Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékekAz Elgato a 2014-es évben több olyan termékkel lepte meg a felhasználókat, amelyek az okos otthon irányába tesznek határozott lépéseket. E területhez tartozik a villanykörték területe is, amelyen már korábban is voltak figyelemre méltó alkotások. Az Elgato nem is annyira a hardveres oldalon alkotott úttörő megoldást, hanem a szoftveres háttérben kínál semmihez nem fogható élményt. Az Elgato Avea okos izzó egy hangulatteremtő megoldás, amelynek gyönyörű alkalmazása segítségével villámgyorsan választhatjuk ki a hangulatunknak megfelelő fényt, vagy éppen egy olyan árnyalatot, amely megváltoztatja a hangulatunkat.

Az Elgato Avea a legelterjedtebb E27-es foglalathoz igazodik, vagyis a legtöbb hagyományos otthoni lámpába behelyezhető, de remekül üzemel íróasztali lámpákban is. Az eszközhöz tartozó ingyenes alkalmazást letöltve és a használni kívánt lámpát felkapcsolva máris hozzáférhetünk a beállítások széles köréhez. Amíg az Avea izzót nem állítottuk be és nem párosítottuk egy iOS eszközzel, addig különféle színeket váltogat, megmutatva a sokoldalúságát.

Az Elgato Avea - mint oly sok okos otthon kiegészítő - a Bluetooth 4 szabványt használja, azaz a Bluetooth Smart névre hallgató csomagot aknázza ki. Ez az alacsony energiafogyasztású szabvány azért előnyös, mert az eszközöknek nem szükséges folyamatosan kapcsolatban lenni egymással, hanem a vezérlő eszközről, például iPhone-ról kiküldött jel indítja meg a kapcsolatot, amelyre válasszal reagál a kliens, azaz az izzó.

Az eszközök hamar megtalálják egymást, és a lámpát többé nem is kell lekapcsolnunk, mert szoftveresen van mód a fel- és lekapcsolására. Ez roppant kényelmes dolog, hiszen az ágyunk mellett TwelveSouth HiRise Deluxe tartón elhelyezett iPhone, iPod touch vagy iPad Air mindig a közelünkben van, és akár éjjel is könnyen felkapcsolhatjuk vele a lámpát.

Az Elgato szoftveres fejlesztéseinek egyik kiváló eleme, hogy a fények és színek nyújtotta hangulatra hegyezte ki az Avea izzó szolgáltatásait. A program nyitófelületén hangulatok sorakoznak fel egymás alatt: varázslatos óra (napfelkelte színei), északi fény, cseresznyevirág, hegyi szellő… És az ezekhez tartozó színek látványa. Nagyon ötletes a meghitt lángok elnevezésű jelenség, amely nem csak narancssárgán világít, hanem olykor fel-felvillan, elsötétül, máskor erősebben világít, mintha tényleg egy tábortűz vagy kandalló égne. Már csak a fa pattogása hiányzik, de az izzón nem múlik a hangulat.

A különféle hangulatok és a hozzájuk kapcsolódó fények között az adott hangulatot kiválasztva, és ott az Activate feliratra bökve tudunk váltani. Minden hangulat alatt lehetőség van a fényerőt csökkenteni. Alapból az izzó a legnagyobb fényerejével világít, azaz 430 lumen világosságot nyújt. Ez eléggé erős ahhoz, hogy akár olvassunk mellette, ha fehér fény van beállítva. Az izzó alap fénye 3000 Kelvines, azaz meleg fehér fényű.

A hangulatok alatti legalsó sorban lehetőségünk van egyszerű színek közül válogatni. Itt könnyen kiválaszthatjuk a fehér fényt, de bármely másfélét is, amelyet épp látni kívánunk.

Az Elgato Avea okos izzó egyik remek vonása az ébresztés lehetősége: be tudjuk állítani, hogy az izzó reggel finoman felkapcsoljon, és az iPhone, iPod touch vagy iPad valamilyen hangjelzést adjon. Alapból ez madárcsicsergés, de bármilyen egyéb hangot megadhatunk, amely az iOS eszközön található. A finoman felgyúló fény és a madárcsicsergés meglehetősen kellemes ébresztési élményt nyújt, mindenképpen vonzóbbat, mint akár egy durva vekker, akár egy csengőhang zaja.

Az ébresztési időt igen egyszerűen tudjuk megadni: a Wake-Up Light elemre bökve a Wake-Up Time a szokásos tekerhető órával jelenik meg, alatta hangot választhatunk, a Schedule gombra bökve pedig véglegesíthetjük az ébresztési igényünket.

Részletes technikai paraméterek
Teljesítmény: 7 Watt
Világítás: LED
Fényerő: 430 lumen
Foglalat: E27 / E26 / A21
Feszültség. 110 - 240 Volt
Energia osztály: A
Fogyasztás: 7 kWh / 1000 óra
Üzemi hófok: 0-50°C
Kompatibilis: iPhone 4S, iPod touch (5. generáció), iPad mini (mind), iPad (3. és 4. generáció), iPad Air (minden generáció), iPhone 6, iPhone 6 Plus
Rendszerigény: iOS 7.1 vagy újabb, aktív Bluetooth kapcsolat


Az Elgato Avea okos izzó megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller szaküzlettől.
Ára: 11.023 forint+áfa (bruttó 14.000 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu