Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Az iPad Pro és a 2018-ban bemutatott iPad 9,7" (6. generáció) készülékek különlegesen érzékeny felületén való precíz alkotáshoz tervezte az Apple saját érintőceruzáját, az Apple Pencil terméket, amely révén olyan lehetőségek nyílnak meg a több érintési pontot érzékelő kijelzőn, amely korábban sokak által vágyott, de mindeddig meg nem valósított képesség volt.Az Apple Pencil megjelenésekor sokan ellentmondásosnak érezték a terméket. Amikor Steve Jobs bemutatta az úgynevezett Multi-Touch kijelzőket, vagyis a több érintésérzékelő jelét intelligensen feldolgozni képes, ezáltal rendkívül precíz érintőkijelzőket, azt mondta, hogy nem szükséges toll használata, mert azt a precíz eszközt használhatjuk, amely mindig nálunk van, és amelyet az akaratunkkal tökéletesen irányítunk: az ujjunk. Az Apple Pencil terméket azonban nem egy ezzel szembehelyezkedő álláspontnak kell tekinteni, sokkal inkább magasabb szintre fejlődés elemének. Az iPad kijelzőkön valóban sok mindenre képesek vagyunk az ujjunkkal, de amikor pontos, precíz, tökéletes rajzot vagy ábrázolást szeretnénk készíteni, nagyon fontos, hogy olyan eszközzel tegyük meg, ami látni engedi a felületet. Az ujjunk mérete okán mindig takarja a felületet, amit érintünk vele, míg egy finom hegyű ceruza nem. Az Apple szándékosan nem tollnak nevezte a terméket, amivel írunk, hanem ceruzának, amivel rajzokat, ábrákat, terveket készítünk. A ceruzarajzot lehet javítani, ha nem tökéletes, a toll a papíron marad - ilyen analógiákat is bele kell vinnünk a termék értelmezésébe.

Az Apple Pencil fő vonzereje éppen az, hogy akár pixel pontosságú ábrázolást is lehetővé tesz. Ilyesfajta élményt eddig semmilyen hasonló megoldás nem kínált. Az iPad Pro az Apple Pencil érintésének érzékelésekor a szokásos 120 képkocka/másodperc képfrissítési rátát duplázza, másodpercenként 240-szer olvassa be az érzékelők jelét, illetve a Pro Motion technológiája révén a kijelző frissítés gyakoriságát is fokozza, hogy pontosan, késés nélkül lássuk az alkotásunkat. Ez a precizitás egyik kulcsa.Az Apple Pencil Bluetooth alapú, és első használatakor párosítani szükséges az iPad Pro vagy az iPad 9,7" (6. generációs) készülékkel. (Más iPad modellel nem működik, függetlenül attól, hogy azok is Lightning csatlakozósak. Kizárólag az iPad Pro és a 2018-ban piacra került iPad 9,7" (6. generációs) modellel használható!) A párosítás az Apple-re jellemző egyszerűségű: csak le kell venni az Apple Pencil mágneses kupakját, és az ott megbúvó Lightning csatlakozót bedugni az iPad Pro nyílásába. A párosítás készen is van. A későbbiek során a töltésnek is ugyanez lesz az egyik módja, vagyis az Apple Pencilt a feltöltött iPad Pro modellről kell töltenünk. A csomagban található egy Lightning fordító megoldás is, amely révén standard Lightning adatkábel segítségével is tölteni tudjuk az Apple Pencil terméket, ehhez azonban szükséges, hogy a fordító jelen legyen, amikor a töltés szükséges. Az Apple Pencil egy feltöltéssel akár 12 óra használati időt is biztosít.

Megjegyzés: Ha a Bluetooth képességet kikapcsoljuk az iPad Pro vagy iPad 9,7" (6. generációs) készüléken, akkor nem fog működni az Apple Pencil. A bekapcsolását követően újra be kell dugnunk a ceruza Lightning fejét a csatlakozóba, és ismét használhatjuk az eszközt.Az Apple Pencil különlegessége, hogy egyrészt használatakor az iOS kikapcsol minden más érzékelési metódust, így ha a kezünkkel megtámaszkodunk a rajzoláshoz, nem lesz tele foltokkal a lap a tenyerünk helyén. Érzékeli azonban az iPad Pro, hogy a ceruzát milyen dőlésszögben fogjuk, finoman vagy erősen érintjük, és ennek megfelelően alkalmazza a vonalvastagságot azon alkalmazásokban, amelyek ilyen információkat ismernek és támogatnak.

Az Apple Pencil feje idővel elhasználódik. A csomagban egy tartalék hegy található, de utólag később további fejek rendelhetőek szervizalkatrészként. A hegyet finoman kicsavarva tudjuk eltávolítani.Az Apple Pencil beépített lítiumionos akkumulátort tartalmaz, amely nem cserélhető. A ceruzára egy év garancia érvényes, de ha az iPad Pro modellre AppleCare csomagot vásárolunk, az a ceruzára is kiterjeszti a garanciát két évre.

Az iOS a Notification Center / Értesítési központ felületén jelzi ki az iPad Pro vagy iPad 9,7" és az Apple Pencil töltöttségét egyaránt. Ha az iPad Pro vagy iPad 9,7" fel van töltve, érdemes rádugni az Apple Pencilt passzív időszakokban, hogy feltöltődjön. Az Apple Pencil egy feltöltéssel 12 órát használható, vagyis tudunk vele úgy dolgozni, hogy lehetőleg ne merüljön le munka közben. Ha ez mégis bekövetkezne, a Magic Mouse 2-nél bemutatott bámulatos gyorstöltési megoldás révén 15 másodperc alatt az eszköz annyi áramot vesz fel, hogy további 30 percig használható legyen. Ha az Apple Pencil készülékünket néhány napig nem használjuk, általában jobban merül, mint az eszközeink, ezért célszerű pár naponta tölteni.Részletes technikai paraméterek
Hossza: 175,7 milliméter
Átmérő: 8,9 milliméter
Tömeg: 20,7 gramm
Kapcsolat: Bluetooth adatkapcsolat, Lightning töltés és párosítás
Mágneses kupakkal rendelkezik
Kompatibilis: az iPad Pro készülékkel (9,7", 10,5", 12,9"), valamint az iPad 9,7" 2018-as sorozattal
A csomag tartalma: Apple Pencil, Lightning adapter, póthegy


Az Apple Pencil megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller szaküzlettől.
Ára: 25.976 forint+áfa (bruttó 32.990 Ft)Apple Pencil Tips (póthegyek; MLUN2ZM/A)
Az Apple Pencil hegye idővel elkophat. Ez a használattól függően történhet évek, de akár hónapok alatt is. Az Apple erre a célra alkotta meg kiváló tartalék képző megoldását, az Apple Pencil Tips csomagot, amely négy darab tartalék hegyet foglal magában az Apple Pencil termékhez.

A ceruza hegye könnyedén cserélhető: egyszerű csavaró mozdulattal tudjuk eltávolítani a régi hegyet, és a helyére csavarni az újat. A kopott Apple Pencil hegy újrahasznosítható műanyag, így lehetőség szerint igyekezzünk szelektíven gyűjteni, és a műanyag flakonok közé helyezni.

Az Apple Pencil Tips póthegy csomag megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 5.354 forint+áfa (bruttó 6.800 Ft)

Kompatibilis kizárólag az Apple Pencil termékkel.

Igényes kivitelű, kényelmes és jól védő Apple Pencil bőrtokok

A páratlan precízióra képes Apple Pencil az iPad Pro alapvető kiegészítője, de csak kevés olyan tok van, amely megfelelő védelmet biztosít a ceruza számára. Az Apple ezt a piaci űrt igyekezett betölteni saját Apple Pencil védőtok családjával, amely tartós bőr alapanyagú, igényes kidolgozású, a szokott remek színárnyalatokban elérhető.

Az Apple Pencil tok család illeszkedik az Apple bőrtok családjához: vörösesbarna, éjkék, fekete és vakondszürke színekben kapható. A tok jóvoltából könnyen hozzáférünk az Apple Pencil érintőceruzánkhoz, azt egyszerűen ki tudjuk venni a tokból, ám a táskában biztosított, hogy nem feszül meg, nem törik ki a hegye.

Az Apple Pencil tok alapanyaga bőr, négyféle színben kapható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 8.102 forint+áfa (bruttó 10.290 Ft)

Fekete | Vörösesbarna | Vakondszürke | Éjkék


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
  
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu