Apple TV termék         Apple TV Remote         SteelSeries Nimbus         Részletes technikai paraméterek
 


Az Apple TV 2015-ben bemutatott új változatát az Apple a televízió jövőjének nevezi: a megszokott kis fekete doboz segítségével immáron nem csak internet alapú műsorokat nézhetünk és hallgathatunk, vagy éppen tükrözhetjük a Mac vagy az iOS eszköz kijelzőjét, hanem alkalmazások sokaságával egészíthetjük ki a fotelben töltött idő élményét, többek között összetett képességű játékkonzol szereppel egészíthetjük ki a berendezést.

Az Apple TV használatának alapja az iTunes nyújtotta tartalom, beleértve például a közelben lévő Mac gépek iTunes tárában található filmeket és zenéket, illetve magát az iTunes Store-t, ahonnan szintén sokezer filmhez és sorozathoz hozzáférhetünk - az Apple fejlett kereső mechanizmust kínál annak érdekében, hogy rátaláljunk a kedvelt filmekre, és béreljük vagy megvásároljuk azokat az iTunes-ból. A legtöbb mozifilm a DVD kiadással egy időben elérhetővé válik az iTunes-ban, vagy akár azt megelőzően, a sorozatok epizódjai pedig a tévésugárzás másnapján.Az Apple TV felületére emellett többféle csatorna saját alkalmazásként kínálja az elérhetőségét, így ezeket internet alapon, ingyenesen vagy fizetős hozzáférésért tudjuk nézni. Az alkalmazás kínálatnak része a YouTube is, amely révén annak ingyenes tartalmait is elérhetjük.

Újragondolta az Apple azt a módszert is, amellyel a televízióval érintkezünk: a távvezérlő immáron nem gombok nyomogatásáról szól, hanem érintésérzékeny: egyszerűen az ujjunk húzásával tudunk lapozni a tartalmak között, vagy éppen belepörgetni egy filmbe, visszamenni az időben és hasonlók.

A fejlesztők számára elérhetővé tett tvOS rendszer és a hozzá tartozó fejlesztői keretrendszer jóvoltából könnyedén alkothatnak kimondottan a televízióra optimalizált alkalmazásokat, legyen az egy iOS alatt futó alkalmazás tvOS változata, vagy éppen egy teljesen önálló, kimondottan televízióra alkotott tartalom.Az alkalmazások különleges csokra válik elérhetővé a nagy képernyőre optimalizálva, amely teljessé teheti a nappalink élményét, és hasznossá teheti az ott található nagy kijelzőt. Az Apple TV a folyamatosan futó televízión képes gyönyörű minőségű, mozgó képernyővédőket megjeleníteni, amikor pedig szükségünk van a televízióra, az rögtön a rendelkezésünkre áll - a kellemes angol kiejtéssel beszélők akár Siri utasításával is használhatják az eszközt, amelyet a távirányító egy dedikált gombjával aktiválhatunk.

Az Apple TV 32 GB vagy 64 GB belső tárhellyel elérhető annak érdekében, hogy az alkalmazások tárolására kellő tárhely álljon a rendelkezésünkre.Zene és fotók
Az Apple TV működésének alapja az Apple ID azonosítónk. Ennek jóvoltából a készülék hozzáfér az iTunes programban tárolt zenéinkhez, illetve ha van Apple Music előfizetésünk, akkor annak jóvoltából az iTunes igen gazdag zenetárához. Így lehetőségünk nyílik kiváló minőségben, igényes albumborítóval hallgatni a kedvenceinket a televízióra kapcsolt házimozi hangtechnika segítségével.

A fényképek megjelenítése hasonlóan látványos: az iCloud Photo Library használatával akár a teljes, maximum 1 TB méretű fényképtárunkat elérhetjük internet kapcsolat mellett - az Apple tárhely előfizetési díjaiért. Ha csak a Photo Stream funkciót használjuk, akkor a legújabb vagy a kiválasztott képeinket láthatjuk az Apple TV nyújtotta felületen.

Az Apple TV természetesen változatlanul képes az AirPlay tükrözés funkcióra, amely révén az iOS eszközön vagy a Mac kijelzőjén látható tartalmat jeleníti meg a televízión.
Bővebben az AirPlay tükrözés funkcióról…

Játékkonzol szerepben
Az Apple természetesen nem hagyja figyelmen kívül a szabadidejükben szívesen játszó felhasználókat sem. Az Apple TV jóvoltából a televíziónk nagy méretű játékkijelzővé változik, és külső fejlesztők különféle vezeték nélküli kormányait és vezérlőit is használhatjuk arra a célra, hogy harcainkat megvívjuk, vagy éppen egy autóversenyen szerezzünk virtuális trófeát. Az Apple TV kínálta tvOS rendszer a fejlesztők számára könnyű lehetőséget ad arra, hogy az iOS alatt már sikert aratott játékaikat a televízió képernyőjére is megalkossák, illetve teljesen új játékokat alkossanak erre a felületre. Guitar Hero, Manticore Rising, Shadowmatic, Rayman Adventures - csak hogy néhány nagyobb és ismertebb nevet említsünk a különféle kategóriák képviselői közül, akik már az első naptól kínálják a játékokat az Apple TV felületére.Mi több, az Apple TV távvezérlője is képes arra, hogy akár a világűrben zajló csaták esetén a vezérlési funkciókat ellássa, vagy az Indy 500-on való vezetést lehetővé tegye. A kicsiny egység nem csak érintésérzékeny felülettel rendelkezik, de gyorsulásmérő és giroszkóp is található benne, vagyis érzékeli a mozdulatok gyorsaságát és az elforgatás irányát is. Ha nagyon belelendülnénk a játékba, a külön megvásárolható Apple Remote Loop nevű karpánt segítségével bilincselhetjük magunkhoz a távvezérlőt.

Az Apple egyébként a tvOS megalkotásakor épített az macOS és iOS alatt is megvalósított Metal grafikus keretrendszer nyújtotta teljesítmény lehetőségekhez, így a fejlesztők képessé válnak arra, hogy az A8 chip maximumát hozzák ki mind a számítási teljesítmény, mind a grafikus megjelenítés területén.Az Apple TV megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller szaküzletben.

32 GB :: 41.724 forint+áfa (bruttó 52.990 Ft)


 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu