Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékekFiiO Q1 digitális-analóg átalakító és fejhallgató erősítő

A FiiO Q1 egy többfunkciós, hordozható fejhallgató erősítő beépített digitális-analóg átalakítóval, amelyet USB kapun keresztül külső hangkártyaként használhatjuk a számítógéphez, továbbá 3,5 milliméteres, kombinált minijack vonali bemenetén keresztül analóg jelet is felerősíthetünk. Emellett vonali kimenetén keresztül otthoni hangrendszerünkre is csatlakoztathatjuk.

USB hangkártya funkció
A Mac-hez csatlakoztatva a FiiO Q1 kitűnő minőségű hang kimeneti opciót kínál. Nem csak nagyobb hangerőre képes, de jelentősen fokozza a dinamikát, és támogatja a nagy felbontású hanganyagok kiküldését is 96 kHz mintavételezéssel és 24-bites felbontással.Ezzel a megoldással a FiiO Q1 csúcsminőségű, tiszta hangzású digitális-analóg átalakítóként funkcionál a Mac vagy PC mellé. Rendszerkövetelménye mindössze egy USB kapu, amelyen töltését is fogadja. Az USB-C (illetve Thunderbolt 3) kapuval szerelt gépekhez a gyárilag csomagolt USB-A mikró-USB kábel helyett egy USB-C mikró-USB kábelre van szükség. Ez elérhető az iJoe.hu AAR kínálatában.
USB-C kábelek az iJoe.hu AAR kínálatában…

A Mac-re csatlakoztatva az eszköz elején lévő LED lilás színben világít, amely arra utal, hogy be van kapcsolva és töltődik is. A Mac megfelelő teljesítménnyel képes ellátni a FiiO Q1 erősítőt, így annak töltése megoldott a számítógépről.Fejhallgató erősítő
A FiiO Q1 nem csak USB-n keresztül, hanem olyan klasszikus porton is használható, mint az analóg minijack. Vagyis lehetőségünk van minijack forrásból is bejuttatni hangot, ha például utazás közben szeretnénk a fejhallgatónk hangzásvilágát javítani, hangerejét és dinamikáját növelni valamilyen analóg forrásból. Ekkor az erősítő funkció működik, amíg a FiiO Q1 30 órás akku ideje tart.

A készülék analóg hang bemenete egyben kombinált kimenet is, amelyen keresztül erősítő funkcióját élvezhetjük egyenletes jel erősségű hanggal: ez a kimenet használható arra a célra is, ha például számítógépről származó digitális hangot analóg jellé alakítva például erősítőre szeretnénk kiküldeni. A fejhallgató kimenettel szemben ennek egyenletes a jelerőssége, ahogyan az a vonali kimeneteknél megszokott.

Az iOS eszközökkel való használat során a digitális összeköttetéssel érhető el a legjobb minőség: természetesen az analóg kapcsolat is kivitelezhető valamilyen jó minőségű minijack kábelen, de az igazán kiváló minőséget digitálisan érhetjük el. Ehhez egy Lightning USB Adapter (MD821) nevű termékre van szükségünk, amely segítségével az iPhone, iPod touch és iPad készülékek Lightning kapujára sima USB-s eszközt csatlakoztathatunk. A kapcsolat feltétele, hogy a FiiO Q1 hátoldalán lévő, CHG jelölésű tológombot OFF állásra állítsuk, vagyis a készülék töltődését kikapcsoljuk. A FiiO Q1 ugyanis USB forrásról mindenképpen vesz fel töltést, amely egy Mac esetén nem gond, de egy iPhone vagy iPod touch erejét meghaladná az eszköz töltése, így ha a töltés aktív, akkor azt írja, hogy nem használható a kiegészítő. A FiiO mérnökei azonban erre gondoltak, és lehetőséget adnak arra, hogy a töltést egyszerűen kikapcsoljuk. Ekkor a működő FiiO Q1 elején lévő LED kék színben világít, amely arra utal, hogy működik, de nem töltődik. A jel a Lightning USB Adapteren keresztül azonnal érkezik, és máris használhatjuk a fejhallgatónkat, vagy akár a vonali kimenetet zenehallgatásra.

Az egység FiiO lejátszókkal is használható, amely esetben töltődését kikapcsolhatjuk egy e célra szolgáló CHG gombbal, hogy ne merítse a lejátszót a Q1 töltődési igénye, illetve együttműködjenek az eszközök.


Megjelenés és képességek
A FiiO formatervezői az évek alatt egyre letisztultabb fém formákat alkotnak igényes kivitelben. A homokszórással csiszolt, polírozott külső kényelmes kézben tartást kínál. A fém előnye, hogy tökéletes elektromágneses szigetelést is biztosít.

A FiiO Q1 kis méretű, de az ujjunkkal egyszerűen kezelhető kapcsolókat biztosít az erősítés és a mélykiemelés ki- és bekapcsolásához a különféle zenehallgatási igényekhez. A termék a gyártóra jellemző prémium minőségű potméterrel kapcsolható be és hangosítható. A bekapcsolást megelőzően az előoldali LED fény piros, ha az eszköz töltődik és zöld, ha feltöltődött. Működés közben pedig lila és kék fényekkel találkozhatunk. Amennyiben a FiiO Q1 olyan eszközzel van használva, amely nem tölti, akkor a kék szín villogó pirosra vált, amikor az akku nagyon lemerült állapotba kerül.

A termék 1400 milliamperórás akkumulátort tartalmaz, amely 30 órás játékidőt garantál.

Technikai paraméterek
Kimenő teljesítmény: 190 milliwatt 32 ohm impedancia mellett
Fejhallgató impedancia: 16-150 ohm
D/A átalakítás: 96 kHz/24 bit
Jel/zaj viszony (SNR): 107 dB
Torzítás (THD+N): <0,005% (1 kHz)
Akkumulátor kapacitás: 1400 mAh
Lejátszási idő egy töltéssel: kb. 30 óra (32 ohmos fejhallgatóval, közepes hangerővel)
Fizikai méretek: 97 milliméter x 56 milliméter x 13,3 milliméter
Tömeg: 100 gramm (a beépített akkumulátorral együtt)
DAC chip: Texas Instruments PCM5102 (DAC)
AMP chip: Maxim MAX97220


A csomag tartalma
FiiO Q1 fejhallgató erősítő D/A átalakítóval
Mikró-USB kábel
Analóg kábel 3,5 milliméteres minijack-minijack csatlakozókkal
Kettő darab szilikon karika és lap a lejátszóhoz való rögzítéshez


A FiiO Q1 digitális-analóg átalakító és fejhallgató erősítő megvásárolható az iJoe.hu AAR kereskedéstől és FiiO referencia üzlettől.
Az utolsó demó darab kedvezményes áron vásárolható meg.
Ára: 18.102 forint+áfa (bruttó 22.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu