Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek


    FiiO F3 hallójárati monitor fülhallgató
 

A kínai FiiO cég a fejhallgató erősítők területén elért sikerei nyomán a hangtechnikai világ más területein is megvetette a lábát, és az audiofil mérnök gárda igen sikeres hallójárati monitor fülhallgatót is alkotott. E termék roppant népszerűsége vezetett oda, hogy a cég egy egész termékvonalat alkotott a fülhallgatókból: az F jelzéssel ellátott, különböző alapanyagokat és hangzásélményt, illetve extra funkciókat kínáló családot.

Ennek a termékvonalnak egy változatos színvilágú terméke a FiiO F3 dinamikus hallójárati monitor fülhallgató, amely megszokott magas minőségű hangzása mellett a megjelenésével is igyekszik felhívni magára a figyelmet.A FiiO F3 külső megjelenésének különleges eleme, hogy áttetsző a burkolata, így haloványan, de bepillanthatunk a termék belsejébe. Emellett a külső, alapból fekete színű műanyag héjat kék vagy vörös színű darabra tudjuk cserélni, illeszkedve aktuális ruházatunkhoz vagy hölgyek esetén akár az aznapi fülbevalóhoz. A termék jellegzetes arculati eleme még a strapabíró, kíméletlen élettartam teszteken megfelelt poliuretán kábel, amely rendkívül ellenálló kivitelű. Ezen foglal helyet a mikrofon, amely univerzális léptető gombokkal is rendelkezik: egy nyomásra elindul vagy megáll a lejátszás, dupla nyomásra előre léptet a lejátszás, tripla nyomásra pedig visszafelé léptet.A FiiO az iparágban újfajta anyagnak számító grafént választotta a diafragma alapanyagául, amely rendkívül vékony, rugalmassága pedig páratlanul jó. A grafén diafragma vastagsága mindössze 0,335 nanométer, ám az anyag e vékonyság ellenére rendkívül erős, és kiváló konduktív képességgel rendelkezik. A grafén diafragma páratlanul jó minőségben képes visszaadni a hangot a kis méret ellenére, és a fül számára még tolerálható nagyobb hangerőn sem torzul: tiszta és dinamikus hangképet biztosít.

Egy hangsugárzó természetesen nem működhet fém elemek nélkül. A FiiO F3 japán gyártmányú, réz bevonatú alumínium gyűrűket tartalmaz annak érdekében, hogy a tömege a lehető legalacsonyabb, a mérete pedig a legkisebb legyen, de hangzás terén ne kelljen kompromisszumot kötni.

A FiiO F3 egyik fő célkitűzése a tökéletes kényelem megteremtése volt. Ennek jegyében a háromféle méretben csomagolt szilikonharangok gyógyászati minőségű kivitelben készültek el: a FiiO egészségügyi szakemberek bevonásával tervezte meg az alakot, a vastagságot és a rugalmasságot. (Az anyag egyben környezetbarát és természetesen bőrbarát is.) A kényelemnek részét képezi az is, hogy a hallójárati fülhallgatót nem kell folyton visszanyomni a fülünkbe, az nem esik ki akkor, amikor egy zebrán átkelve szétnézünk. A FiiO e célra egy-egy fülpántot biztosít a bal- és jobboldali fülhallgató számára, amellyel a fülünkre akaszthatjuk a hangsugárzókat, így azokat nem a hallójáratunk tartja a helyükön, hanem a fülpánt. Ezáltal sokkal kevésbé mozognak el, akarnak kihullani mozgás közben.

Külön említést érdemel még a poliuretán kábel, amelynek ellenálló kiviteléről fentebb már esett szó. Aki sokféle hallójárati fülhallgatót kipróbált például sétálás közben, tapasztalhatta, hogy sok termék kábelének dörzsölődése behallatszik a fülünkbe. A FiiO F3 árszínvonalánál akár 50x drágább fülhallgatónál is tapasztalható, hogy a séta közbeni súrlódás beépül a zeneélménybe. A FiiO hosszasan kísérletezett az anyagokkal annak érdekében, hogy ezt a nem kívánatos zajt minimalizálja, így az F sorozatú fülhallgatóknál ez a jelenség a legcsekélyebb mértékben érzékelhető csupán, és egyáltalán nem zavaró eleme a zenehallgatásnak.A kábel nem csak csendes, de extra tudással is kiegészül: mikrofonja és nyomógombja van a lejátszás vezérlésére. (A termék nem szabályozza iOS eszközeink hangerejét.) A vezérlő alumínium alapanyagú, így erős, stabil és jó a tapintása.

A FiiO F3 nem csak membránjaiban és kábelében mutatja a tervezői aprólékosságot, hanem a kábelvégben is: az L alakú 3,5 milliméteres minijack csatlakozó arany bevonatú a tökéletesebb vezetés érdekében, a minijack fej vége pedig szép, eloxált szálcsiszolt alumínium.

A FiiO többféle teszttel biztosítja, hogy a megtervezett termékei a való élet igénybevételét is kiállják. Kíméletlen módon, nagy hőrmérséklet változás mellett, túlterhelve, a kábelt rázva és rángatva, a nyomógombokat extrém igénybevételnek kitéve, erős páratartalom mellett vizsgálják meg, hogy egy-egy termék miként reagál, és ennek megfelelően alakítják a termék fejlesztését. Ennek köszönhető, hogy a cég olyan napi használati cikkre, mint egy fülhallgató is magabiztosan nyújt két év garanciát.

Részletes technikai paraméterek
Típus: hallójárati monitor fülhallgató
Frekvencia tartomány: 15 Hz - 20 kHz
Hangsugárzó típusa: 11 milliméteres dinamikus
Impedancia: 40 Ohm
Érzékenység: 98 dB
Bemeneti jel: 5 milliwatt
Csatlakozó: 3,5 milliméteres minijack (TRRS)
Kábel hossz: 120 centiméter
Tömeg: 19,6 gramm


A FiiO F3 hallójárati monitor fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 6.291 forint+áfa (bruttó 7.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu