Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
iJoe.hu AAR > FiiO X5 (harmadik generációs) nagy felbontású lejátszó          Vásárlás

FiiO X5 (III) nagy felbontású lejátszó

A veszteségmentes lejátszók világa egyértelmű átalakuláson megy át, köszönhetően a zenei streaming szolgáltatásoknak és a mindenki által használt mobil OS platformoknak. Egyrészt a legelterjedtebb operációs rendszereket szinte mindenki ismeri és használja, másrészt ezek a platformok teszik lehetővé a különböző applikációk futtatását. A Tidal, Apple Music, Spotify szolgáltatások annyira népszerűek, hogy még a legmagasabb minőségi igényeket támasztó felhasználók is előszeretettel használják őket.

Ezen a változáson esett át a nagyszerű és verhetetlen ár/érték arányú FiiO márka legújabb DAP (Veszteségmentes zene lejátszó) készüléke is, a FiiO X5 III Ahogyan az X7 esetében, úgy az X5 első demó példánya is az iJoe.hu AAR szaküzletbe érkezett meg, így lehetőség van a tesztelésre, kipróbálásra.

A fentebb felsorolt okokra hivatkozással az okos telefonokhoz hasonló érintő kijelzős, wifi és bluetooth (4.0 aptX) képes kialakítás teljesen érthető és várható változás volt az 5-ös széria vonatkozásában is.

A FiiO X5 a kínai Rockchip RK3188 processzorára épül, amely felépítését tekintve úgynevezett System-on-Chip (SoC), mint az Apple A sorozatú processzorai. A 28 nanométeres RK3188 processzor négy ARM Cortex-A9 maggal rendelkezik, és 1,4 GHz-es órajelen üzemel. Ez kellően gyors a nagy felbontású zenefájlok tökéletes visszajátszásához, illetve rendkívül energiatakarékos annak érdekében, hogy a FiiO X5 akár 10 óra akkumulátor időt biztosítson egy feltöltéssel.A töltéshez kapcsolódó információ, hogy az X5 kétféle feltöltési metódust alkalmaz. A 3,8V 3400 mAH-ás akkumulátorának normál 5V-os feltöltése mellet az X5 alkalmaz egy gyorstöltési funkciót is, mely esetében a megfelelő max 9V/12 V feszültségű töltővel akár 1,5 óra alatt feltölt.

A készülék lelke a hangchip (digitális - analóg konverter, DAC), mely a FiiO történetében először egy kétcsatornás dual chip, az AK 4490EN típusú (768 kHZ/32 bit prémium DAC), mely már több felső kategóriás készülékben bizonyított (pl.: Astell & Kern AK380 DAP-ban) és az AKM (Asahi Kasei Microdevices) nevű chip gyártó felső kategóriás termékei közé tartozik. (Ezt megelőzően ez a chip csak az 550 EUR feletti árkategóriában kapható készülékekben volt megtalálható). A dual DAC kialakítás (csatornánként egy-egy DAC) a gyártó szerint lágyabb tónusú, kifinomultabb hangzást eredményez a szimpla DAC-ot alkalmazó készülékekhez képest. Ez a chip tonalitásában némileg eltér az X7-ben alkalmazott ESS Sabre chiptől, illetve attól az utóbbi években a FiiO által alkalmazott irányvonaltól, miszerint egy neutrálisabb, nagyon precíz hangzás felé mozdultak el a készülékek (X3 II, X5 II, X7, E17K).Az AK4490EN által biztosított hangzás melegebb tónusú, a középtartományban, vokálokban az X7-hez hasonló természetesség jellemzi, a mély tartomány árnyalatnyival gazdagabb, magas hangok vonatkozásában selymesebb, kevésbé éles hangzás jellemzi illetve az egész hangkép testesebb és jobban hasonlít a FiiO korábbi DAP-jaiban és DAC-jaiban (X3 első generáció, E17K Alpen) alkalmazott Wolfson WM 8740 chip stílusához.

A FiiO X5 III rendelkezik 32 GB belső tárhellyel, és igényünk szerint további 2 mikró-SD kártyával is bővíthetjük, amelynek jelenleg támogatott csúcsa 256 GB. Ezzel 544 GB-ra növelhető a teljes belső kapacitás, amely kiemelkedően komoly tárhely mennyiségnek számít. Amennyiben tömörítés nélküli CD rippekben gondolkodunk és átlagosan 600 MB-nyi adatot számolunk egy albumra, akkor 918 albumot tudunk elhelyezni a FiiO X5 III tárhelyén. Nagy felbontású stúdió minőségű zenék esetén, átlagosan 1,5 GB / album méretben gondolkodva szintén jelentős mennyiségű, 362 db album helyezhető el a készüléken. Ez valószínűleg a legtöbb tárhely, amelllyel mobil készülékek esetén valaha találkoztunk. A FiiO a SanDisk kártyát javasolja erre a célra, amely az iJoe.hu-tól a készülékkel együtt megvásárolható.A készülék formája nagyon esztétikusra sikerült, ezt már két ipari formatervezési díjjal is alátámasztotta a szakmai zsűri. (az X5III megkapta az iF díjazást illetve egészen friss információ, hogy március 7-én odaítélték az iparág egyik legnívósabb tervezési díját is, a Red Dot Design Awardot amelyet az ipari formatervezés Oscar díjának is tartanak).

Funkcionalitásában is sokat hozzáadott a készülékhez a bal oldalon található mechanikus hangerő szabályzó potméter, ez elképesztően fontos változás, hiszen mobil használat közben a hangerő minél egyszerűbb szabályzása nagyon fontos kényelmi szolgáltatás. ( a hangerőszabályzó kialakításában árnyalatnyi Astell & Kern utánérzést véltem felfedezni, bár az AK esetében a jobb oldalon található a mechanikus hangerőszabályzó és más a működési mechanizmusa is)A készülék nagyon kézre álló, kényelmes a kezünkben tartani és a mérete is pont ideális (az X7 készülék mérete már erősen súrolja a hordozhatóság határát).

Az Apple felhasználók körében nem ismeretlen a micro SD kártya rejtett tálca megoldása, mindkét kártya nyílás sokkal igényesebben lett kialakítva bármely eddigi FiiO készülékhez képest. A csomagban mellékelt kis eszköz segítségével lehet kinyitni a tálcákat (ez a művelet elvégezhető egy hagyományos gemkapocs egyik végével is) és a megfelelő módon behelyezni mindkét kártyát. Így semmi esély a kártyák elvesztésére és a nyílások nem bontják meg a készülékház oldalának igényes fém borítású megjelenését. (Maguk a kis tálcák is fémből készültek az iPhone-éhoz hasonlóan).Az áttervezés a szoftveres felületet is érintette, ezeket a fejlesztéseket az X7-nél alkalmazott megoldásokkal tudjuk összevetni. Az eszköz Android 5.1 rendszerű, melyet a gyártó teljesen átalakítva és a zenehallgatás igényeihez finomhangolva helyezett el a készüléken.

Az új felület modernebbnek hat, a felülről leugró menü esetében már nem a két részre osztott megoldás érvényes, hanem bárhol le lehet húzni a kontrol menüt, az első lehúzás után az értesítési panel jelenik meg, további húzás után láthatóak a beállításokhoz kapcsolódó ikonok.

Az X7-nél megszokott módon kétféle üzemmódban használható a készülék, az egyik a szokványos "android mode", ahol az okos felület teljes egésze használható, applikációk azonos időben futtathatóak. Telepíthetőek és elindíthatóak az említett zenei streaming szolgáltatások.

Ennél érdekesebb a "pure music mode", amikor a készülék csak a beépített FiiO Music alkalmazást indítja el. Ebben az üzemmódban nem indulnak el a legjobb minőségű zenehallgatást negatívan befolyásoló háttérfolyamatok, melyek az operációs rendszer működését segítik. Természetesen amennyiben nincs rá szükség, a wifi és bluetooth kapcsolat is inaktiválható a teljes zavartalanság érdekében. A készülék további újdonsága, hogy már a külső alkalmazások esetén a rendszer nem korlátozza a zenei anyag felbontását, ugyanis az X7-nél alkalmazott 4.4-es rendszerben csak a FiiO Music appban lehet kihasználni a nagy felbontású anyagok teljes sávszélességét, a külső fejlesztők alkalmazásai csak a rendszer által behatárolt 44,1 kHz mintavételezést engedélyezték. Bár hangminőségét tekintve a FiiO Music app messze a legjobbat produkálja bármilyen népszerű zenelejátszó apphoz képest, de ennél az új OS-nél nagy felbontású zenék hallgatása esetén is van mód külső fejlesztők appjainak használatára. (pl.: Hiby Music)

Csatlakozások vonatkozásában a már megszokott, a készülék tetején található váltható digitális koax vagy analóg jack vonali kimenet mellet két darab fejhallgató kimenet is található a készülék alsó részén. Ezek közül az egyik a hagyományos 3,5 mm-es jack kimenet, a másik pedig egy 2,5 mm-es TRRS csatlakozó, mely a szimmetrikus eljárással működő speciális fül- vagy fejhallgatókhoz lett kialakítva.

A beépített erősítő meggyőző teljesítménnyel bír, a korábbi modell X5 II-hez képest 10 %-kal erősebb jelszintet produkál (480 mW (16Ω / THD+N<1%), de természetesen továbbra is van értelme a gyártó saját kínálatából nagyobb teljesítményű erősítőt csatlakoztatni hozzá (FiiO A5), amennyiben 150 Ω-nál magasabb impedanciájú fejhallgatóval szeretnénk használni. A szintén a készülék alján található micro usb port látja el a töltési funkciót illetve a FiiO K5 ( http://www.ijoe.hu/fiiok5/) nagy teljesítményű erősítővel és a DK1 (http://www.ijoe.hu/fiiodk1/) asztali dokkal lehet a vonali kimenetet az USB csatlakozón keresztül használni, amellyel tapasztalataim alapján a lehető legjobb minőségű hangot lehet kihozni a készülékből.

Konklúzió
Az új kezelőfelület és formavilág messze magasabb szintre emeli az X5 III szinvonalát az előd X5 II-hez képest. Hangminőségét tekintve eltér az utóbbi időkben a cég termékeinél megszokott precíz, analitikus hangzástól, hangkaraktere melegebb tónusú, testesebb és nagyon szerethető. Az X7 szintjét nem éri el, tehát csúcskategóriás készüléknek továbbra is megmarad a 7-es széria, de tárhelyben, funkcionalitásban a csúcs modell fölé emelkedik és a piac teljes felhozatalát tekintve is jelenleg az X5 III messze a legjobb ár/érték arányú veszteségmentes lejátszó.

A FIIO X5III VESZTESÉGMENTES LEJÁTSZÓ FŐ PARAMÉTEREI:
- Android 5,1 operációs rendszer
- Bluetooth (aptX) és Wifi képesség
- Natív DSD64/DSD128 dekódolás
- Fejhallgató távirányító támogatás (szabványos CTIA fejhallgatókhoz - Pl. Apple, Samsung)
- 3400 mAh akkumulátor kapacitás - több mint 10 óra lejátszási idő - Kb. 100 perc töltés gyorstöltővel
- Magas kidolgozottságú fémház
- Érintőképernyős és nyomógombos kezelés
- 3.5 mm-es vonali kimenet/koaxiális SPDIF kimenet
- 2.5 mm-es balanced fejhallgató kimenet
- Maximum 2x256 GB MicroSD támogatás (Beépített memória: 32 GB)
- 10 sávos hangszínszabályozó (EQ)  

A CSOMAG TARTALMA
- FiiO X5III veszteségmentes lejátszó
- USB kábel Micro USB csatlakozóval
- S/PDIF kimenet átalakító
- kijelzővédő üvegfólia (felhelyezve a lejátszóra)
- műbőr tok
- víztiszta műanyag tok
- Használati útmutató
- 2 év jótállásMŰSZAKI ADATOK
Fejhallgató impedancia 16 -150 ohm (AMP modultól függően változhat)
Teljesítmény 480 mW (16 ohm) 250 mW (32 ohm)
Frekvencia átvitel 5 Hz - 55 kHz
Mintavétel 384 kHz/64 bit (DSD:5.6 MHz/1 bit)
Fájl formátumok DSD64/128, DXD,APE,ALAC,FLAC,AIFF,WAV,WMA,MP2,MP3,AAC,OGG
Torzítás (THD+N) <0.0009% (32Ω/1 kHz)
Jel/zaj viszony (SNR) ≥120 dB
Memória 32 GB belső + max. 2 X 256 GB microSD
Áramellátás 3400 mAh akkumulátor
Méret 114.2 mm × 66.2 mm × 14.8 mm
Tömeg: 186 g


A készülék megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől titán és fekete színben.
Ára: 118.102 forint+áfa (bruttó 149.990 Ft)

Vásárlás titán színben
Vásárlás fekete színben


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

Üdvözöljük!
Az iJoe.hu Apple kereskedés a Mac, iPhone, Apple Watch, iPad és iPod termékvonalak, valamint a Beats márka mellett hasznos kiegészítők széles választékát kínálja neves gyártóktól.
••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Legújabb termékek
Twelve South AirFly…
olloclip Slim Case iPhone X…
AIINO Easy Car Holder…
FIBARO Wall Plug…
AIINO B-Ball iPhone SE tokok…
Moshi Car Vent Mount…
olloclip iPhone SE csomag…
Moshi elforgatott Lightning…
JBL Charge 3 hangszóró…
AIINO 30-tűs USB dokk kábel…
Moshi IonSlim 10K akkumulátor…
olloclip Box Set iPhone X-hez…
Lead Trend termékek…
Sonnet Thunderbolt 3 Duál HDMI…
AudioQuest Pearl HDMI 2.0 kábel…
AIINO Apple Watch szilikonszíj…
AIINO Table Charger 8A 5 USB…
AIINO Mini DisplayPort DVI…
AIINO Mini DisplayPort HDMI…
AIINO Mini DisplayPort VGA…
FIBARO CO Sensor
dbramante1928 Rungsted tokok
FIBARO Single Switch kapcsoló
AIINO Lightning kábelek
AIINO Selfie Stick nyomógombbal
SanDisk USB-C és USB-A pendrive
Moshi Muse 12" és 13" tokok
AIINO Sleeve neoprén tokok
AIINO Qi vezeték nélküli töltő
Twelve South BookBook Vol. 2
LMP mágneses USB-C töltőkábel
Scosche StrikeDrive autós töltő
Sena Vettra 360 Folio iPad mini 4
AIINO Car Holder Wireless Qi töltő
iRig Pro I/O digitális interfész
Garmin VIRB Ultra 30 akciókamera
AKiTiO Thunder3 Quad X
Garmin VIRB 360 kamera
Satechi Aluminium Monitor Stand
Satechi USB-C Clamp Hub iMac-re
Satechi USB-C Power Meter
LifePrint mininyomtató
SoundMAGIC E10BT fülhallgató
Twelve South BookBook iPhone X

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu