Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A zenehallgatás világa napjainkra egyértelműen két táborra oszlott: az egyik a zenét elsősorban médiafolyam formájában, folyamatos internet kapcsolat mellett hallgató felhasználók köre, akik az Apple Music és Spotify jellegű, kényelmes, de erősen tömörített tartalmakat veszik igénybe. A másik társaság nem enged a zene minőségéből, és az előfizetéses zeneszolgáltatások korszakában is ragaszkodik ahhoz, hogy a digitális technika által elérhető legjobb minőségben élvezhesse a kedvenc dallamait. A FiiO számukra, a csúcs minőségű zenei tartalmak rajongóinak alkotta meg X7 jelzésű, minden eddiginél kifinomultabb, a gyártó ígérete szerint tökéletes zenei élményt nyújtó veszteségmentes lejátszóját, amely Magyarországon először az iJoe.hu üzletében elérhető.

A technika
A FiiO X7 a kínai Rockchip RK3188 processzorára épül, amely felépítését tekintve úgynevezett System-on-Chip (SoC), mint az Apple A sorozatú processzorai. A 28 nanométeres RK3188 processzor négy ARM Cortex-A9 maggal rendelkezik, és 1,4 GHz-es órajelen üzemel. Ez kellően gyors a nagy felbontású zenefájlok tökéletes visszajátszásához, illetve rendkívül energiatakarékos annak érdekében, hogy a FiiO X7 akár 10 óra akkumulátor időt biztosítson egy feltöltéssel.

A meggyőző processzor társa a hangchip, amely az ESS Technology ES9018S típusú, szintén csúcsminőségű terméke. Az 1984-ben alapított ESS Technology chipjei napjaink jópár professzionális hangtechnikai eszközében jelen vannak, erősítőkben éppúgy, mint digitális analóg átalakítókban, és professzionális zenelejátszó termékekben. Az ES9018S előnyei a nagy dinamikatartomány, a rendkívül alacsony hang/zaj arány, és a nyolc kimeneti csatorna.

A FiiO X7 rendelkezik 32 GB belső tárhellyel, és igényünk szerint további mikró-SD kártyával is bővíthetjük, amelynek jelenleg támogatott csúcsa 128 GB. Ezzel 160 GB-ra növelhető a teljes belső kapacitás. A FiiO a SanDisk kártyát javasolja erre a célra, amely az iJoe.hu-tól a készülékkel együtt megvásárolható.

A formaterv és a funkciók egymásra találnak
A FiiO a csúcskategóriás termékeknél megszokott titánium színárnyalatú, polírozott alumínium formatervet alkalmazta az X7 lejátszó esetén. A termék a FiiO palettáján elsőként alkalmaz érintőképernyőt, alkalmazkodva napjaink technikai elvárásaihoz. A tervezésnél fontos szempont volt a kényelmes egykezes üzemmód, így a termék 64 milliméter átlóval rendelkezik - a FiiO indokolása szerint ez kényelmes átmenet az iPhone 5s és az iPhone 6s között, amely a világ két legkedveltebb kézi készülékének mérete.

A FiiO X7 esetén a gombok elhelyezése a készülék két oldalán történt. A gyártó szimmetrikusan oldotta meg az elhelyezést, amely révén a használat könnyedén megtanulható, ráadásul a bal- és jobbkezesek számára egyaránt konfigurálható az eszköz, megcserélhetőek a funkciók. Minden egyéb képesség az egység érintőkijelzős felületén elérhető.

A gyártás során a FiiO X7 házát egyetlen alumínium tömböcskéből vágják ki, majd az éleit finomra csiszolják annak érdekében, hogy a kézbe véve kellemes legyen a fogása. A termék színezése a gyártás során történik egy nyolcvan perces folyamat során. 100 perces aprólékos művelet során vágják ki a gombok helyét, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek - a FiiO kiemeli, hogy az iPhone 5s gyártása során a készülék szép ívű oldallapjainak élcsiszolásakor használt eszközzel történik az X7 tökélyre fejlesztése is.

A FiiO X7 tervezésekor a kínai mérnökök valami olyan újszerű megoldást is elképzeltek, amelyre eddig még senki sem gondolt a nagy felbontású, veszteségmentes lejátszók gyártói közül: a készülék alja egy cserélhető fejhallgató erősítő. A FiiO által szabadalmazás alá vont megoldás révén megmarad a termék integrált arculata, mégis eltérő szónikus élményekre tehetünk szert a minijack kimenet használatával a lecserélhető erősítő modulok révén. A FiiO X7 teljes gyártási folyamata 390 perc, amelyből 50 percet arra fordítanak, hogy a levehető erősítő modul tökéletesen illeszkedjen a termék testéhez, és ha sosem akarjuk eltávolítani, akkor is meglegyen az az élmény, mintha elválaszthatatlan része lenne az X7-nek.

Formátumok széles tárháza
A FiiO X7 természetesen megküzd szinte minden zenei formátummal, de maximális élményéhez természetesen megfelelő forrás is szükséges. Az X7 a szokásos veszteséges (AAC, MP3, WMA, OGG) és veszteségmentes formátumok (AIFF, WAVE, FLAC, Apple Lossless Encoder) a magasabb minőségű tartalmakat is támogatja, mint a DXD, a DSD64/128 és az akár 384 kHz-es, 64-bites mélységű PCM forrásokat is képes megszólaltatni, amely révén kategóriájában igen ritka tudással rendelkezik.

A nagy felbontású tartalmak közé soroljuk a 96 és 192 kHz-es zeneanyagokat is. Ezek a számadatok a mintavételezésre utalnak. A mintavételezés arra utal, hogy az analóg zene digitalizálása során egy bizonyos időegység alatt hány alkalommal történik adatrögzítés, amely aztán a visszajátszás alapja lesz. Minél jobb ez a szám, annál természetesebb lesz a zeneélmény, minél alacsonyabb a mintavételezés értéke, annál gyengébb minőségű a zene. Ezt legjobban úgy képzelhetjük el, mint egy filmet, amelynek jó esetben minden képkockáját látjuk (ez a nagy felbontású zene), rosszabb esetben hiányzik minden negyedik vagy minden második kocka, és egy szaggatott élményben van részünk (ez az alacsony felbontású zene). Nyilván a fülünk másként érzékeli a hangot, mint a szemünk a képet, de a felbontás növelése érzékelhetően javítja a zeneélményt.

A digitális zene bitmélysége (16-bit, 24-bit, 32-bit, 48-bit, 64-bit) arra utal, hogy egy-egy mintavételezés adattartalma mekkora lehet. A CD-lemezeknél standard 16-bit viszonylag kicsi. A nagyobb felbontás több adatot tárol, vagyis részletgazdagabbá válhat a zene.

FiiO által tervezett felhasználói felület
A FiiO komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy az X7 terméke a legideálisabb zeneélményt biztosítsa az igényes zenehallgatók számára, függetlenül attól, hogy otthoni hifi rendszeren, vagy csúcs minőségű fejhallgatón élvezik a zenéiket. A cég hardver mérnökei nem alkottak új operációs rendszert, hanem az Android rendszert alapul véve alkottak egy saját alkalmazást, amely a korábbi FiiO lejátszóknál sokoldalúbban és elegánsabban enged hozzáférni a zenéinkhez. (A FiiO X7 lehetőséget ad arra, hogy az Android rendszer minden megnyilvánulását deaktiváljuk, és csak a zenelejátszó alkalmazást futtassuk, vagyis nem kell az idegen rendszert megszoknunk a zenéink eléréséhez.)

A FiiO X7 zenelejátszó szoftvere támogat minden olyan funkciót, amelyet egy efféle egységtől elvárunk, így jól használható keresővel rendelkezik, amely a dalok, előadók, album adatok, illetve az ID3 címkék bármely adatában képes keresni. A lejátszó támogatja a szünetmentes lejátszást, amely révén az egymást követő dalokat finoman összemossa. A lejátszás önműködően leáll, ha a fejhallgatót kihúzzuk a minijack aljzatból. Emellett rendelkezik hangszínszabályzókkal is, ha valamely zenénk vagy ízlésünk ezek használatát igényli.

Vezeték nélkül
A FiiO X7 amellett, hogy csúcskategóriás, természetesen igyekszik korszerű is lenni: Bluetooth és WiFi kapcsolattal is rendelkezik, így hallgathatunk zenét róla a kertben elhelyezett Harman/Kardon Go & Play hangszóróról is.

Saját dokkoló és hangkártya funkció
A FiiO X7 mellé a gyártó egy nagy méretű asztali dokkolót is alkotott: a FiiO K5 termék tölti az X7 lejátszót, illetve USB-n a Mac-hez kapcsolva digitális analóg átalakító, azaz külső hangkártya funkcióval is ellátja. A FiiO K5 révén sokoldalú és csúcskategóriás fejhallgató erősítőről élvezhetjük a kedvenc zenéinket, miközben a lejátszónk USB-ről töltődik.

A FiiO X7 töltéséhez a gyártó az Apple 12 Wattos falitöltőt javasolja, illetve bármely olyan töltőről tölthető, amely 2 Amperes áramerősségű töltést biztosít. Ezen paraméterrel rendelkező töltő szűk 4 óra alatt tölti fel a teljesen lemerült egységet. A hagyományos 5 Wattos töltés révén 8 óra alatt töltődik fel.

Részletes technikai paraméterek
Méretek: 130 x 64 x 16,6 milliméter
Tömeg: 220 gramm
Kijelző: 3,97 hüvelykes IPS panel, 480 x 880 képpont
Alapanyag: 6061 sorozatú alumínium
Szín: titánium
Tárhely: 32 GB belső tároló, 128 GB mikró-SD kártya opció (külön vásárolandó)
Kimenetek: 3,5 mm minijack, 3,5 mm vonali kimenet, 3,5 mm digitális kimenet
Akkumulátor: 3500 milliamperórás 3,7 Voltos lítiumpolimer akkumulátor
A csomag tartalma: FiiO X7 lejátszó, USB kábel, koaxiális digitális átalakító, 3 képernyő védő (egy a készüléken), négy darab modul felhelyező tartalék csavar, Torx5 csavarhúzó.


A FiiO X7 megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől, FiiO referencia bolttól.
Ára: 110.236 forint+áfa (bruttó 140.000 Ft)
Utolsó, demó darab. Akciós ár.
ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu