Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Ellenálló, robusztus, nagy kapacitású, USB-C csatlakozású. A CalDigit Tuff termékcsaládja az ideális megoldás a külső helyszínen dolgozó szakemberek számára nagy mennyiségű nyersanyag gyors lementésére, duplikálására, illetve bárki számára, aki ellenálló külső adathordozón szeretné biztonságban tudni a fontos adatait.

A CalDigit sokféle profi kiegészítőt gyárt a Mac felhasználók számára - népszerű Thunderbolt dokkja a hatalmas tárhellyel rendelkezők számára ideális kapcsolatokat biztosított, USB-C dokkja sokoldalú és nagy töltési képességű. Adataink biztonságban tartása nem kis feladat, de a CalDigit mérnökei nem aprózták el a megoldást.

A CalDigit Tuff 2 TB kapacitású, USB 3.1 keretrendszerre építő, USB-C kapcsolattal rendelkező megoldás, amely IP57 és MIL tanúsítvánnyal rendelkezik. Fontos kiemelni róla, hogy kompatibilis a Thunderbolt 3 szabványú legújabb gépekkel éppúgy, mint az USB-C csatlakozót a Mac-en először bemutató MacBook gépekkel, és lefelé kompatibilis a régebbi szabványokkal is, mint az USB 3.0 vagy az USB 2.0 - másik kábel használatával.

A széles körű csatlakoztatási lehetőségek előnyösek minden profi felhasználó számára, aki a letöltés után szinte azonnal szeretne biztonsági mentést készíteni a kreatív munkájáról még a helyszínen, vagy éppen nem rendelkezik akkora belső tárhellyel, hogy a nyersanyagait a gépen tárolja, ezért nagy kapacitású külső lemezre van szüksége.

A CalDigit Tuff többféle színben elérhető külső gumija révén ütés- és rezgésálló, vagyis utazás közben is nyugodtan dolgozhatunk az eszközről. A gumi tompítja a rezgéseket, és védi a lemezt a leejtés közben - természetesen esésnél a lemez leállítja magát a hirtelen mozgást érzékelő technológiának köszönhetően. Az ütésállóság kapcsán a CalDigit Tuff az amerikai hadsereg MIL-STD-810G szabványának felel meg. A szabvány önmagában kevés kötöttséget jelez, de a végén lévő G betű arra utal, hogy a cég a szabvány előírásainak megfelelő gyártási technológiát alkalmazta, és ténylegesen elvégezte a többlépcsős laboratóriumi és külszíni tesztelést, mielőtt a minősítést elhelyezte volna a termékén.

Nem csak a leesést éli túl nagy eséllyel a termék, de azt is, ha ráejtünk valamit. A szabványnak köszönhetően ugyanis a termék tolerálni képes a nagy erejű behatásokat, legyen az egy elesett hódeszkás barátunk, vagy egy váratlan kődarab természetfotózás közben.

Fontos paraméter az IP57 megfelelőség, amely révén a termék 30 percig ellenáll a víznek egy méter mélységben. A CalDigit Tuff védve van az elsüllyedés ellen is, amennyiben a szilikonburkolatának USB-C kapuja be van csukva. Ebben az esetben nem megy bele víz, így a felszínen marad, hogy beejtés esetén könnyedén megtaláljuk és kihalásszuk.

Nem csak a víz, hanem a homok és a por is lehet ellensége az adatainknak, de nem akkor, ha a CalDigit Tuff terméken tároljuk. A Tuff ellenáll a pornak és homoknak, amennyiben az USB-C kapuját nem hagyjuk nyitva.

Mind a víz, mind a homok és por támadása esetén fontos, hogy újbóli használat előtt megfelelően hagyjuk kiszáradni a portot, illetve a homokot vagy port lehetőleg sűrített levegővel tisztítsuk ki a kapuból.

A CalDigit Tuff az USB-C kapuról kapja az áramot a benne található 2 TB-os mobil merevlemez ellátásához. Az egység az USB-C kapun keresztül 130 MB/s maximális átvitelre képes, köszönhetően a SATA mobil lemez sebességének.

Az USB-C szabvány nagy teljesítmény átvitelére képes, de egy mobil használatra szánt termék esetén nyilván nem szabad túlzásokba esnie a gyártóknak. A CalDigit mérnökei törekedtek arra, hogy a leginkább energiatakarékos komponenseket válogassák ki a termékhez, és folyamatos, egyenletes akkumulátor terheléssel oldják meg a használatot, kiugró túlfogyasztások helyett.

Fontos paraméter az USB-C kapcsolatnál a kábel, amely kiválasztásánál a CalDigit szintén magas minőségi igényekkel járta körül a kínálatot. A kábelnek nem csak stabilnak, de hibátlan vezetőnek is kell lennie egy olyan terméknél, mint a Tuff.

A CalDigit a termék alapvető anyagánál az alumíniumot választotta, míg a szilikonburkolat ötféle színben elérhető. Nem csak az a cél, hogy a stílusunknak megfelelőt választhassuk, hanem hogy többféle szakterületen való használat esetén a színekkel tehessünk különbséget a lemezek között: például úgy, hogy a narancs a friss videókat, a zöld a fényképeket, a kék a zenéket, a fekete a forrásanyagokat, a szürke pedig a munkákat duplikáló biztonsági mentéseket tartalmazza. A CalDigit Tuff kereskedelmi kiszerelése egy áttetsző műanyag kazetta, amely szintén segíti, hogyha több lemez van archiválva, akkor a színek alapján könnyedén megtaláljuk, amelyiket keressük.

A CalDigit Tuff termék 2 TB merevlemezzel megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 51.181 forint+áfa (bruttó 65.000 Ft)


Narancssárga burkolattal

Kék szilikon burkolattal

Zöld szilikon burkolattal

Szürke szilikon burkolattal

Fekete szilikon burkolattalÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu