Az Elgato univerzális megoldást alkotott az összes olyan Mac géphez, amely rendelkezik legalább egy darab Thunderbolt kapuval: A Thunderbolt 2 Dock nevű egység jóvoltából egyetlen kábelt elegendő a Mac-hez csatlakoztatni, és minden gyakorta használt kiegészítőnk életre kel, köszönhetően a dokk nyújtotta állandó kapcsolatnak.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock segítségével eltűnhet asztalunkról a kábelrengeteg, megelőzhetőek a kábelkirántásból adódó balesetek és sérülések: egyetlen Thunderbolt kábelt kell csupán csatlakoztatni, amely összeköttetést jelent a Mac és az Elgato Thunderbolt 2 Dock között, és minden kiegészítőnket ehhez az egységhez kapcsolhatunk.Az Elgato három darab USB 3 kaput helyezett el a dokkján, így a klasszikus nyomtatóink, memóriakártya olvasóink, lapolvasóink csatlakoztatása, merevlemez alapú nagy kapacitású tárhelyek csatolása egy központi egységhez történik, nem pedig a számítógéphez, így az eszközök használatával járó kábelrengeteg is visszafogottan kezelhető.

Fontos paraméter, hogy mindhárom USB kapu tápot is biztosít, vagyis akár eszközeink töltésére is használhatjuk őket. A tápellását jóvoltából az Apple USB SuperDrive csatlakoztatása is biztosított, és az iPad töltése sem ütközik akadályba.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock HDMI kapcsolatot is biztosít, így a segítségével televíziók, kivetítők és sokféle kijelző is a Mac-hez csatlakoztatható. A HDMI igen elterjedt képmegjelenítő szabvánnyá vált, amely ráadásul hangátvitelt is támogat, és akár 2560 x 1600 képpontos felbontású egységet is csatlakoztathatunk a portra.

Az Elgato Thunderbolt 2 Dock jóvoltából gyors hálózati kapcsolatra is lehetőség van: a termék beépített Gigabit Ethernet csatlakozója révén megkímélt az Apple Thunderbolt Gigabit Ethernet Adapter használatától: a termék valóban egyetlen egységben összpontosít minden felhasználói igényt. Napjaink elterhelt WiFi hálózatainak ismeretében a gyors vezetékes kapcsolat igen előnyös paraméter.

Vezetékes multimédiás hangfalszett, például egy Harman/Kardon SoundSticks III is folyamatosan csatlakoztatva lehet az Elgato Thunderbolt Dock minijack kapujához, amely természetesen fejhallgató csatlakoztatását is támogatja. A hang kimenet mellett bemenet is található az egységen, amely révén hangfelvételeket készíthetünk, mikrofonokat csatlakoztathatunk a Mac-hez külső hangkártya használata nélkül.

A Thunderbolt 2 kapcsolat továbbfűzhető, és ezt a paramétert az Elgato Thunderbolt 2 Dock is kamatoztatja: egy szabad Thunderbolt 2 kapuja révén olyan egységek csatlakoztatását is lehetővé teszi, mint egy másik Mac Target Disk módban, vagy éppen egy Elgato Thunderbolt Drive+. A lánc végén lehetőség van Apple Thunderbolt Display csatlakoztatására is, de akár egy további Elgato Thunderbolt 2 Dock is szolgálatunkba állítható.

A sokféle egység csatlakoztatása természetesen komoly odafigyelést igényel: a lemezek biztonságos leválasztása a szétválasztás előtt nem egyszerű feladat - szerencsére az Elgato figyelembe vette ezt a paramétert is. Az Elgato Thunderbolt 2 Dock Utility telepítését követően távozásunk előtt a szoftver segítségével biztonságosan leválaszthatunk egyetlen lépésben minden olyan egységet, amely ezt igényli, és már indulhatunk is utunkra.

Részletes technikai paraméterk
Két darab Thunderbolt 2 kapu (20 Gb/s kétirányú adatkapcsolat)
Egy HDMI 1.4 kimenet (HDCP megfelelőségű; 2560 x 1600 képpont)
Három darab USB 3 kapu (5 Gb/s névleges átviteli sebesség, tápellátás biztosított, UASP & USB 2.0 kompatibilis)
Egy darab 3,5 milliméteres minijack kimenet (analóg sztereó)
Egy darab 3,5 milliméteres minijack bemenet (mono)
12 Voltos tápellátás külső tápról (5 Amper)
A csomag félméteres Thunderbolt kábelt tartalmaz

Méret: 17,8 x 8 x 2,5 centiméter
Tömeg: 260 gramm

Rendszerkövetelmények:
OS X 10.9 vagy újabb, illetve
Windows 8.1 vagy újabb
Thunderbolt vagy Thunderbolt 2 kapu


Az Elgato Thunderbolt 2 Dock megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller üzlettől félméteres kábellel.
Ára: 56.693 Ft+áfa (bruttó 72.000 Ft)

 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu