iPhone 8 lap      (PRODUCT)RED      Olvasásélmény      iCloud      Kamerák       Biztonság       Kiegészítők       Paraméterek       Vásárlás


Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus kamerái
Az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus legbámulatosabb fejlesztései a kamerákat érintik, amely révén még nagyszerűbb képrögzítésre nyílik lehetőségünk.

Ha a Flickr fotómegosztó portál statisztikáit végignézzük, számszerűsíthető is az a tény, hogy az iPhone az utóbbi években a legnépszerűbb digitális fényképezőgéppé vált. Nem meglepő, hiszen a telefon mindig nálunk van, kézbe illik, nem igényel külön erőfeszítést a fotózás, így olyanok is készítenek vele fényképeket, akik amúgy nem fényképeznének szinte sosem.

Az Apple részéről ez a paraméter elsősorban igényvezérelt fejlesztéseket hozott magával: míg az iPhone első néhány generációja nem kimondottan látványos kamerával bírt, az iPhone 4 esetén már dedikált cél volt, hogy jó képeket készíthessünk. Onnantól pedig a fejlődés drámai mértéket öltött, olyannyira, hogy az iPhone 6s Plus készülékkel már több reklámfilmet is forgattak, és professzionális kiegészítők egész sora jelent meg az iPhone felhasználók számára.

Az iPhone 8 esetén az Apple több olyan funkciót mutatott be, amely az iPhone 6s Plus modellt jellemezte: ilyen például az optikai képstabilizálás, amely révén a kezünk apró rezgései remekül kiszűrhetőek a fényképekből. Fokozódott a szenzor fényereje: ƒ1/8-ad lett az új érték. Az iPhone 8 hatrészes lencsét kapott, amely révén gyorsabb és élesebb, míg a rossz fényviszonyok közti hiteles színalkotást a négy LED elemből álló valós tónusú vaku biztosítja. Az iPhone 8 érzékelője széles színskála szerint, a filmipar szabványainak megfelelő színtérben rögzíti a képeket.

Az iPhone 8 látványos fejlesztései azonban szinte eltörpülnek az iPhone 8 Plus újításai mellett!

Az iPhone 8 Plus hasonló 12 megapixeles kamerát tartalmaz, mint az iPhone 8 - csak éppen kettőt egymás mellett. A duál kamera rendszer része egy széles látószögű kamera, és egy hozzá kapcsolódó telefotó kamera. Az első biztosítja a képalkotást, míg a másik kamera 2x-es optikai közelítést tesz lehetővé, valamint hozzájárul, hogy az akár 10x-es digitális nagyítás („digitális zoom”) is jobb minőségű legyen.A megoldáshoz az Apple saját, egyedi képfeldolgozó processzort (ISP: image signal processor) tervezett, amely képes arra, hogy az egymás melletti, nem pontosan azonos képet rögzítő kamerák képéből egy nagyszerű fotót hozzon létre. A funkció révén gyorsabb a fókuszálás, jobb élességűek a képek, egyértelmű hozadék pedig az optikai közelítés lehetősége, amely a kreativitásunk számára kiváló teret enged!

Az iOS 10.1 rendszertől kezdődően a különleges mélységélesség állítás jóvoltából a Camera / Kamera alkalmazás képes arra is, hogy a témát előtérbe helyezve elmossa a hátteret. Ez a megoldás jó példa arra, amikor több komponens jól együttműködik: az A10 Fusion processzor ereje révén a technika elemzéseket végez a képről a másodperc tört része alatt, míg a két kamera beállítja a megfelelő fókuszt, hogy a profikat idéző mélységélesség hatást élvezhessük.

Az Apple az iMac 27” Retina 5K (Late 2015) modellnél mutatta be az első széles színskálás kijelzőt, amely az sRGB színprofilnál szélesebb skálát jelenít meg. Ezt a kijelzőt építette bele az iPad Pro 9,7” modellbe, majd elsőként a telefonok közül az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekbe. Ez a nüansznyinak tűnő változás akár már egy virágról készített fénykép esetén eltérő megjelenést biztosít, hiszen az élénk színeknél jóval több apró árnyalat jelenik meg, amely már szabad szemmel is érzékelhető.

Az optikai képstabilizátor régebb óta eleme az iPhone modelleknek: a segítségével a hatrészes lencserendszer fizikailag is mozog annak érdekében, hogy a témát élesen tartsa. Ez a fotózásnál is, de főként a filmek készítésénél jól érzékelhető előny.

Szót kell továbbá ejtenünk a vakuról, amelynél nyilván vannak sokkal jobb megvilágítási módok, de az Apple évről évre javítja a képek mesterséges megvilágításának vizuális hatását: a négy LED fény által alkotott fény valós tónust próbál kölcsönözni az arcnak, hogy a vakuval készített fotóink ne természetellenesen kékesek legyenek.

A hátoldali kamerák fejlesztései mellett az iPhone előoldali kamerája is jobb lett: a 7 megapixeles FaceTime HD Camera élethűbb képeket készít rossz fényviszonyok között is, és az iOS révén képes arra, hogy a kijelző villanását használja vakunak. Az előoldali kamera szintén széles színskálás képeket rögzít.

Az új kamerákhoz az iOS 10 egy látványosan megújult Photos / Fényképek alkalmazást is kínál, amely a szokott funkciók és az iCloud fotómegosztás mellett különleges keresési és elemzési technológiák alkalmazása révén kategorizálja a képeket. Az arcképek elemzése és a térképen való elhelyezés mellett a Photos / Fényképek alkalmazás arra is képes, hogy Memories / Emlékek funkciója révén külön erőfeszítések nélkül látványos és hangulatos bemutatót készítsen a fényképeink összekapcsolódó sorozatából. .

4K felvétel az iPhone kamerájával feldolgozva az iMovie iOS változatában
(Tipp: A YouTube idővonal jobb alsó részén választható ki a 4K formátum.)


Kártyafüggetlen iPhone 8 és iPhone 8 Plus vásárlása hivatalos forrásból

AKCIÓS ÁR: A készlet erejéig érvényes, készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkozik.
(Bankkártyás fizetés esetén a bank jutaléka, 1,5% a számlaösszeget növeli.)
iPhone 8 készülék

64 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 235.000 Ft
Raktáron: piros (PRODUCT)RED, asztroszürke, ezüstszürke, arany
AKCIÓS ÁR


iPhone 8 készülék

256 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 279.990 Ft
asztroszürke, ezüstszürke
AKCIÓS ÁR

iPhone 8 Plus készülék

64 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 279.990 Ft
Szállítás: 1-3 nap


iPhone 8 Plus készülék

256 GB kapacitás

asztroszürke színben

ezüstszürke színben
arany színben

Nano SIM kártya beszerzése szükséges
Kártyafüggetlen modell
1 év garancia

Bruttó 339.990 Ft
  

ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu