Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek


    FiiO EX1 (második generációs) hallójárati monitor fülhallgató
 

A kínai FiiO cég az audiofil zenehallgató felhasználók számára kínált nagyszerű hangzású veszteségmentes lejátszók gyártásától szinte egyenes úton jutott el oda, hogy választ adjon arra, mivel is hallgassuk a csúcs minőségű zenéket. A FiiO EX1 (második generáció) típusjelzésű fülhallgató az úgynevezett hallójárati monitor kategóriába tartozik, vagyis olyan hallójárati fülhallgató, amely rendkívül pontos, stúdió minőségű hangképet jelenít meg annak érdekében, hogy a visszajátszott tartalmak a zenészek által elképzelt élményt nyújtsák. A termék második generációja megkapta a Hi-Res Audio minősítést is, vagyis a nagy felbontású zenei anyagokhoz ajánlott termék.

A FiiO EX1 (második generáció) komoly műszaki kutatás eredményének tekinthető, amely során az űrkutatásban is használatos alapanyagokat és gyártási technológiákat is felvonultatnak. A termék masszív alumínium és rozsdamentes acél elemekből épül fel annak érdekében, hogy kis méretben is bámulatosan gazdag hangképet tudjon kialakítani.

Formavilág és arculat
A FiiO mérnökei maximálisan átgondolták a termék felhasználói élményét, és kihasználták az emberi fül méret és forma lehetőségeit. Míg a klasszikus hallójárati fülhallgatók egyszerűen belenyúltak a hallójáratunkba, és ott próbáltak hangot képezni, addig a FiiO EX1 (második generáció) úgy nyúlik a hallójáratba, hogy közben egy része a fülkagylóban finoman megkapaszkodik. Ezzel sokkal több hely van a minőségi hangképzésre, ráadásul a fülhallgató is stabilabban ül meg, és nem esik ki könnyedén a fülünkből.

Az elegánsan ragyogó fém komponensek kényelmes viseletet kölcsönöznek, bár a tél hűvösében elsőre kissé kellemetlen élményt nyújt a behelyezés a fülünkbe, cserébe azonban hamar átveszik a testhőnket. A gyártó az oxigénmentes rézkábelét poliuretán bevonattal erősítette meg, amely révén gyakorlatilag elszakíthatatlan, a megtörés és oxidáció esélye pedig szinte teljesen ki van zárva. A külső bevonat anyaga ráadásul orvosilag hitelesített TPE, amelynél nem fordulhat elő bőr irritáció a speciális fémtartalom miatt. Az anyag további előnye még, hogy rugalmassága és külső puhasága miatt a séta közben kopogás, amely sok termék esetén zavaróan behallatszik a zenébe, nem fordul elő, így a zenei élmény menet közben sem csorbul.

A FiiO EX1 második generációs szilikonharangja nem csak kitölti a fülünket, de a fülhallgató maga szintén egy zárt jelent a hallójáratunk előtt, vagyis jól pozicionálva lehetőségünk van csak a zenére koncentrálni, a külső zajok szinte teljes kiszűrésével. (Ez nyilván felveti azt a felelősséget, hogy - mint egyébként is - szétnézzük az útra lelépés és a vasúti sínek átsétálás előtt, hiszen a hallójárati fülhallgatók használatával az egyik érzékszervünket átadjuk az élménynek, így más érzékszervekkel kell a külvilágot figyelnünk.)A FiiO EX1 második generációs minőségi kivitelének további eleme a megerősített csatlakozóvégek területe: a hajlatoknál, illetve a két membránt kettéosztó kábelrésznél a termék rendkívül meg van erősítve az ellenálló kivitel érdekében.

A hangra nincsen hatással, a viselet szempontjából azonban praktikus, hogy a két oldalnak külön színe van: a bal csatorna piros, a jobb csatorna kék színű csíkkal van ellátva.

A hangzás
A FiiO EX1 második generációs esetén a formaterv és a hangzás szoros kapcsolatban áll egymással, azaz szinte minden komponens anyaga és kialakítása a jó hangzás céljait szolgálja. A fém részek hangzásra gyakorolt pozitív hatásait több gyártó is felfedezte, és a FiiO cégnek is sikerült ezt tökéletesre csiszolnia. Nem csak a külső burkolat van azonban masszív fém elemekből, de a membrán is különleges titánium diafragma, amelynek gyártását a nanotechnológia vívmányainak felhasználásával végzi a FiiO.

A FiiO EX1 második generációs lelkét egy olyan speciális titánium diafragma meghajtó biztosítja, amely a hangkép teljes skáláját lefedi, miközben a fém tulajdonságai révén rendkívül dinamikus. A gyártó a felharmonikusok hangképben való részvétele érdekében jócskán a hallható tartomány fölé emelte a megjelenített frekvenciát: 20 Hz és 40 kHz közötti hangokat szólaltat meg a termék, így a 20-40 kHz közötti, amúgy nem hallható felharmonikus hangok hatása, jelenléte is részt vesz a zenei élményben, nincsen levágva 20 kHz-nél a hangkép.

A titánium diafragma előnye még, hogy roppant könnyű, így az egész fülhallgatónak 18 gramm körüli a tömege.A FiiO EX1 második generációs terméket a hallójárati monitor kategóriában képviselteti a gyártó, amely paraméternél fontos szempont, hogy a hangképét hosszú távon képes legyen fenntartani. A cég saját mérései, és több szubjektív revü is megerősíti, hogy a FiiO EX1 második generációs akár hónapok múltán is megőrzi pontos hangminőségét, és nem változik a hangképe, vagyis a hallójárati monitor funkcióra alkalmas, zenészek és zenerajongók számára egyaránt kitűnő megoldás arra, hogy zenei produktumaikat csúcsminőségben visszahallgassák.

Részletes technikai paraméterek
Meghajtó: 13 mm dinamikus titánium diafragma
Frekvenciatartomány: 20 Hz - 40 kHz
Érzékenység: 98 decibel/milliwatt
Impedancia: 16 Ohm
Csatlakozó: 3,5 milliméteres minijack (TRS)
Kábel: 1,2 méter
Tömeg: 18 gramm
A csomag tartalma: FiiO EX1 második generációs fülhallgató, tok, szilikonvégek (9 pár)
Garancia: 2 év
A FiiO EX1 (második generációs) hallójárati monitor fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 19.677 forint+áfa (bruttó 24.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu