Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Az Apple az iPhone 7 modellek bemutatásakor meglepő döntésre szánta el magát: elhagyta a több évtizedes múlttal rendelkező minijack csatlakozót, és csak Lightning kimenetre építette a készülék külső eszközökkel való kommunikációját. Az eszközhöz természetesen biztosít a dobozban egy kicsiny Lightning 3,5 mm minijack átalakítót, amely egyúttal az első digitális-analóg átalakító (DAC), amelyet az Apple bemutatott.

A csúcsminőségű zenehallgatás területén úttörő kínai FiiO cég már nagyon korán bejelentette, hogy terveznek egy fejhallgató erősítőt, amely kimondottan a Lightning csatlakozóra épít. A Made for iPhone/iPod/iPad minősítésű termék az Apple által licencelt Lightning chipet tartalmazza, vagyis szoftvertől függetlenül mindig működni fog, és természetesen natívan használja az Apple csatlakozójának hardveres képességeit.

A FiiO i1 nevű termék megjelenését tekintve egy fekete színű kábel, amelynek egyik vége az iPhone, iPod touch és iPad modellekbe csatlakoztatható Lightning, a másik vége pedig egy minijack aljzat, valamint rajta hangerő szabályozó és lejátszás vezérlő gombok és egy mikrofon is megtalálható.

Mit is kínál ez az eszköz?
A jól átgondolt kicsiny kiegészítőnek több remek képessége is van. Az egyik ilyen, hogy meglévő fejhallgatónk jobban fog szólni az iPhone készülékről vagy más iOS eszközről: nagyobb hangerő és dinamika, teltebb hangzás jellemzi majd. Mivel a FiiO i1 nem csak egy digitális-analóg átalakító, mint az Apple kicsiny fehér Lightning 3,5 mm minijack adaptere, hanem erősítő is, így a nagyobb impedanciájú, akár profi fejhallgatók meghajtására is használható.

Gombjai jóvoltából olyan fejhallgatók is alkalmassá tehetők a hívás fogadásra és beszélgetésre, amelyek egyébként nem rendelkeznek vezérlő gombokkal. A ’90-es évekből megőrzött csúcs minőségű hifi fejhallgatónkon nyilván nincsen még iPhone kompatibilis nyomógomb és mikrofon, de a FiiO megoldása révén nem kell bejövő hívásnál kihúznunk, hanem a FiiO i1 mikrofonján keresztül beszélgethetünk.

A gombokra és a mikrofonra azért is szükség van, mert a mikrofonos és nyomógombos fejhallgatók kábelén lévő eszközök elvesztik a funkciójukat, tehát azokat is a FiiO i1 veszi át.

Éppen erre a célra szolgál az az innovatív módon megtervezett csíptető, amely kényelmesen mozgatható a kábelen, és gyakorlatilag minden szögben elforgatható. Ennek köszönhetően például a ruhánk gallérján vagy az ingünk zsebén tudjuk elhelyezni a vezérlő gombot és a mikrofont, így a gombok és a hangot érzékelő egység is kényelmes és optimális helyen lesz megtalálható.Nagy teljesítményű DAC chip fokozza a minőséget
A FiiO i1 nem csak átalakítja a digitális jelet analóg jellé, de teszi ezt kiváló minőségben. Az iPhone mellé biztosított Lightning 3,5 mm minijack adapter chipjénél magasabb minőségi kategóriába tartozó DAC chip rendkívül alacsony torzítás mellett ér el kiemelkedő jel/zaj viszonyt, és natívan támogatja a veszteségmentes formátumokat is, valamint akár a nagy felbontású hang alapú beszélgetéseket is, mint amik az iPhone-ok között zajlanak. (A Lightning Audio Module korlátozása miatt jelenleg a maximális veszteségmentes kimenet 48 kHz mintavételezésű, ám maga a FiiO eszköz 192 kHz-et támogat, tehát későbbi eszközöknél vagy az Apple esetleges firmware változtatási törekvése esetén a mintavételezés növekedhet.)Nagy érzékenységű többirányú mikrofon
A FiiO i1 fontos szerepe, hogy ne korlátozza a meglévő, mikrofonos fejhallgatók kínálta lehetőségeket, valamint hogy a mikrofon nélküli fejhallgatók felhasználói számára megnyissa a kábel széthúzás és fejhallgató levétel kellemetlenségei nélküli zeneélmény lehetőségét. E célra a gyártó egy kiváló tisztaságú, többirányú mikrofont helyezett el a vezérlő gombok mögött, amely megfelelő közelségben rögzítve a szánkhoz tiszta és jó minőségű hangot rögzít.

A mikrofon érzékeli a beszélő hangját, és kiszűri a távolabbi háttérzajokat, ennek köszönhetően kimondottan társalgáscentrikus.

Formaterv az Apple termékek felhasználói számára
A FiiO i1 több területen is igyekezett a célközönség igényeit megismerni és kielégíteni. Fontos paraméter például a hosszabb kivitelű kábel: rengeteg felhasználónak okozott gondot, hogy az Apple Lightning 3,5 mm minijack adapterét elhagyta annak kis mérete miatt. A FiiO i1 erre reagálva hosszabb kivitelű lett. A nagyobb hossz a kábel kötegelés témakörét is felveti, amelyre egy nagyon egyszerűen és gyorsan használható gumi megoldás került a kábelre. A termék végei fém burkolatúak, amely az interferenciától való védelem és a tapintás élmény minősége szempontjából is fontos. A FiiO i1 legvastagabb része mindössze 9,5 milliméteres, vagyis a gyártásnál a kis kivitelre is ügyeltek.

A FiiO i1 gomb elrendezése ismerős lehet az EarPods felhasználók számára: a hasonló alakzatot az ujjunk azonnal ismeri: középen mélyebben található a hívás fogadására, megszakítására, illetve a zenelejátszás indítására és megállítására szolgáló gomb, alul a hangerő csökkentő, felül a hangerő növelő gomb kapott helyet. Működnek a szokásos Apple funkciók is: a középső gomb nyomva tartása a Siri funkciót aktiválja, a dupla lenyomás lépteti, a tripla lenyomás visszalépteti a dalt.A FiiO az i1 esetleges firmware frissítéséhez egy ingyenes alkalmazást kínál, amely letölthető az App Store-ból, és amely révén mindig naprakészen tarthatjuk a terméket, ha a fejlesztők valamit javítanának a működésen.
A FiiO Controller alkalmazása az App Store-ban…

Az Apple számára alapvető érték az energiatakarékosság. A FiiO i1 ehhez igazodva rendkívül alacsony fogyasztású: az iPhone 7 eszközzel való zenehallgatás az i1 egységgel kiegészítve 23 óra - csak zenehallgatás, kijelző aktivitás nélkül mérve. Amikor az iPhone elalszik, és nem megy zenelejátszás, a csatlakoztatott FiiO i1 is készenléti módba áll, minimalizálva a fogyasztását, amint azonban az iPhone ébred, akkor a FiiO i1 is rögtön üzemkész, nem kell le- és felcsatlakoztatni, nem kell várakozni.

Részletes technikai paraméterek
Szín: fekete
Kábel hossz: 80 centiméter
Kábelfej hossza: 45,5 milliméter
Tömeg: 11,5 gramm
Kimeneti interfész: 3,5 mm minijack
Bemeneti interfész: Lightning (MFI minősítésű)
Támogatott mintavételezés: 48 kHz
DAC chip: NAU88L25
Kimeneti táp: 30 mW
Frekvenciatartomány: 20-20.000 Herz
Inpedancia: 1 Ohmnál kisebb
Rendszerkövetelmény: iOS 10 vagy újabb operációs rendszer szükséges


A FiiO i1 Lightning DAC + AMP megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 15.740 forint+áfa (bruttó 19.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu