Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

   FiiO Q1 Mark II digitális-analóg átalakító és fejhallgató erősítő
 

A FiiO Q1 Mark II egy többfunkciós, hordozható fejhallgató erősítő beépített digitális-analóg átalakítóval, amely kimondottan az iPhone és iPad alapú zenehallgatás igényeihez született meg a csúcs minőségű fejhallgatók felhasználói számára. Az egység Made for iPhone (MFi) minősítésű, vagyis az Apple által licencelt Lightning chipet tartalmazza a mellékelt kábele. A FiiO Q1 Mark II készüléket emellett USB kapun keresztül külső hangkártyaként használhatjuk a számítógéphez, továbbá 3,5 milliméteres, kombinált minijack vonali bemenetén keresztül analóg jelet is felerősíthetünk, igény esetén pedig szimmetrikus kimenetét is alkalmazhatjuk. A FiiO Q1 Mark II natív DSD támogatása révén zászlóshajónak számít a FiiO termékvonalán.

XMOS platform - Bámulatos felbontás
A FiiO Q1 Mark II minden eddiginél többféle formátumot támogat, és elképesztő felbontást biztosít: a XMOS chip 384 kHz-es mintavételezésű, akár 32-bites mélységű zenei formátumot is képes megszólaltatni. Ezek között található a DSD256 formátum is, amelynek használatát zöld LED mutatja. A pontosságot duál kristály rezgéskeltő (ismertebb nevén oszcillátor) garantálja. A két különálló oszcillátor különböző mintavételezésű nyersanyagok tiszta megjelenítésére készült, ezáltal a FiiO Q1 Mark II kategóriájának kiemelkedő konverter megoldása, és mindezt rendkívül elérhető áron kínálja.Kiemelkedő DAC és erősítő komponensek
A FiiO a Q1 digitális-analóg átalakító második generációjához az első verzió tapasztalatainak felhasználásával még kiválóbb alkotóelemeket választott. Ennek köszönhetően az átgondolt tervezés az AKM AK4452-es digitális-analóg átalakító chipet használja, amely nagy mintavételezés mellett képes igen alacsony torzítást és kedvező jel/zaj viszonyt biztosítani.

A FiiO Q1 Mark II fejhallgató erősítő chipje a csúcskategóriás X7 lejátszó AM3A erősítő moduljának OPA926 audiofil komponense, amelynek kiemelkedő előnye a rendkívül alacsony zajszint a működés során. Végül pedig említést érdemel az aluláteresztõ szûrõ (lpf) amely az analóg kimenet élményének meghatározó eleme, és amelyet a Texas Instruments OPA1662 típusú chipje biztosít.

Hi-Res Audio
Mindezen audiofil paraméterei révén a FiiO Q1 Mark II megkapta a Hi-Res Audio minősítést, a Japan Audio Society kiemelkedő rangjelzését, amely a valósághű, természetes zenehallgatás ismert szimbóluma.MFi minősítés, illetve USB hangkártya funkció
A FiiO Q1 Mark II Made for iPhone (MFi) minősítésű, amely azt jelenti, hogy a gyártó az Apple követelményeinek megfelelő chipet alkalmaz a Lightning kábelében, illetve a termék gyártása és alapanyagai megfelelnek az Apple szigorú követelményeinek. (Mindössze a benyújtott termékek 2%-a kapja meg az Apple-től ezt a minősítést.) A Made for iPhone jelzés azt is jelenti, hogy a mellékelt Lightning-mikró-USB kábel segítségével bátran csatlakoztathatjuk a terméket az iOS eszközeinkhez, azok rendszer verziótól függetlenül működni fognak, és az Apple által előírt tápigénnyel üzemelnek majd akár iPad Pro készülékkel, akár egy iPod touch lejátszóval használjuk.

A FiiO Q1 Mark II azért is kiváló megoldás az iPhone mellé, mert az Apple elhagyta a minijack kaput ezekről az egységekről, és a fejhallgató erősítő segítségével tökéletes zenei élményben lehet részünk egy csúcskategóriás, minijack csatlakozós fejhallgató használatával. A FiiO Q1 Mark II az iOS eszközökkel használva a Lightning kapuról akár 10 óra akku időt biztosít a hangerőtől függően.

A Mac-hez csatlakoztatva a FiiO Q1 Mark II kitűnő minőségű hang kimeneti opciót kínál. Nem csak nagyobb hangerőre képes, de jelentősen fokozza a dinamikát, és támogatja a nagy felbontású hanganyagok kiküldését is akár 384 kHz mintavételezéssel és 32-bites felbontással.

Ezzel a megoldással a FiiO Q1 Mark II csúcsminőségű, tiszta hangzású digitális-analóg átalakítóként funkcionál a Mac vagy PC mellé. Rendszerkövetelménye mindössze egy USB kapu, amelyen töltését is fogadja. Az USB-C (illetve Thunderbolt 3) kapuval szerelt gépekhez a gyárilag csomagolt USB-A mikró-USB kábel helyett egy USB-C mikró-USB kábelre van szükség. Ez elérhető az iJoe.hu AAR kínálatában.
Apple USB-C USB-A adapter az iJoe.hu AAR kínálatában…

A Mac-re csatlakoztatva az eszköz elején lévő LED lilás színben világít, amely arra utal, hogy be van kapcsolva és töltődik is. A Mac megfelelő teljesítménnyel képes ellátni a FiiO Q1 Mark II erősítőt, így annak töltése megoldott a számítógépről.

Fejhallgató erősítő
A FiiO Q1 Mark II nem csak USB-n keresztül, hanem olyan klasszikus porton is használható, mint az analóg minijack. Vagyis lehetőségünk van minijack forrásból is bejuttatni hangot, ha például utazás közben szeretnénk a fejhallgatónk hangzásvilágát javítani, hangerejét és dinamikáját növelni valamilyen analóg forrásból. Ekkor az erősítő funkció működik, amíg a FiiO Q1 Mark II 20 órás akku ideje tart.A készülék analóg hang bemenete egyben kombinált kimenet is, amelyen keresztül erősítő funkcióját élvezhetjük egyenletes jel erősségű hanggal: ez a kimenet használható arra a célra is, ha például számítógépről származó digitális hangot analóg jellé alakítva például erősítőre szeretnénk kiküldeni. A fejhallgató kimenettel szemben ennek egyenletes a jelerőssége, ahogyan az a vonali kimeneteknél megszokott.

A FiiO Q1 Mark II újdonsága a szimmetrikus kimenet, amely az analóg kapcsolatok egyike, és a fejhallgató kimenet mellett található "Bal." felirattal - utalva a Balanced szóra. Ez a kimenet akár a FiiO saját szimmetrikus fülhallgatójával is használható, így a FiiO F9 termékkel.

A FiiO Q1 Mark II intelligensen érzékeli a forrását, és nem kell manuálisan váltanunk a források között. A termék második generációjának újdonsága például, hogy az iOS eszközhöz csatlakoztatáskor a töltés kikapcsol, vagyis az erősítő nem meríti az iOS eszközünket. A Mac-hez kapcsolva viszont automatikusan megindul a töltés, erőt adva ezzel a Q1 számára.Megjelenés és képességek
A FiiO formatervezői az évek alatt egyre letisztultabb fém formákat alkotnak igényes kivitelben. A homokszórással csiszolt, eloxált, polírozott külső kényelmes kézben tartást kínál. A fém előnye, hogy tökéletes elektromágneses szigetelést is biztosít a termék számára.

A FiiO Q1 Mark II kis méretű, de az ujjunkkal egyszerűen kezelhető kapcsolókat biztosít az erősítés és a mélykiemelés ki- és bekapcsolásához a különféle zenehallgatási igényekhez. A termék a gyártóra jellemző prémium minőségű potméterrel kapcsolható be és hangosítható. Ez a 45°-os recézésű potméter rendkívül kényelmes átmérővel rendelkezik a kézi használathoz, és precíz, finom vezérlést tesz lehetővé a használat során.

A termék 1800 milliamperórás akkumulátort tartalmaz, amely minijack kapcsolat mellett akár 20 órás játékidőt, USB kapcsolat mellett 10 órás játékidőt garantál.Technikai paraméterek
Kimenő teljesítmény: 75 milliwatt 32 ohm impedancia mellett, 115 mW 16 ohm impedancia mellett, 11 mW 300 ohm impedancia mellett
Fejhallgató impedancia: 16-300 ohm
D/A átalakítás: 96 kHz/24 bit
Jel/zaj viszony (SNR): 93 dB
Torzítás (THD+N): <0,003% (1 kHz)
Akkumulátor kapacitás: 1800 mAh
Lejátszási idő egy töltéssel: kb. 20 óra (32 ohmos fejhallgatóval, közepes hangerővel) minijack kapcsolaton, kb. 10 óra USB kapcsolaton
Kimeneti lehetőségek: Miro-USB kimenet, 3,5 milliméter minijack, szimmetrikus kimenet (2,5 mm szimmetrikus minijack kábellel)
Fizikai méretek: 99 milliméter x 59 milliméter x 12,5 milliméter
Tömeg: 101 gramm (a beépített akkumulátorral együtt)
DAC chip: Texas Instruments PCM5102 (DAC)
AMP chip: Maxim MAX97220A csomag tartalma
FiiO Q1 Mark II fejhallgató erősítő D/A átalakítóval
Mikró-USB kábel USB adat- és töltőkábel
Mikró-USB - Lightning összekötő kábel az iOS eszközök csatlakoztatásához
Analóg kábel 3,5 milliméteres minijack-minijack csatlakozókkal
Kettő darab szilikon karika és lap a lejátszóhoz való rögzítéshez
Lyukacsos hordtok a szállításhoz


A FiiO Q1 Mark II digitális-analóg átalakító és fejhallgató erősítő megvásárolható az iJoe.hu AAR kereskedéstől és FiiO referencia üzlettől.
Ára: 31.488 forint+áfa (bruttó 39.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu