iPad Pro terméklap        Mobil fotóstúdió        Hasznos kiegészítők        iBooks olvasásélmény        Kézírás felismerés        VásárlásiPad Pro - Az erővel, mely meghaladja a PC-t. 10,5" és 12,9" képátlóval

Az iPad megjelenésekor az Apple egy új termékkategóriát alkotott, amely semmi addigival nem volt összevethető. Az iPad vonal a kapacitás és szín variációk után aztán kisebb méretben is elérhetővé vált az iPad mini formájában, logikusnak tűnt tehát, hogy van létjogosultsága egy nagyobb méretű modellnek is. Az Apple azonban természetesen nem egyszerűen csak megnyújtotta a kijelző hosszát és szélességét, hanem egy egészen újszerű terméket alkotott a 12,9 hüvelykes iPad Pro formájában, amely mellé szintén a csúcsteljesítmény iránti igénnyel megjelentette azt a terméket is, amelynek mérete a legnépszerűbb 9,7 hüvelykes verzió utódja: egy méretben alig nagyobb, de felbontásban és látványban jelentősen szélesebb 10,5 hüvelykes iPad Pro. Ezáltal az iPad Pro méltán vált a termékvonal csúcsává.

Az Apple az iPad Pro modelleket valóban professzionális célokra szánja, amelyhez nem habozott lenyűgöző teljesítményt is csomagolni: az iPhone modellekben bemutatott A10 Fusion processzor táblagépekre optimalizált, még nagyobb teljesítményű változata, az A10X Fusion egy olyan hatmagos konstrukció, amelyben három mag a nagy teljesítményű, számítógéphez mérhető feladatokat végzi, három mag pedig az energiatakarékos használatot teszi lehetővé. Ha csak szöveget gépepünk, akkor a fúzió réévn az alacsony fogyasztású, kisebb teljesítményű magok dolgoznak. Amikor intenzív feladatot végzünk, zenét rögzítünk, gitárjátékot effektelünk, akkor pedig a nagy teljesítményű magok lépnek működésbe.

A processzor teljesítmény több előnnyel is rendelkezik: az iPad Pro képes például rögzíteni és feldolgozni 4K videót, lehetőséget ad többféle 3D tervező alkalmazások futtatására, alapvető szolgáltatás rajta a zene élő felvétele és effektelve visszajátszása, és persze nem mindennapi játék élményt nyújt. Az Apple természetesen szoftver fejlesztéssel is igyekszik elérni azt, hogy a processzorok hatékonyan dolgozzanak. Míg más gyártók a gyatrán megírt rendszereket sokmagos energiazabálókkal igyekeznek táplálni, addig az Apple a 64-bites hatmagos processzorának teljesítményére úgy optimalizálja az iOS rendszert, hogy közben például a fejlesztők számára is elérhetővé tesz olyan keretrendszereket, amelyek segítik az energiahatékony programozást. Ilyen megoldás a Metal nevű keretrendszer, amely a bonyolult grafikus programozás nagyját váltja ki a fejlesztők számára, megőrizve ugyanakkor a nagy teljesítményt, és nem terhelve feleslegesen a CPU-t a GPU számára ideális feladatokkal.

Mindez egy tizenkétmagos grafikus processzorral egészül ki, amely lenyűgöző teljesítményt biztosít a videó megjelenítés területén még a kiemelkedő felbontású Retina kijelzőn is.

Az Apple valaha volt legjobb Retina kijelzője
Az iPad termékek bármelyikéről elmondható, hogy élményének meghatározó eleme a kijelző. Az iPad Pro esetén ez fokozottan igaz, hiszen a 10,5 hüvelykes kijelzője több mint 3,7 millió, míg a 12,9 hüvelykes kijelzője több mint 5,6 millió képponttal nyűgöz le. Előbbi 20%-kal, utóbbi 78%-kal több, mint az iPad 9,7 modellek esetén, amelyek 3,1 millió képpontot tartalmaznak.

A kisebb, 10,5 hüvelykes modell felbontása 2224 x 1668 képpont, míg a 12,9 hüvelykes példány esetén bámulatos 2732 x 2048 képpont, vagyis a téglalap rövidebb oldala éppen annyi, mint az iPad 9,7" esetén a hosszabb oldal képpontjainak száma. Az iPad Pro a szem számára kellemes 264 ppi képpont sűrűséget vonultat fel a néző lenyűgözésére, amely révén gyakorlatilag már nem érzékeljük, hogy a képet pontok alkotják, hanem folytonosnak tűnik a látvány.

Az Apple nem mindennapi fejlesztői erőforrásokat mozgatott meg az iPad Pro kijelzőjének működése esetén: az eszköz érzékeli ugyanis, hogy a kijelző mely részén nem változott a kép, és azt a részt nem frissíti a szokásos képfrissítési rátával, hanem ott tartja a képet. Ezáltal sokkal kisebb a kijelző fogyasztása. Emellett az iPad Pro képes arra, hogy érzékeli a környezete színét, és ahhoz igazítja a kijelző képét - ez az úgynevezett TrueTone Display. Ezáltal mindig természetes, valós kijelző élményt kapunk a használat során.

A 10,5 hüvelykes (26,56 centiméter) és 12,9 hüvelykes (32,76 centiméter) Retina kijelzőn lehetőségünk van prezentációkat tervezni, rajzolni, 4K videókat szerkeszteni, és mindezt az Apple finomított Multi-Touch technológiájával, amely még precízebben érzékeli az ujjunk mozzanatait, és lehetőséget ad olyan eszköz alkalmazására, mint az Apple Pencil, amely elképesztően kifinomult interakcióra képes, megnyitva a teret a tervezés és a művészi ábrázolás számára. Az Apple Pencil használata mellett a kijelző teljesen kizárja az ujjunk érintését, és csak a ceruza érintését rögzíti, amelyet azonban négyszer sűrűbben pásztáz, mint a szabadkezes műveleteknél.

Az iPad Pro modellek kijelzője 600 nit fényerejű, vagyis a valaha volt legfényesebb megjelenítő az Apple termékpalettán. Az iPad Pro korábbi generációjának kisebb változatához képest 20%-kal, a nagyobb verzióhoz képest 50%-kal nagyobb a fényerő! Az Apple ezt a paramétert a lehető legkisebb tükröződés mellett valósítja meg a fényes kijelzőn.

Az iMac 27" Retina 5K modelleknél mutatta be az Apple, manapság már minden új terméknél alapvető a kijelzők páratlan színválasztéka és telítettsége. Az Apple az sRGB színskálához képest 25%-kal gazdagabb, a digitális filmrögzítés világában standard P3 színteret alkalmazza, amely révén az iPad Pro kijelzőjén sokkal gazdagabb a vörös és zöld színek árnyalata, részletgazdagabbak az átmenetek, folytonosabb a képek megjelenése.

Mindez a bámulatos kijelző technológia alig 6,1 milliméterbe sűrűsödik az iPad Pro 10,5 hüvelykes változatánál, és alig vastagabb, 6,9 milliméterbe a 12,9 hüvelykes modell esetén. Az Apple a teljes mértékben laminált kijelző technológiát valósította meg, azaz nincsenek légrések a rétegek között, hanem azok teljesen egybe vannak gyártva. Az oxid TFT az iMac Retina 5K készülékben alkalmazott technológia, csakúgy, mint a fotó elrendezés, amely révén a készülék belül ultraviola sugarakkal biztosítja a színek és fények egységes megjelenését. Szintén az iMac Retina 5K modellnél dolgozta ki az Apple a saját időzítés vezérlő (TCON) chip alkalmazását, amelyet az iPad Pro esetén is használ.De persze nem csak a kijelző páratlan árnyalatai, valószínűtlennek tűnő vékonysága és tűéles képe jelent figyelemre méltó paramétert az iPad Pro esetén. Az Apple a termék 2017. nyarán bemutatott változatában jelentette be a ProMotion nevű kijelző technológiát, amely elképesztően logikus fejlesztés, mégis a piacon eddig egyedülálló megoldás. Olyan képesség, amelyet csak úgy van mód megvalósítani, ha egy cég kezében van a hardver és az operációs rendszer fejlesztés, ahogyan az csak az Apple-nél adott.

A ProMotion technológia egyszerre szolgálja a felhasználói élményt és az energiatakarékosságot - nehéz rokonítani a kettőt, hiszen a takarékosság általában kompromisszumot jelent. Szerencsére azonban nem az Apple-nél! A ProMotion megoldás lényege, hogy a rendszer érzékeli, hogy éppen emailt gépelünk, iBooks könyvet olvasunk, fotókat böngészünk, weblapon görgetünk lefelé vagy teljesítményigényes játékkal vívunk, és ennek megfelelően képes alakítani a képfrissítési rátát.

A modern TFT kijelzők 60 Herz képfrissítési rátával üzemelnek, amely azt jelenti, hogy egy másodperc alatt hatvanszor frissül a kijelző a szemünk előtt. Ezt természetesen a szemünk nem érzékeli, hiszen az emberi szem csak a 24 Hz alatti frissítést látja szaggatottnak. Ha azonban a tartalom a képen mozog - például lefelé görgetünk egy weblapon, vagy finom áttűnések animálódnak a fényképeink diabemutatójából -, akkor már előfordulhat, hogy a 60 Herzes frissítést is szaggatottnak látjuk, hiszen a kijelző a mozgással kevert frissítést nem tudja olyan dinamizmussal lekövetni, amit a szemünk igényelne. Erre az eshetőségre alkotta meg az Apple azt a lehetőséget, hogy az iPad Pro modellek Retina kijelzője akár 120 Herz képfrissítéssel is képes működni, vagyis egy másodperc alatt százhússzor rajzolja újra a tartalmát. Ennek persze csak akkor van haszna, ha valóban mozgások vannak a kijelzőn, vagy éppen Apple Pencil segítségével rajzolunk, és kritikus fontosságú a gyors visszajelzés a ceruza mozzanatairól.

A témát a másik oldalról megközelítve felmerül a gondolat, hogy ha egy könyv lapját olvassuk, és a kijelző tartalma nem változik, amíg nem lapozunk, akkor miért kellene terhelnie az iPad Pro kijelzőt másodpercenként hatvan frissítéssel, hiszen előfordul, hogy 48 vagy akár csak 24 is elegendő. Az iPad Pro kijelzője tehát képes levinni a képfrissítési rátát 48 Hz-re, vagy álló tartalmak esetén 24 Herzre. Ennek köszönhetően képes csökkenti az energiafogyasztás, és növekszik a kijelző élettartama is.Modern megoldások kívül és belül

Az iPad Pro alapvető értéke, hogy a profi felhasználók számára is szeretne kellemes használati élményt nyújtani. Így tehát alapszolgáltatása, hogy az egyébként USB 3.0 sebességű Lightning csatolóján letöltött RAW képeket ugyanúgy fel tudja dolgozni, mint az iPhone-ról letöltött 4K videót. E célra az Apple egyébként az iMovie filmszerkesztő alkalmazásnak egy kitűnően átgondolt mobil változatát is bemutatta, amely az iPad Pro modellre optimalizált változatban is elérhető.

De nem csak az Apple fejlesztőinek zsenialitását dicsérik az iPad Pro felületére megjelent Multi-Touch alkalmazások: az Adobe Photoshop FX révén sokoldalú grafikus szerkesztésre nyílik lehetőségünk, az AutoCAD 360 révén pedig kimondottan mobil rendszerre alkotott tervezési alkalmazás áll a rendelkezésünkre - a képen például stílszerűen egy stadion tervével.

Az iPad Pro természetes a kor legmodernebb vezeték nélküli technológiáit alkalmazza: 802.11ac WiFi és akár 866 Mb/s sebességű LTE kapcsolat.

Az Apple legnagyobb és legnagyszerűbb iPad modelljei kellően vonzó és nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas 64 GB, 256 GB és 512 GB kapacitással kaphatóak csak WiFi, vagy WiFi + mobilinternet kapcsolatokkal asztroszürke, ezüstszürke, arany és a kisebb méret esetén rozéarany színekben is.

Az iPad Pro 12 megapixeles, 3840 x 2160 képpont felbontású 4K-s videó rögzítésére is alkalmas hátoldali iSight kamerával is rendelkezik, így a világ legszebb képpel rendelkező keresője jóvoltából fényképeket és filmeket is készíthetünk a technikával. Lassított felvételeket is tud rögzíteni akár 120 fps képkocka rátával 1080p felbontásban, 240 fps rátával 720p felbontásban. Mozi szintű videó stabilizátora van.

Az iPad Pro mindkét modellje képes GPS adatokat tárolni a fényképekhez és videókhoz, rendelkezik arc felismerési képességgel, ezáltal jobb élesítési paraméterekkel, valamint képes gyorsított felvételt is rögzíteni lehelyezett állapotban.

A kijelző filmélményéhez a beépített, négy hangszórós sztereó hangtechnika tartozik, amelyet a Beats céget felvásárló Apple minden bizonnyal komoly szakmai együttműködéssel alkotott meg. Az iPad Pro érzékeli, hogy hogyan tartjuk, és a hangszórókat ennek megfelelően vezérli, hogy a sztereó élmény mindig megmaradjon, ha a beépített hangszórókat használjuk.
 
iPad Pro konfigurációk és vásárlás

Akciós áraink készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkoznak, és a készlet erejéig vannak érvényben.
 


iPad Pro 10,5" konfigurációk és vásárlás


iPad Pro 10,5" 64 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 193.692 Ft+áfa
Bruttó 245.990 Ft
Szállítás: 2-3 napiPad Pro 10,5" 64 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 222.826 Ft+áfa
Bruttó 282.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap

iPad Pro 10,5" 256 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 222.827 Ft+áfa
Bruttó 282.990 Ft
Szállítás: 1-3 napiPad Pro 10,5" 256 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 273.220 Ft+áfa
Bruttó 346.990 Ft
Szállítás: 2-3 nap
iPad Pro 10,5" 512 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 251.961 Ft+áfa
Bruttó 319.990 Ft
Raktáron: asztroszürke
AKCIÓS ÁRiPad Pro 10,5" 512 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése
Rozéarany színű rendelése

Nettó: 291.331 Ft+áfa
Bruttó 369.990 Ft
Raktáron: ezüstszürke
AKCIÓS ÁR

iPad Pro 12,9" konfigurációk és vásárlás

iPad Pro 12,9" 64 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 232.275 Ft+áfa
Bruttó 294.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 12,9" 64 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 256.685 Ft+áfa
Bruttó 325.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap
iPad Pro 12,9" 256 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 256.685 Ft+áfa
Bruttó 325.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 12,9" 256 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 311.803 Ft+áfa
Bruttó 395.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap
iPad Pro 12,9" 512 GB WiFi

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 319.677 Ft+áfa
Bruttó 405.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPad Pro 12,9" 512 GB WiFi + LTE

Ezüst színű rendelése
Asztroszürke színű rendelése
Arany színű rendelése

Nettó: 366.921 Ft+áfa
Bruttó 465.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


  
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu