iPad Pro terméklap        Hasznos kiegészítők        iBooks olvasásélmény        Kézírás felismerés        VásárlásiPad Pro termékvonal - Az erővel, mely meghaladja a PC-t.

Az iPad megjelenésekor az Apple egy új termékkategóriát alkotott, amely semmi addigival nem volt összevethető. Az iPad vonal a kapacitás és szín variációk után aztán kisebb méretben is elérhetővé vált az iPad mini formájában, logikusnak tűnt tehát, hogy van létjogosultsága egy nagyobb méretű modellnek is. Az Apple azonban természetesen nem egyszerűen csak megnyújtotta a kijelző hosszát és szélességét, hanem egy egészen újszerű terméket alkotott a 12,9 hüvelykes iPad Pro formájában, amely mellé szintén a csúcsteljesítmény iránti igénnyel megjelentette azt a terméket is, amelynek mérete a legnépszerűbb: 5 éves sikertörténete alatt több mint 200 millió darabban került értékesítésre: a 9,7 hüvelykes átlóval rendelkező iPad Pro modellt. Ezáltal az iPad Pro méltán vált a termékvonal csúcsává.

Az iPad Pro 9,7 vagy 12,9 hüvelykes Retina kijelzővel rendelkezik, az Apple 64-bites A9X processzorára épül, amely közel a dupláját nyújtja az őt megelőző A8X számítási teljesítményének, finomított Multi-Touch többujjas érintés vezérelt technológiára épül, vagyis nem csak a mérete, hanem a belső képességei révén és tágabbra nyitja a kreativitásunk lehetőségeit. (A 9,7 hüvelykes iPad Pro 2 GB, a 12,9 hüvelykes iPad Pro modell 4 GB memóriát tartalmaz.)

Retina kijelző
Az iPad termékek bármelyikéről elmondható, hogy élményének meghatározó eleme a kijelző. Az iPad Pro esetén ez fokozottan igaz, hiszen a 9,7 hüvelykes kijelzője több mint 3,1 millió, míg a 12,9 hüvelykes kijelzője több mint 5,6 millió képponttal nyűgöz le. Utóbbi 78%-kal több, mint az iPad Air modellek esetén. A kisebb modell felbontása az iPad Air modelleknél megszokott 2048 x 1536 képpont, míg a 12,9 hüvelykes példány esetén bámulatos 2732 x 2048 képpont, vagyis a téglalap rövidebb oldala éppen annyi, mint az iPad Air esetén a hosszabb oldal képpontjainak száma. Az iPad Pro bámulatos 264 ppi képpont sűrűséget vonultat fel a néző lenyűgözésére.

Az Apple nem mindennapi fejlesztői erőforrásokat mozgatott meg az iPad Pro kijelzőjének működése esetén: az eszköz érzékeli ugyanis, hogy a kijelző mely részén nem változott a kép, és azt a részt nem frissíti a szokásos képfrissítési rátával, hanem ott tartja a képet. Ezáltal sokkal kisebb a kijelző fogyasztása. Emellett az iPad Pro 9,7 hüvelykes változata képes arra, hogy érzékeli a környezete színét, és ahhoz igazítja a kijelző képét - ez az úgynevezett TrueTone Display. Ezáltal mindig természetes, valós kijelző élményt kapunk a használat során.

A 9,7 hüvelykes (24,63 centiméter) és 12,9 hüvelykes (32,76 centiméter) Retina kijelzőn lehetőségünk van prezentációkat tervezni, rajzolni, 4K videókat szerkeszteni, és mindezt az Apple finomított Multi-Touch technológiájával, amely még precízebben érzékeli az ujjunk mozzanatait, és lehetőséget ad olyan eszköz alkalmazására, mint az Apple Pencil, amely elképesztően kifinomult interakcióra képes, megnyitva a teret a tervezés és a művészi ábrázolás számára. Az Apple Pencil használata mellett a kijelző teljesen kizárja az ujjunk érintését, és csak a ceruza érintését rögzíti, amelyet azonban négyszer sűrűbben pásztáz, mint a szabadkezes műveleteknél.

Az iPad Pro 9,7 hüvelykes változata emellett 4K-s hátoldali iSight kamerával is rendelkezik, így a világ legszebb képpel rendelkező keresője jóvoltából fényképeket és filmeket is készíthetünk a technikával. Az iPad Pro 9,7 hüvelykes változata 12 megapixeles kamerával rendelkezik, amely akár 3840 x 2160 képpont felbontású 4K videók rögzítésére is alkalmas. Lassított felvételeket is tud rögzíteni akár 120 fps képkocka rátával 1080p felbontásban, 240 fps rátával 720p felbontásban. Mozi szintű videó stabilizátora van.

Az iPad Pro mindkét modellje képes GPS adatokat tárolni a fényképekhez és videókhoz, rendelkezik arc felismerési képességgel, ezáltal jobb élesítési paraméterekkel, valamint képes gyorsított felvételt is rögzíteni lehelyezett állapotban.Mindez a bámulatos kijelző technológia alig 6,1 milliméterbe sűrűsödik az iPad Pro 9,7 hüvelykes változatánál, és alig vastagabb, 6,9 milliméterbe a 12,9 hüvelykes modell esetén. Az Apple a teljes mértékben laminált kijelző technológiát valósította meg, azaz nincsenek légrések a rétegek között, hanem azok teljesen egybe vannak gyártva. Az oxid TFT az iMac Retina 5K készülékben alkalmazott technológia, csakúgy, mint a fotó elrendezés, amely révén a készülék belül ultraviola sugarakkal biztosítja a színek és fények egységes megjelenését.

Az Apple szintén az iMac 27” Retina 5K modellhez hasonlatosan maga tervezte meg az időzítés vezérlőjét (TCON), amely a kijelző képpontjainak működését szabályozza.

A kijelző filmélményéhez a beépített, négy hangszórós sztereó hangtechnika tartozik, amelyet a Beats céget felvásárló Apple minden bizonnyal komoly szakmai együttműködéssel alkotott meg. Az iPad Pro érzékeli, hogy hogyan tartjuk, és a hangszórókat ennek megfelelően vezérli, hogy a sztereó élmény mindig megmaradjon, ha a beépített hangszórókat használjuk.


Bámulatos belső
Az A9X processzort az Apple kimondottan egy hatalmas méretű és tudású iPad készülékhez alkotta meg. Ezáltal - ahogyan a cég fogalmaz - az iPad Pro nem csak gyorsabb, zökkenőmentesebb és magával ragadóbb, hanem egy teljesen új szabványa az érintésvezérelt számítástechnikának.

Az A9X processzor nyers számítási teljesítménye gyakorlatilag nagyobb, mint a piacon lévő legtöbb számítógépé, például az Apple termékvonalán is csak a MacBook Pro nyújt nagyobb mobil teljesítményt az iPad Pro modellnél. A processzor magában foglalja a tárhely vezérlőt és a grafikus vezérlőt is, növelve ezzel a rendszer hatékonyságát.

Ezt a bámulatos teljesítményt úgy kellett a mobil eszközbe helyezni, hogy ne csökkentse drámai mértékben az akkumulátor időt, és ne melegítse fel a készüléket. Ennek köszönhetően az iPad Pro, amely az óriási számítási teljesítmény ellenére természetesen nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ventilátort, a piac egyik leginkább energiatakarékos eszköze is. Az iPad Pro 38,5 Wattos lítiumpolimer akkumulátora 10 óra akku időt nyújt WiFI internet használat mellett, a mobilinternetes változat esetén ez 9 óra, ha mobil adathálózatot használunk.

A processzor teljesítmény több előnnyel is rendelkezik: képes például feldolgozni 4K videót, lehetőséget ad többféle 3D tervező alkalmazás futtatására, és persze nem mindennapi játék élményt nyújt. Az Apple természetesen szoftver fejlesztéssel is igyekszik elérni azt, hogy a processzorok hatékonyan dolgozzanak. Míg más gyártók a gyatrán megírt rendszereket négymagos energiazabálókkal igyekeznek táplálni, addig az Apple a 64-bites kétmagos processzorának teljesítményére úgy optimalizálja az iOS rendszert, hogy közben például a fejlesztők számára is elérhetővé tesz olyan keretrendszereket, amelyek segítik az energiahatékony programozást. Ilyen megoldás a Metal nevű keretrendszer, amely a bonyolult grafikus programozás nagyját váltja ki a fejlesztők számára, megőrizve ugyanakkor a nagy teljesítményt, és nem terhelve feleslegesen a CPU-t a GPU számára ideális feladatokkal.

Az iPad Pro alapvető értéke, hogy a profi felhasználók számára is szeretne kellemes használati élményt nyújtani. Így tehát alapszolgáltatása, hogy az egyébként USB 3.0 sebességű Lightning csatolóján letöltött RAW képeket ugyanúgy fel tudja dolgozni, mint az iPhone-ról letöltött 4K videót. E célra az Apple egyébként az iMovie filmszerkesztő alkalmazásnak egy kitűnően átgondolt mobil változatát is bemutatta, amely az iPad Pro modellre optimalizált változatban is elérhető.

De nem csak az Apple fejlesztőinek zsenialitását dicsérik az iPad Pro felületére megjelent Multi-Touch alkalmazások: az Adobe Photoshop FX révén sokoldalú grafikus szerkesztésre nyílik lehetőségünk, az AutoCAD 360 révén pedig kimondottan mobil rendszerre alkotott tervezési alkalmazás áll a rendelkezésünkre - a képen például stílszerűen egy stadion tervével.

Az iPad Pro természetes a kor legmodernebb vezeték nélküli technológiáit alkalmazza: 802.11ac WiFi és akár 866 Mb/s sebességű LTE kapcsolat.

Az Apple legnagyobb és legnagyszerűbb iPad modelljei többféle kapacitással elérhetőek: a 9,7 hüvelykes klasszikus méretű modell 32, 128 és 256 GB kapacitással kapható csak WiFi, vagy WiFi + mobilinternet kapcsolatokkal asztroszürke, ezüstszürke, arany és rózsaarany színekben, míg a 12,9 hüvelykes óriás 32 GB kapacitással WiFi kapcsolattal, valamint 128 és 256 GB WiFI, illetve WiFi + mobilinternet kapcsolattal elérhetőek asztroszürke, ezüst és arany színekben.
 
iPad Pro 12,9" konfigurációk és vásárlás

Akciós áraink készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkoznak, és a készlet erejéig vannak érvényben.


 
iPad Pro 12,9" 32 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 232.275 Ft+áfa
Bruttó 294.990 Ft
Szállítás: 2-3 hét

iPad Pro 12,9" 128 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 259.834 Ft+áfa
Bruttó 329.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 12,9" 128 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 299.205 Ft+áfa
Bruttó 379.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap
iPad Pro 12,9" 256 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 287.394 Ft+áfa
Bruttó 364.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 12,9" 256 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 326.764 Ft+áfa
Bruttó 414.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 9,7" konfigurációk és vásárlás


iPad Pro 9,7" 32 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 177.157 Ft+áfa
Bruttó 209.990 FtiPad Pro 9,7" 32 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 216.528 Ft+áfa
Bruttó 274.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap

iPad Pro 9,7" 128 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 204.717 Ft+áfa
Bruttó 259.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 9,7" 128 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 244.086 Ft+áfa
Bruttó 309.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap
iPad Pro 9,7" 256 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 220.465 Ft+áfa
Bruttó 279.990 Ft
AKCIÓS ÁR; Raktáron: asztroszürke


iPad Pro 9,7" 256 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 271.646 Ft+áfa
Bruttó 344.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


  
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu