iMac 27" Retina 5K kijelzővel        Teljesítmény        Tárhely opciók         VESA adapter opció         Technikai paraméterekAz Apple újjászületésének kulcsa volt a Steve Jobs és Jonathan Ive által a ’90-es évek végén megálmodott minden egyben kialakítású számítógép, az iMac. Ez a termékvonal, amely a történelem leghosszabb ideig futó számítógép típusa, mindig magában hordozta a forradalmi újításokat: az Apple itt szakított floppyval, amikor még elképzelhetetlen volt a számítógép enélkül, ezen a termékvonalon tette standarddá az LCD kijelzőket, amikor még a katódsugárcső volt a piacvezető, ez a gép mutatta be a beépített webkamerát, és volt úttörő az Intel váltás alkalmával.


Az iMac bámulatosan vékony, és megjelenésének kulcsa a kijelző, amely méretét és arculatát formálja és definiálja.

Az Apple a Mac megjelenésének 30. évfordulójára egy méltó fejlesztést mutatott be az iMac termékvonalon, amely ismét figyelemre méltó pozícióba emeli az iMac-et az asztali számítógépek területén, és valóban forradalmi újítást vezet be a felhasználói élmény területén, hiszen azt a belső elemet fejleszti tökélyre, amely a leginkább kulcsa a használati élménynek: a kijelzőt.

Az Apple Retina kijelző fejlesztése látszólag egyszerű csapásirányon zajlik: a szélességet és a magasságot a duplájára emelik, ezáltal a korábbi felbontás négyszerese érhető el, amely révén minden részletgazdag, a szövegek a nyomtatás minőségét adják vissza, és megszűnik a cikkcakkosság élménye, amely a képpontok méretének láthatóságával volt összefüggésben. Ez az egyszerű képlet azonban nem kevés fejlesztést igényelt az Apple mérnökei részéről: a korábbi 2560 x 1440 képpont mindkét irányba való duplázása azt jelenti, hogy az iMac 27” új kijelzőjét 14,7 millió képpont alkotja, és 5120 x 2880 képpont a felbontása. Ezt a rengeteg pontot egyenletesen megvilágítani és vezérelni olyan feladat volt, amelyre nem volt alkalmazható technológia, az Apple-nek magának kellett kifejlesztenie a hátteret.

A TFT kijelzők képpontjainak vezérlését egy úgynevezett időzítés vezérlő (timing-controller, a rövidítések országában T-con) végzi, amely azért felel, hogy a videókártyából küldött képi adat azonos időben jelenjen meg és rajzolódjon ki a panelen. Ennyi képpontnál ez már valós kihívás. Az Apple mindemellett teljesen új TFT panel technológiát is megalkotott: az oxid TFT belsejében arra is odafigyeltek, hogy a szomszédos képpontok közötti kölcsönhatás minimalizálva legyen, valamint hogy a képpontok elrendezése mértanilag tökéletesen legyen megalkotva. Mindezt egy rendkívül hatékony, egyenletes és energiatakarékos LED háttérvilágítás teszi láthatóvá, amely révén az új kijelző a nagyobb felbontás ellenére 30%-kal kevesebbet fogyaszt. Ezáltal az iMac rendkívül ideális mind otthonokban, mind kreatív stúdiókban, hiszen fogyasztása elenyésző.

Az Apple az iMac 27" modellek kijelzőjét Retina 5K kijelzőnek nevezi, utalva az 5000 képpont fölötti szélességre. Ez a kijelző hétszer nagyobb felbontást nyújt, mint a néhány éve csúcsnak számító nagy felbontás (HD, 1920 x 1080), és 67%-kal nagyobb, mint a jelenlegi csúcs szabvány 4K (4096 x 2160). Ez arra is alkalmassá teszi, hogy akár 4K videókat dolgozzunk fel rajta úgy, hogy még mindig van hely a Final Cut Pro felületén az eszköztárnak amellett, hogy 100%-os megjelenésben nézzük a filmet.

Az Apple 2015-ben tovább fejlesztette a kijelző technológiáját, amely révén a korábbiaknál 25%-kal több megjelenítésére képes panelt alkotott. A P3 skálával kiegészülő IPS panelek a hagyományos sRGB színtér mellett sok egyéb árnyalatot is megjelenítenek, több millió színárnyalattal egészítve ki a kijelző élményét. Ez azért számít kiemelkedő eredménynek, mert míg egyes gyártók kijelzői az sRGB színtér elérését közelítik meg, addig az Apple nem csak hogy a teljes sRGB skálát megjeleníti az iMac Retina kijelzőjén, de sokkal több vörös és zöld árnyalatot is kínál.

Az iMac 27” Retina 5K kijelzővel az igazi asztali számítógép álom: kreatív munkára és szórakozásra egyaránt tökéletes, megjelenése révén bármilyen környezetben a helyszín éke lehet, a használata pedig nem hasonlítható semmilyen más asztali számítógép élményhez.

Az Apple a termék árazásánál is áttörést ért el: míg sok esetben egy minőségi 4K kijelző többek kerül 700.000 forintnál, addig az iMac 27” Retina 5K kijelzővel nem csak a csúcs minőségű megjelenítőt, hanem egy kiemelkedő teljesítményű személyi számítógépet is magában foglal.
iMac 27" Retina 5K kijelzős számítógép vásárlása

* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak


MK462MG/A
3,2 GHz Intel Core i5 négymagos processzor
5120 x 2880 képpontos felbontású IPS
2 x 4 GB 1867 MHz LPDDR3 memória (bővíthető 32 GB-ig)
1000 GB 7200 fpp merevlemez meghajtó

AMD Radeon R9 M380 2 GB GDDR5 videókártya
macOS, iLife, iWork
Magic Keyboard magyar kiosztással
Magic Mouse 2
365 nap garancia


535.425 forint+áfa
Bruttó 679.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


MK472MG/A
3,2 GHz Intel Core i5 négymagos processzor
5120 x 2880 képpontos felbontású IPS kijelző
2 x 4 GB 1867 MHz LPDDR3 memória (bővíthető 32 GB-ig)
1000 GB Apple Fusion Drive meghajtó
(24 GB SSD + 1 TB HDD)
AMD Radeon R9 M390 2 GB GDDR5 videókártya
macOS, iLife, iWork
Magic Keyboard magyar kiosztással
Magic Mouse 2
365 nap garancia


590.543 forint+áfa
Bruttó 749.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


MK482MG/A
3,3 GHz Intel Core i5 négymagos processzor
5120 x 2880 képpontos felbontású IPS kijelző
2 x 4 GB 1867 MHz LPDDR3 memória (bővíthető 32 GB-ig)
2000 GB Apple Fusion Drive meghajtó
(128 GB SSD + 2 TB HDD)
AMD Radeon R9 M395 2 GB GDDR5 videókártya
macOS, iLife, iWork
Magic Keyboard magyar kiosztással
Magic Mouse 2
365 nap garancia


669.283 forint+áfa
Bruttó 849.990 Ft
Szállítás: 1 hét Akiós ár


• Tipp: Az árra kattintva egyedi konfigurációs lehetőségek érhetőek el, mint i7 processzor, SSD tárhely, több memória, erősebb videókártya!

AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone 6s és iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
AirPort Extreme
AirPort Time Capsule
Apple TV (32 és 64 GB)


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
MKB készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
Az iPad mini 4 terméklapja
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch
iPod nano
iPod shuffle

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu