Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

    Audio Technica ATH-MSR7 professzionális fejhallgató
 

A komoly szakmai hagyományok az úttörő innovációval találnak egymásra az Audio-Technica cég kimondottan nagy felbontású zenékhez alkotott MSR7 típusjelzésű fejhallgatójában, amely nem mindennapi megoldásokat alkalmaz annak érdekében, hogy az igazán igényes zenehallgatók számára nyújtson páratlan szónikus élményt.

Formaterv - középpontban a zenehallgató személy
Az Audio-Technica mérnökei úgy alkották meg az MSR7 típust, hogy akár több órán át tartó zenehallgatás során se váljék kellemetlenné a viselete. Mind a fejpántja, mint a hangsugárzóit körülvevő párna emlékezőhabos, így finoman ül rá a termék a fejünkre, és a nyár melegét leszámítva nem érezzük kényelmetlennek a viseletét akár órák után sem. Sőt, kimondottan élvezzük azt a külön világot, amit a szinte tökéletes zajszűrő kialakítás révén megnyit a számunkra a termék - szinte eggyé válhatunk a zenénkkel.

Kis szubjektív élmény, hogy a tesztelés során egy napsütötte őszi mezőn a 2Cellos együttes Time című muzsikájának varázslatos hangulatában sikerült elveszni a fejhallgató segítségével egy mezőn, és annyira természetes részévé vált a tájnak a zene, hogy szinte a felhők mozgása és a fű tánca is átélni látszott a fejhallgató játszotta dallamot.

A fejhallgató hangzásáról azonban később - de talán a termék élményeit összefoglaló írásba belefér egy, a fejhallgatópárnák zártságát is bemutató kép.Fontos paraméter még a termék tartóssága. A gyártó három kábelt biztosít a termékhez, amely azt is jelenti, hogy a kábelek cserélhetőek. A rövid és extra hosszú minijack kábel mellett egy rövid, iOS vezérlésre alkalmas kábel is része a csomagnak. Ez hangerőt nem szabályoz, elindítani és megállítani azonban képes a zenét, illetve dupla és tripla lenyomásra léptetni is. Természetesen a nyomógomb mellett mikrofon is található a terméken, így az iPhone készülékről zenét hallgatók számára a beszélgetés lehetősége sincs kizárva. (A telefonálás a fejhallgatón keresztül egészen furcsa élmény egyébként, köszönhetően az iPhone nyújtotta, rendkívül életszerű beszédhangnak, és a fejhallgató terének.)

Az Audio-Technica MSR7 fejhallgatónak a pántja rugalmasan állítható. Természetesen fémből van, hogy ne törjön szét néhány hónap használat után. Az utaztatást segíti, hogy a fejhallgató hangsugárzói oldal irányban elforgathatók, így könnyebben tudjuk táskába tenni a terméken, amelynek egyébként egy puha tok is a része. (Ügyeljünk rá, hogy a minijack kábelek legalább egyikét vigyük magunkkal az utazásra!) A masszív szerkezet kialakításánál szempont volt, hogy az alkatrészek esetleges rezonanciáját kizárják, így az alapanyagok és illesztések ezt a szempontot precízen szem előtt tartva valósítják meg az elemek illesztését.

Az ATH-MSR7 kétféle árnyalatban elérhető: a fekete színű modell finom kék ívvel van ellátva, míg a sötétbarna színű változat piros színű díszítéssel egészül ki. A fejhallgató kábele színben illeszkedik, azaz a barna modell barna színű kábellel érkezik.

A termék külső oldalán gravírozott logó emeli a színvonalat, és fejezi ki, hogy prémium termékkel van dolgunk - nem holmi festett logó van az eszközön.

Érdemes még egy pillantást vetni a kábelvégekre: az Audio-Technica tanult a múlt évtized formatervezési zsákutcáiból, és az ultravékony, ultrakarcsú kivitel helyett a tartósságra törekedett, így maga a minijack kábel sem az elérhető legvékonyabb, a csatlakozók pedig határozottan meg vannak erősítve. Ez garantálja a hosszú távú használatot.

A termék viszonylag könnyű: mindössze 290 gramm.

A hangzás varázslata
Nehéz szavakban leírni, mitől is jobb egy fejhallgató hangzása egy másik fejhallgatónál, pedig kézenfekvő és érezhető a különbség. Napjainkban azonban sokszor más tényezők is befolyásolják egy termék piaci szereplését, nem csak a hangzás. A divat is fontos tényezővé vált, az 1962-ben alapított Audio-Technica pedig inkább lehet a választása egy komolyzenét, igényesen feldolgozott, látványos stúdiómunkával megalapozott elektronikus vagy rockzenét hallgató felhasználónak, mint mondjuk egy hip-hop produkciókért rajongó személynek. (Ezzel természetesen nem minősíteni kívánom egyik stílust sem, csupán csak határvonalakat húzni ízlés alapján a termék felhasználói körei közé.)

Mivel az Audio-Technica MSR7 típusú fejhallgatója úgynevezett nagy felbontású hanghoz alkotott termék, így természetesen mindenféle zenével jól szól, vannak azonban olyan stílusok, amelyeknél kimondottan különleges. A nagy felbontású tartalmak egyik jellegzetessége, hogy nem vágják le a hangokat 20 kHz-nél, hanem az afölöttieket is tartalmazzák, mégpedig azért, mert bár az emberi fül ezeket nem érzékeli, a felharmonikusok mégis befolyásolják az összhangképet. (A felhangok egy zenei alaphang egész számú többszörösei. Képződésük a zenei hangalkotás egyik alapvető velejárója.) Így aztán az MSR7 5 Hertz-től egészen 40.000 Hz-ig képes hangot képezni, vagyis jóval szélesebb skálán, mint a hallható tartomány.A hangzás kulcsa egy különleges tervezésű, a gyártó által True Motion jelzővel illetett, speciális foglalatában széles úton rezegni képes 45 milliméteres meghajtó, amely mögött kétrétegű légcsatorna található, hogy a keltett rezgések reflex löketeinek távozása a hangzás szempontjából legideálisabb legyen, az akusztikai vonatkozások a hangzást pozitívan befolyásolják.

Az Audio-Technica MSR7 típusú fejhallgatója rendelkezik az úgynevezett Hi-Res Audio minősítéssel, amely egy speciális japán védjegy, és a valóban nagy felbontású fül- és fejhallgatók kaphatják meg a jelzést. Ezen paramétere okán kimondottan ajánlott olyan nagy felbontású lejátszók melletti használata, mint a FiiO idevágó sorozata.

Az Audio-Technica ATH-MSR7 típusú fejhallgatója megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 59.055 forint+áfa (bruttó 75.000 Ft)

Vásárlás fekete színben
Vásárlás barna színben


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 


A kívánt darabszám beírása után nyomja meg a Tabulátor billentyűt a végösszeg számításához vagy kattintson a semleges felületre!
 
Termék neveBruttó ár Megrendelés
darabszáma
Audio Technica MSR7 fekete színű fejhallgató
 
75000 Ft
Audio Technica MSR7 barna színű fejhallgató
 
75000 Ft
Audio Technica fejhallgató állvány
 
6990 Ft

Végösszeg: Ft


   A megrendelő személy vagy cég adatai
 


 
Megrendelő neve

Ügyintéző neve (cég esetében)

Adószám (cég esetében)

E-mail cím

Város

Irányítószám

Cím

Telefonszám

Megjegyzés a boltnak (például eltérő szállítási cím)


   A fizetés módja és az átvétel típusa
 

Készpénzfizetés budapesti bolti vagy egri átvétellel
Előreutalás a vételár beérkezését követő futár- vagy postai szállítással
Előreutalás az összeg beérkezését követő bolti átvétellel
Postai utánvét készpénzes számlával (2.000 forint postaköltség fizetésével)

 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu