iPhone 8 lap      (PRODUCT)RED      Olvasásélmény      iCloud      Kamerák       Biztonság       Kiegészítők       Paraméterek       VásárlásAz Apple ingyenes iCloud szolgáltatása sok területen ki tudja egészíteni az iPhone használati élményét, hatékonyabbá tudja tenni mobil eszközeink használatát, és szinkront képes fenntartani az iPhone, az iPad és a Mac között.

Apple Music: 40 millió dalt tartalmazó adatbázis - iTunes a felhőben
Az iCloud révén nem kell többé azzal vesződnünk, hogy dalokat válogassunk az iPadre, iPhone-ra és iPod touch-ra. Ha eszünkbe ötlik egy dal, amit szívesen meghallgatnánk, és megvan az iTunes-ból vásárolt gyűjteményünkben, bármely iOS eszközön, így az iPaden is hozzáférhetünk internet kapcsolat segítségével a tartalomhoz, és letölthetjük azt. Nem kell megvárni, amíg hazaérünk, és a Mac-ről áttöltjük az adott tartalmat.

Ha meghallunk egy dalt valahol, amelyik megtetszik, és akár az iPhone készüléken futó Shazam alkalmazással felismertetjük, az Apple Music előfizetésünk jóvoltából azonnal hallgathatjuk bármelyik eszközünkön internet kapcsolat segítségével, vagy az iOS 10-től kezdődően akár anélkül is.
Az Apple Music hivatalos weboldala…

Ami még zseniálisabb tulajdonsága az iCloud alapú rendszernek, hogy mindazon eszközökön, amelyeken az iCloud regisztrációnk be van állítva, az új vásárlásaink - beállítástól függően - akár azonnal letöltődnek. Vagyis vásárolunk egy dalt az iPod touch-on, és az mindenféle erőfeszítés nélkül letöltődik a Mac-re és az iPadre, iPhone-ra is. Egyetlen kábelt sem kell csatlakoztatnunk, a vásárláson kívül egyetlen más gombot sem kell lenyomnunk.

Alkalmazások
Az iCloud révén azon mobil eszközeink, amelyeken be van állítva a kontónk, hozzáférnek a megvásárolt programjainkhoz. Ha vásároltunk egy programot az iPhone-unkon, akkor az iPaden való használathoz nem kell újra megvásárolnunk, csak letölteni ingyenesen a kontónkkal. Ehhez csupán az App Store Purchased menüjébe kell belépni, és ott kedvünkre tölthetjük le az alkalmazásainkat.

A zenékhez hasonlóan beállíthatjuk, hogy ha egy mobil eszközön vásárolunk egy alkalmazást, akkor az minden más kompatibilis mobil eszközre letöltődjön automatikusan, így nem kell azzal vesződni, hogy letöltsük a programokat más eszközeinkre is.

iCloud fotókönyvtár, fotóadatfolyam, megosztott albumok - Fényképek a felhőben
Az iCloud egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy fényképeink az elkészítésük után szinte azonnal biztonságban vannak: amennyiben előfizetünk az Apple akár 2 TB kapacitású tárhely szolgáltatására, WiFi kapcsolat mellett rögtön feltölthetjük a fényképeinket az iCloud Photo Library tárhelyre, és bármi történik az eszközeinkkel, a fényképek mindig hozzáférhetőek maradnak, amíg le nem töröljük őket a felhő alapú tárhelyről. Az iCloud fotókönyvtár révén ráadásul minden eszközön hozzáférhetünk az összes fényképünkhöz. Felmerülhet a kérdés, hogy miként tudunk egy akár 2 TB-os fotótárat elérni egy 256 GB-os kapacitású MacBook modellen: nos, a macOS és az iOS képes arra, hogy a katalógust folyamatosan elérhetőként tartsa, miközben a fotókból csak a legfrissebbeket, illetve az éppen kért darabokat töltse le.
Bővebben az iCloud fotókönyvtár használatáról a Mac gépeken…

Az iCloud szolgáltatás másik vonzó funkciója a fotóadatfolyam, Photo Stream képesség. Ez a szolgáltatás biztosítja azt, hogy ha a mobil eszközünkön készítünk egy fotót, az önműködően importálásra kerüljön a Mac-en a Photos / Fényképek vagy a már nem fejlesztett, de még sokaknál futó Aperture programunkba, illetőleg szinkronizálódjon más mobil eszközökre. Ha készítünk egy fotót az iPod touch kamerájával, a Photo Stream révén a kép meg fog jelenni az azonos iCloud kontóval használt iPad felületén, és kábeles csatlakoztatás nélkül a Mac-en is.

Ez természetesen működik a Mac irányából is a mobil eszközök felé: ha importáljuk fényképezőgépünk tartalmát, a fotós programunk utolsó 1000 képét képes a rendszer automatikusan szinkronizálni - optimalizált méretben - az iPad, iPhone és iPod touch felületére.

Ehhez csupán engedélyeznünk kell a Photo Stream szolgáltatást a fotós programunk felületéről, a Photos / Fényképek vagy Aperture Preferences ablakában.
Bővebben a Photo Stream képességről az Aperture programban…Dokumentumok a felhőben
Bármely iCloud képességgel felruházott alkalmazás, mint az Apple által az iWork csomagban kínált Pages szövegszerkesztő, Numbers táblázatkezelő, Keynote prezentációkészítő alkalmas arra, hogy a létrehozott munkákat automatikusan feltöltse az iCloud tárhelyére, és onnan a többi eszköz adott alkalmazásában elérhetővé tegye. Ha egy utolsó simítást szeretnénk végrehajtani a munkába vonatozás közben iPaden szerkesztett prezentációban a metrón, csak elő kell venni az iPhone-unkat, ahol a munka legfrissebb változata jelenik meg, és elvégezni a módosításokat, amelyek természetesen szinkronizálódnak az iCloudra, ahonnan az iPad szintén hozzáfér az újításokhoz.

Az alkalmazások iCloud támogatását a fejlesztők képesek beépíteni programjaikba, így az iWork csomag mellett további sok alkalmazás kínál ilyen lehetőségeket.iBooks - Könyveink lapra pontos szinkronban
Az iPad egyik legzseniálisabb képessége a könyv olvasás, amely a Retina kijelzőn még közelebb áll a könyvek világához. Egyes helyzetekben, például egy villamoson kapaszkodva az iPad kevésbé könnyen tartható, ám iPod touch-unk, iPhone-unk alkalmas arra, hogy produktívan, az olvasást folytatva tudjunk tömegközlekedni. Az iCloud révén az iBooks programban olvasott művek folyamatosan szinkronban vannak, azaz nem csak a könyveink töltődnek át más eszközökre önműködően, de az utolsó olvasott lap, illetve a könyvjelzők is szinkronizálódnak, csakúgy, mint a megjegyzések, sorkiemelések.

Természetesen ha az iBookStore-ból vásárolunk meg egy könyvet, akkor az a vásárlást végrehajtó eszközön kívül más mobil eszközeinkre is letöltődik.

Kapcsolatok, naptárak, levelezés - minden szinkronban
Az iCloud egyik fő képessége, hogy regisztráció segítségével lehetőségünk van az összes fontos és alapvető adatunk szinkronban tartására. Az iCloud mellett bármely IMAP vagy Microsoft Exchange szabványú postafiókot tudunk ilyen formában szinkronban tartani. Mi több, válaszaink is szinkronizálódnak a Mac-re, ahol aztán kategorizálhatjuk a leveleinket kedvünkre.

A kapcsolatok és naptár bejegyzések szempontjából rendkívül hasznos, hogy ha valamely eszközön új információt hozunk létre, az minden más eszközünkön szinkronizálva megjelenik majd.

Biztonsági mentések
Az iPad modellek az iOS 5 óta számítógép nélkül is teljes értékűen használhatóak. Ez szükségessé teszi a vezeték nélküli biztonsági mentéseket is, amelynek alapja szintén az iCloud. A biztonsági mentések tartalmazzák a megvásárolt zenéink, sorozataink, alkalmazásaink és könyveink listáját, a Camera Roll felület fotóit és videóit, az eszköz beállításait, az alkalmazások adatait, az alkalmazások elrendezését az eszköz felületén, az üzeneteket a Messages programból, illetve a csengőhangokat iPhone esetén.

A Mac-hez kapcsolva az iPhone készülékről lehetőségünk van biztonsági mentést készíteni, de ez nem szükséges, mert az iCloud biztonsági mentések folyamatosan zajlanak, és mindig frissek. (Az iCloud ingyenesen 5 GB kapacitást nyújt.)

Find my Friends
A mobil internet képességgel felszerelt iPad rendkívül hasznos képességgel egészül ki a Find My Freinds program révén. Ha késve érkezünk meg az állatkertbe, és a család már megkezdte a sétáját, a szoftver az iCloud jóvoltából néhány méteres pontossággal megadja, hogy hol található a rokon eszköze. Ez roppant hasznos lehet, ha egy pályaudvaron kell megtalálni az ismerősünket, osztálytalálkozóra érkezünk egy ismeretlen étterembe, és nem látunk egyetlen ismerős arcot sem, vagy csak nyomon akarjuk követni, hogy gyermekünk hol jár péntek este.
A Find My Friends alkalmazás az App Store-ban…

Find My iPhone
Az iPad értékes eszköz, és mint ilyen, nem szerencsés, ha eltűnik. Legyen szó elhagyásról vagy lopásról, az iCloud révén lehetőség van arra, hogy azonosítsuk az eszköz helyét távolról, például egy Mac-ről, vagy bármely más mobil eszközünkről. Ehhez a www.icloud.com/find oldalt kell felkeresnünk, és szükséges, hogy az Apple Find My iPhone nevű ingyenes alkalmazása telepítve legyen az iPaden. Lopott eszköznél fontos lehetőség, hogy jelszóval védhetjük az eszközt, megnehezítve a tolvajok érvényesülését, üzenetet jeleníthetünk meg a képernyőn, vagy távolról törölhetjük a kritikus adatainkat tartalmazó eszközt teljes egészében, visszaállítva a gyári beállításokra. (Biztonsági lehetőségekről egy külön cikkünk számol be.)

Kártyafüggetlen iPhone 8 és iPhone 8 Plus vásárlása hivatalos forrásból

AKCIÓS ÁR: A készlet erejéig érvényes, készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkozik.
(Bankkártyás fizetés esetén a bank jutaléka, 1,5% a számlaösszeget növeli.)
iPhone 8 készülék

64 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 235.000 Ft
Raktáron: piros (PRODUCT)RED, asztroszürke, ezüstszürke, arany
AKCIÓS ÁR


iPhone 8 készülék

256 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 279.990 Ft
asztroszürke, ezüstszürke
AKCIÓS ÁR

iPhone 8 Plus készülék

64 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 279.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPhone 8 Plus készülék

256 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 339.990 Ft
 Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu