MacBook terméklap      Design és innováció      Vezeték nélkül      Technikai paraméterek


MacBook - Vezetékek nélküli használatra alkotva


Az Apple az évek alatt az iCloud szolgáltatásával olyasmit valósított meg, amely pillanatok alatt természetesen épült be a felhasználók életébe, mára pedig nélkülözhetetlen elemévé vált az eszközeink használatának, egyúttal hozzásegít ahhoz, hogy akár számítógép, akár telefon vásárlás előtt állunk, az egy Apple által készített termék legyen. Az iCloud révén ugyanis mindenünk szinkronizálódik: a névjegykártyáink, a naptáraink, a leveleink, a könyveink, sőt, akár a fényképeink is. Minden eszközön ott vannak, mindig frissek és mindig elérhetőek.

Az iCloud jóvoltából tehát vezetékek nélkül, bárhol és bármikor hozzáférünk az adataink legfrissebb kivonatához. Ha az otthoni iMac-en elkezdünk megírni egy dokumentumot a Pages programban, az pár pillanat múlva az iCloud Drive jóvoltából már a MacBookon is tovább szerkeszthető. Ha könyvet olvasunk az ágyban az iPad Pro készülékünkön, a munkába menet a vonaton levelezés közben folytathatjuk azt. Mindeközben pedig az iPhone-ról akár mobilinternetet oszthatunk meg a MacBook számára.A MacBook modellek a piac legfejlettebb WiFi szabványát, a 802.11ac technológiát támogatják, amely elméleti 1,1 Gb/s átviteli sebességre képes, de a legkevésbé optimális környezetekben is 270 Mb/s átvitelt garantál. Ehhez az Apple olyan adatátviteli megoldásokat tárít, mint az AirDrop, amely révén konfigurálás nélkül felfedezik egymást a közelben lévő eszközeink, és adatokat cserélhetünk a Mac felhasználó ismerősökkel, vagy éppen átküldhetünk egy anyagot az iPhone-ra kábelek nélkül.

A zenei kiegészítők terén is látványosan elterjedtek a vezeték nélküli konstrukciók. Az Apple többek között az AirPlay technológiája révén bármely Apple TV-re vagy AirPort Express bázisra kapcsolt analóg hangszóróját elérhetővé teszi a WiFi alapú zene- és hangsugárzásra.

A gyártók a WiFi mellett a Bluetooth technológiát is előszeretettel alkalmazzák a hangszóróikban: a JBL Charge 3 mobil hangszóró könnyedén befér a MacBook mellé a táskánkba, és kis mérete mellett bámulatos hangzásra képes. De a legnépszerűbb multimédiás hangszóró, a Harman/Kardon SoundSticks Wireless is alkalmazza a Bluetooth technológiát.

Az Apple folytonos biztonsági mentést is lehetővé tesz vezetékek nélkül: a Time Machine megoldás jóvoltából folyamatosan lementésre kerülnek a gépen tárolt adataink, amikor a megfelelő AirPort Time Capsule WiFi hálózatára felcsatlakozunk.
Bővebben a Time Machine technológiáról…
Bővebben az AirPort Time Capsule termékről…

Az iOS eszközöknél megszokott AirPrint nyomtatási képesség révén a nyomtatás is vezeték nélkül zajlik, de ha nem lenne AirPrint nyomtató a birtokunkban, szinte bármely USB-s nyomtatót lehetőségünk van az Apple WiFI egységeihez csatlakoztatni, és rajta keresztül vezeték nélkül nyomtatni.

Végül pedig az alkalmazások telepítésének témakörében is páratlan kényelmet nyújt az Apple: köszönhetően a Mac App Store-nak, az Apple ID-nk segítségével bármikor letölthetjük az egyszer már megvásárolt alkalmazást. Maga az operációs rendszer telepítése is internet kapcsolat mellett, az Apple ID használatával történik, vagyis klasszikus elavult telepítő médiákra már sosincs szükségünk - ha mégis ilyen öregebb szoftvert szeretnénk telepíteni, egy másik Mac vagy PC optikai meghajtóját minden további nélkül igénybe vehetjük az Apple által biztosított szoftveres támogatás segítségével.MacBook 1,2 GHz 256 GB
1,2 GHz kétmagos Intel Core m3
Turbo Boost: 3 GHz
8 GB 1866 MHz LPDDR3 memória
256 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel HD Graphics 615 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
10 óra akkuidő
Magyar billentyűzet

393.693 forint+áfa
Bruttó 499.990 Ft

Arany színben
Ezüst színben
Asztroszürke színben
Rózsaarany színben
Szállítás: 1-3 nap

MacBook CTO 256 GB 1,4 GHz
1,4 GHz kétmagos Intel Core i7
Turbo Boost: 3 GHz

16 GB 1866 MHz LPDDR3 memória
256 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel HD Graphics 615 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
10 óra akkuidő
Magyar billentyűzet

522.047 forint+áfa
Bruttó 663.000 Ft

Arany színben
Ezüst színben
Asztroszürke színben
Rózsaarany színben
Szállítás: 2-3 hét

MacBook 1,3 GHz 512 GB
1,3 GHz kétmagos Intel Core i5
Turbo Boost: 2,7 GHz
8 GB 1866 MHz LPDDR3 memória
512 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel HD Graphics 615 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
10 óra akkuidő
Magyar billentyűzet

488.181 forint+áfa
Bruttó 619.990 Ft

Arany színben
Ezüst színben
Asztroszürke színben
Rózsaarany színben

MacBook CTO 512 GB 1,4 GHz i7
1,4 GHz kétmagos Intel Core i7
Turbo Boost: 3 GHz

16 GB 1866 MHz LPDDR3 memória
512 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel HD Graphics 615 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
10 óra akkuidő
Magyar billentyűzet

588.189 forint+áfa
Bruttó 747.500 Ft

Arany színben
Ezüst színben
Asztroszürke színben
Rózsaarany színben
Szállítás: 2-3 hét
AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu