iPod touch terméklap         iBooks olvasási élmény         Részletes technikai paraméterek
 

Az iPod touch kiváló kijelzőjének egyik kellemes vonása, hogy igen kényelmesen lehet rajta olvasni, a betűk élesek, jól olvashatók. Ezt a képességet aknázza ki az ingyenesen letölthető iBooks alkalmazás, amely az iPad terméket ismerők számára nem cseng idegenül: a szoftver révén PDF vagy ePub formátumú elektronikus könyveket olvashatunk az iPod touch-on.

Az iPod touch iBooks alkalmazása megjeleníti a könyvek borítóját, címét úgy, ahogyan azt az iTunes programban megjelenítjük, virtuális könyvespolcunk pedig bármennyi könyvet elbír, az iPod touch képernyőjén görgethetünk lefelé, kereshetünk rá könyvek címére vagy tartalmára, és villám gyorsan megtaláljuk a keresett művet.

Az elektronikus olvasás óriási előnyeit az iPod touch is kínálja: bármikor szabadon állíthatunk a betűméreten, így ha túl kicsik a betűk, nagyobbra vehetjük őket, beállíthatunk sárgult lap hatását keltő szépia tónust, szabályozhatjuk a kijelző megvilágítását, így este, a sötétben visszábbvehetjük a fényt, hogy az ne zavarja a szemünket. Igény szerint a könyv betűtípusát is megváltoztathatjuk.

Ami még nagyszerűbb, hogy a könyvek tartalma kereshető, könyvjelzőt tudunk elhelyezni, egy-egy kifejezésre rákereshetünk az iPod touch magyar nyelvet is támogató belső szótárában vagy az interneten. Jegyzeteket tehetünk a könyvhöz, kiemelhetünk sorokat, kimásolhatunk részleteket, tetszetős idézeteket. Összességében az olvasás mellett egy sor olyan funkció is életre kel az iBooks programban, amelyre eddig külön médiát használtunk, vagy nehézkesen, több lépésben tudtuk végrehajtani.

Olvashatunk egyszerre az iPaden, iPod touch-on vagy iPhone-on is egy művet, hiszen az eszközök képesek egymás közt szinkronizálni a jegyzeteinket, és a könyvjelzőket is, így ha éppen az iPod touch-on olvasunk, akkor az iPad is tovább halad a könyvben oda, ahol éppen tartunk.

Az Apple iBookstore szolgáltatása révén jópár ingyenes és megannyi fizetős könyvet tudunk a birtokunkba venni, de az iWork csomagban Mac-re elérhető Pages program segítségével bármilyen szöveges formátumból tudunk ePub formátumot létrehozni akár tartalomjegyzékkel.
Bővebben a Pages program ePub létrehozási opcióiról…

A másik, rendkívül kiforrott alkalmazás az Apple által kínált iBooks Author alkalmazás, amellyel a nulláról hozhatunk létre multimédiában gazdag ePub kiadványokat, és azokat akár az iBooks Store-ban is publikálhatjuk.
Az iBooks Author programról szóló magyar nyelvű ekönyvünk…

Az iBooks szoftver az iPod touch-on támogatást biztosít a PDF fájlok olvasásához is, így ha nem kívánunk a fájl átalakításával foglalatoskodni, akkor a legelterjedtebb platformfüggetlen formátumot is áttölthetjük az iPod touch-ra.

Az iBooks alkalmazás az App Store-ban…


Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone X
iPhone SE
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch
iPod nano
iPod shuffle

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság

© iJoe.hu


 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu