Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

Bemutatjuk a felső kategóriás kábeleiről és hifi kiegészítőiről ismert AudioQuest második generációs miniatűr hangkártyáit: a DragonFly Black és Red modelleket!

Az AudioQuest többszörösen díjnyertes DragonFly USB-s hangkártyáját 2012-ben mutatta be azzal a céllal, hogy egyszerre érjen célt az audiofil közönségnél és a populáris zenét kedvelő tömegeknél. A Mac USB kapujára csatlakoztatható kicsiny hangkártyák tisztább, élesebb és természetesebb hangot hoznak ki a hangkártyából, és egyszerre végeznek digitális-analóg átalakítást, előerősítést és fejhallgató erősítést.

Az AudioQuest DragonFly Red és DragonFly Black típus egyaránt kompatibilis az iOS eszközeinkkel, így bármely iPod touch, iPhone és iPad készülékhez csatlakoztatni tudjuk a külön megvásárolható, Apple gyártmányú USB adapterek segítségével. És természetesen minden Mac géppel is használhatóak - a MacBook esetén USB-C USB Adapter használata szükséges. Az USB kulcsnál alig nagyobb méretű kis egységek plug & play módszerrel működnek, azaz nincsen szükség semmilyen szoftver előzetes telepítésére, csupán csatlakoztatjuk az eszközre a hangkártyát, és már működik is.

 
Az OS X rendszeren a System Preferences / Rendszerbeállítások program Sound / Hang paneljén tudjuk kiválasztani kimenetként az AudioQuest DragonFly hangkártyák valamelyikét.


A DragonFly Red és a DragonFly Black típus egyaránt rendelkezik integrált fejhallgató erősítővel, és mindkettőben megtalálható az előerősítő funkció is. Eltérő a DAC (digitális-analóg átalakító) chip és a kimeneti jelszint (a kedvezőbb árú fekete változatnál 1,2 Volt, a magasabb kategóriás piros modellnél 2,1 Voltos kimeneti feszültségi szintet jelez gyártó).

Az AudioQuest DragonFly Black változatban a kiemelkedő minőségű 32-bites ESS Sabre 9010-es chip található, a DragonFly Red változatban pedig a 32-bites ESS Sabre 9016-os felsőkategóriás chip és bit pontos digitális hangerőszabályzó dolgozik (ennél magasabb szintű DAC chip csak a FiiO X7 csúcskategóriás mobil lejátszóban található, az ESS ES9018S típus, amely korábban kizárólag felsőkategóriás otthoni készülékekben volt megtalálható).Nagyszerű képesség az iOS eszközökkel való együttműködés, mely lehetővé teszi akár a nagy felbontású zenék lejátszását az iPad Pro készülékünkről, vagy akár egy iPod touch modellről.

A felbontás értékét színkóddal jelzi a DragonFly: zöld szín a normál 44,1 kHz-es mintavételezésre utal, amely hagyományosan a kompakt lemezek értékével azonos. Kék szín jelzi a 48 kHz-s mintavételezésű anyagokat - ez a felbontás a film produkciók hangsávjainak standardja. Bíbor szín utal a 96 kHz nagy felbontású tartalmak visszajátszására.

Az AudioQuest DragonFly Red és DragonFly Black termékei a manapság elterjedt 96 kHz-es mintavételezésű, 24-bites mélységű nagy felbontású zenei csúcsértéket támogatják, ennél nagyobb felbontást egyelőre nem. Érdekesség, hogy az iTunes alkalmazásunkból történő másolás esetén nem támogatott, de más szoftverrel az iPhone készülékre szinkronizált zenéknél az iOS rendszeren futó Music / Zene alkalmazás is képes veszteség nélkül lejátszani a nagy felbontású anyagokat.

Az iOS eszközökhöz való csatlakoztatáshoz a következő adapterek valamelyike szükséges:
iPad Camera Connection Kit - 30-tűs csatlakozóval szerelt iPad modellek esetén
Lightning USB 3.0 Camera Adapter - Lightning csatlakozós iOS eszközök esetén, beleértve az USB 3.0 kapuval rendelkező 12,9 hüvelykes iPad Pro modellt isAz AudioQuest felismerte a problémát, hogy egy második kütyü iPhone-hoz való csatlakoztatása mindig körülményes, kompromisszumot igényel. A DragonFly termékcsaláddal ez megoldódik, mert felső kategóriás hangot kapunk egy olyan parányi eszköz segítségével, amelyet akár a fejhallgató kábel meghosszabbításának is tekinthetünk.

Mindkét modell alkalmas akár komolyabb fejhallgatók tökéletes kiszolgálására, természetesen a legmagasabb szintre vágyóknak mindenképp a DragonFly Red modell ajánlott. Az előerősítéshez szükséges megfelelő feszültségű jel megléte miatt tökéletesen csatlakoztatható meglévő komolyabb hifi erősítők vonali bemeneti csatlakozójára, vagy akár végfokra. (Például AudioQuest Evergreen Jack - RCA átalakító kábel segítségével).

A hivatalos Apple viszonteladók közül egyedülállóan mindkét termék kipróbálható és megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.AudioQuest DragonFly Black :: bruttó 29.990 Ft


AudioQuest DragonFly Red :: bruttó 62.990 Ft


 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu