Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A professzionális és kényelmes stúdiók alapvető kelléke a Thunderbolt dokkoló, amely révén egyetlen kábel csatlakoztatását követően egy sor periféria áll a szolgálatunkba. A CalDigit Thunderbolt Station 2 termék az elvárható legtöbb szolgáltatást sűríti egy elegáns asztroszürke alumínium dobozba, és kínál gyors hálózati és periféria kapcsolatot, 4K kijelző csatlakoztatási lehetőséget és hang be- és kimenetet.

A termék illeszkedik a felhasználói igényeinkhez: állítva és fektetve egyaránt elhelyezhető az asztalunkon. Fektetett pozicionálásához a gyártó két gumisínt biztosít, amelyet könnyedén applikálhatunk a termékre. Különlegesség, hogy riválisai közül ez a termék foglalja el a legkevesebb helyet az asztalunkon. Alumínium alapanyagú háza jóvoltából rendkívül ideális a hőelevezése, így nem igényel belső ventilátort, teljes mértékben passzív hűtésű. A hibára leginkább fogékony mozgó alkatrész így hiányzik a termékből.

A CalDigit Thunderbolt Station 2 egyik fontos képessége, hogy a Thunderbolt 2 kapcsolata révén, amely kétirányú 20 Gb/s átvitelre képes, akár 4K monitor csatlakoztatására is lehetőséget kínál. A 4K napjaink videó feldolgozásának fő csapásiránya, amely során látványos méretben és kiváló minőségben rögzítjük és dolgozzuk fel a mozgóképeket, hogy azok az egészen nagy méretű és nagy felbontású kijelzőkön is jól mutassanak.

A CalDigit Thunderbolt Station 2 éppen ezért alapvető funkcióként kínál 4K kapcsolati lehetőséget akár a HDMI porton keresztül, akár a Thunderbolt 2 kapuk egyikét használva. Az eszköz kiváló, veszteség mentes videó kapcsolatot biztosít, ahogyan a Thunderbolt 2 és HDMI 1.4 szabványokat megalkották.

Megjegyzés: Fontos kiemelni, hogy bár a CalDigit Thunderbolt Station 2 rendelkezik HDMI és Thunderbolt videó kimeneti opcióval is, a macOS korlátozása miatt egyszerre csak abban az esetben lehet mindkét kimenetet használni, ha az egyik kijelző egy régi Apple Thunderbolt Display (vagy valamilyen Thunderbolt alapú kijelző). Ebben az esetben a HDMI kimenet külön használható. Ha azonban az egyik kijelző Mini DisplayPortos, vagy valamilyen Mini DisplayPort átalakítóval használjuk, akkor a HDMI kimenet kikapcsolásra kerül, rajta keresztül nem csatlakoztathatunk kijelzőt a rendszerbe. Amennyiben további kijelzőt kívánunk csatlakoztatni a CalDigit egységhez, úgy második CalDigit Thunderbolt Station 2 termékre van szükségünk, amely lehetőséget ad a Thunderbolt alapú láncba fűzésra, és a két kijelző csatlakoztatására.

A Thunderbolt dokkolók alapvető funkciója a gyors periféria kapcsolat, amelynek jegyében a CalDigit Thunderbolt Station 2 két darab hátoldali USB 3.0 és egy darab előoldali USB 3.0 kapcsolattal rendelkezik. A CalDigit USB csatlakozói ennél többet is nyújtanak: akkor is képesek töltést biztosítani a rájuk csatlakoztatott iOS eszközöknek, ha a Mac nincsen a közelben, vagyis az iPad Air készülékünk akkor is feltöltődik az eszközzel összekapcsolva, ha a Mac-kel a kerti napfényben dolgozunk.

A Thunderbolt dokk előnye még, hogy olyan 2011-es Mac gépek számára is biztosít USB 3.0 sebességet és csatlakoztatási lehetőséget, amelyeken gyárilag a Thunderbolt kapu mellett csak USB 2.0 kapcsolat volt - vagyis például a MacBook Pro Early 2011 és a MacBook Pro Late 2011 széria.

A termék két Thunderbolt 2 kapuja révén egyrészt kapcsolatot biztosít a Mac-kel, másrészt további hat Thunderbolt eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. Lefelé kompatibilis a Thunderbolt első generációjával is.

Napjaink leterhelt WiFi környezeteiben kimondottan előnyös, hogy a hálózati kapcsolatot vezetékkel oldjuk meg. Az Apple Thunderbolt Gigabit Ethernet átalakítójának használata azonban kényelmetlen is tud lenni, ha két nagy sebességű perifériát is csatlakoztatnunk kell a Mac-hez - kivéve, ha a Thunderbolt dokkunk rendelkezik egy Gigabit Ethernet csatlakozóval, amely elképesztően gyors vezetékes internet kapcsolatot nyújt. (A CalDigit Thunderbolt Station 2 Ethernet csatlakozóján keresztül zajló kommunikációt az eszköz hálózati kommunikációként továbbítja a Mac felé, vagyis ha él az a beállítás, hogy a gép ébredjen fel hálózati kommunikációra, akkor működésbe fog lépni ilyen megoldással is. Ez praktikus például egy iMac, Mac mini vagy Mac Pro esetén, amelyet otthonunkban vagy irodánkban távolról érünk el.)

A CalDigit Thunderbolt Station 2 különlegessége, hogy rajta a klasszikus Ethernet és USB portokon kívül két darab eSATA csatlakozó is található. Az USB 3.0 elterjedéséig az eSATA kapcsolat jelentette a leggyorsabb és leginkább megfizethető külső periféria kapcsolatot, noha ilyen csatlakozó soha egyetlen Mac-en sem volt. A CalDigit Thunderbolt Station 2 jóvoltából ez a költséghatékony és viszonylag gyors csatlakozófelület is a rendelkezésünkre áll.

Mi sem fantasztikusabb képesség a hanganyagot rögzítő és analóg hangszóróval hallgató felhasználók számára, mint a hangtechnika csatlakoztatásának opciója a CalDigit Thunderbolt Station 2 termékhez, amely révén a Thunderbolt kábel bedugásával rögtön elérhetővé válik mindenféle hangtechnika hangja. A CalDigit Thunderbolt Station 2 előoldalán egy vonalbemenet és egy minijack kimenet is található, mint a korábbi időszak Mac gépein.

A CalDigit Thunderbolt Station 2 használatának alapja a kicsiny segédprogram telepítése, amely révén a Mac látni fogja az eszközt, és a hozzá csatlakoztatott perifériákat. A Thunderbolt Station Utility a felső menüsorba épül be, és ott érzékeli a készülékhez csatlakoztatott eszközöket, lehetőséget kínálva például a meghajtók leválasztására akár csoportosan, akár egyenként.

Részletes technikai paraméterek:
Magasság: 132 milliméter
Szélesség: 43,5 milliméter
Mélység: 98,5 milliméter
Tömeg: 610 gramm

Csatlakozók:
2 x Thunderbolt 2 kapu
1 x HDMI kimenet
1 x Gigabit Ethernet
3 x USB 3.0
2 x eSATA 6 gigabites kapu
1 x minijack hang kimenet
1 x minijack vonalbemenet

Táp:
• Váltakozó feszültség támogatása a világszerte való használathoz
• 100-240 Volt ~ 50/60 Hz 1,5 Amper
• 12 Voltos, 0,5 Amperes külső tápegység

Rendszerkövetelmények:
Thunderbolt kapu
OS X 10.8.4 vagy újabb operációs rendszer

Üzemi körülmények: 0°C - 70°C

A csomagban:
• CalDigit Thunderbolt Station 2
• Gumisín
• Tápegység és európai tápkábel

Garancia: 1 esztendő


A CalDigit Thunderbolt Station 2 megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 59.764 Ft+áfa (bruttó 75.900 Ft)
Rendelésre elérhető termék.


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu