MacBook Air terméklap        Lenyűgöző formaterv        Meggyőző teljesítmény        Vezetékek nélkül        Technikai paraméterek
 A MacBook Air mobil számítógép a tökéletes mobil produktivitást biztosítja: 12 óra akkumulátor idővel, a felhasználási területek legnagyobb részéhez elegendő teljesítménnyel kitűnő választás bárki számára, aki sokat vár el egy laptoptól, de szeretne egy könnyű gépet széleskörű tudással.

Az Apple MacBook Air gépe a megszokott vékony formában, 13 hüvelykes kijelzővel, akár 512 GB PCI Express 2.0 x2 szilárdtest meghajtóra alapuló tárhellyel, energiatakarékos kétmagos Intel Core i5 vagy i7 "Broadwell" processzorokkal, emelt felbontású csillogó képernyővel és meggyőző, akár 12 órás akkumulátor idővel várja az ultra mobil felhasználókat.

Figyelemfelkeltő arculat

A MacBook Air alig vastagabb, mint a mutató ujjunk. Minden részlet, amin csökkenteni lehetett, kicsinyítve lett. A gép 13 hüvelykes széles vásznú csillogó kijelző köré épül, szabványos méretű a megvilágított billentyűzete, és egy nagy méretű, több ujjal kezelhető érintőpadot tartalmaz. Mindennél könnyebben hordozható mobil számítógép a hasonló termékek kompromisszumai nélkül.
Funkciók sűrítménye

Az első ránézésre hihetetlennek tűnő vékonyság, amely a MacBook Airben magával ragadja a szemlélőt, nem kevés innováció eredménye. Az Apple saját bevallása szerint minden tudást felhasznált, amelyet az iPad megalkotásakor megszerzett, ennek köszönhető, hogy az eszköz az Apple legkisebb alaplapját tartalmazza, amely számítógépbe került.
Még gyorsabb vezeték nélküli képességek

A MacBook Air teljes mértékben a vezeték nélküli világ előnyeinek kiaknázására épül: arra a világra, amelyben a 802.11ac WiFi technológia olyan gyors és elérhető, hogy az embereknek valóban nincsen szüksége kábelekre - film letöltés, szoftverfrissítés, állományok megosztása és tárolása mind-mind elérhető vezetékek nélküli kommunikációval.

Vezetékek nélkül
A MacBook Air a teljes egészében vezeték mentes életformát képviseli, nem meglepő tehát, hogy az Apple termékvonalán először ebben a termékben mutatkozott be a korábbinál akár háromszor nagyobb sávszélességet biztosíto 802.11ac WiFi szabvány, amely áttörést jelent a leterhelt WiFi sávok kavalkádjában. Az Apple természetesen már nem csupán a leggyorsabb vezetékes internet kapcsolat WiFi továbbítását veszi számításba, hanem a gépek és eszközök közit adatátvitelt például az AirDrop szolgáltatás révén, vagy az AirPlay alapú filmsugárzást az Apple TV egységünkre, amely igényli a sávszélességet.

A MacBook Air az egérrel, billentyűzettel, iPhone készülékekkel való kommunikációra a Bluetooth 4.0 szabványt alkalmazza bővített adatátviteli rátával (EDR). Ez a szabvány magában hordozza az energiatakarékossági igények legtöbbjét, így illeszkedik a hosszú akkumulátor időre való törekvés irányvonalába.

A világ legvékonyabb mobil számítógépében nincsen optikai meghajtó, ám ez nem jelenti azt, hogy képtelen optikai lemezeket olvasni. Erre a célra az Apple egy olyan megoldást fejlesztett ki, amelyet vélhetőleg semelyik más gyártó nem tudott volna az iparágban: A Remote Disc / Távoli lemez szolgáltatás jóvoltából a MacBook Air képes használni WiFi kapcsolaton keresztül egy közelben lévő másik Mac vagy PC optikai meghajtóját, és ezáltal beolvasni az abban található lemezt. A cégek többsége igyekszik elektronikus formába terelni a szoftver vásárlásokat, ahol nincs is szükség lemezre, így az Apple is a Mac App Store felületen keresztül kínálja alkalmazásait, ahonnan programokat vásárolhatunk anélkül, hogy fizikai lemezt valaha használtunk volna, és ha később újból szükségünk van a programra, a rendszer eltárolja az információt, hogy megvettük, így archiválás nélkül is hozzáférhetünk. Az operációs rendszer 2011. nyara óta nincsen a gép mellé csomagolva, az egy Recovery HD nevű partíción található meg, és újratelepítési igény esetén az internetről tölti le a tartalmakat, illetve az Apple erre a célra kiadott OS X Recovery Disk Assistant programja segítségével külső partícióra, pendrive-ra is írhatunk telepítő partíciót. (A telepítéshez minden esetben internet kapcsolat szükséges.)

Ultragyors szilárdtest meghajtó; Kis méretek kompromisszumok nélkül
A MacBook Air alap konfigurációban 128 GB vagy 256 GB-os mozgó alkatrész nélküli tárhelyére, szilárdtest meghajtóra, vagy az Apple által kedvelt megfogalmazás szerint flash memóriára épül, amely igény szerint gyárilag akár 512 GB-ra bővítve is rendelhető. Erre a tárhelyre régebbi Mac-ről akár költözködni is tudunk, ha például korábbi PowerBook 12"-esünket váltjuk le: a FireWire kábel helyett itt is WiFi kapcsolaton keresztül zajlik az adatátvitel. Adapterek segítségével lehetőségünk van FireWire 800 vagy Ethernet kapcsolaton keresztül költöztködni, míg az újabb Mac gépek valamelyikéről Thunderbolt kábel segítségével van mód migrálni, tehát a költözködésnek a gyorsabb kábeles formáját is végrehajthatjuk.

A MacBook Air felhasználói számára a biztonsági mentés is könnyedén kivitelezhető vezeték nélkül az Apple által gyártott AirPort Time Capsule egyégre, amely egy merevlemez és egy AirPort Extreme bázis egysége kettő vagy három terabyte kapacitással. Az automatikus biztonsági mentések révén adatainkat mindig biztonságban tudhatjuk anélkül, hogy alkalmanként gondolnunk kellene arra, hogy ideje biztonsági menteni. Sőt: ha éjjel töltőn hagyjuk a gépet, akkor a biztonsági mentés a PowerNap funkció jóvoltából a gép alvása közben is megtörténik, miközben az iCloud kontónk is szinkronizálódik, és a leveleinket is megkapjuk. Mindez a szilárdtest tárhely alacsony energiafogyasztásának köszönhető.

A MacBook Air alkotásakor az Apple másképpen közelítette meg a kihívást, mint más gyártók: a kis méret nem megy a funkcionalitás rovására, sok szempontból teljes értékű a számítógép. Egy ilyen terület például a grafikus vezérlő, amely az alap MacBook Pro mobil gépekben bemutatkozott Intel HD Graphics 6000 chip, amellyel akár egy nagy felbontású külső kijelzőt is meghajthatunk. A 13" hüvelykes MacBook Air kijelzőjének felbontása a korábbi MacBook Pro 15" alapmodellel egyezik meg: 1440 x 900 képpont. Az Apple a MacBook Air esetén ugyan csillogó kijelzőt alkalmaz, ám a csillogás mértéke igen csekélyre van szorítva.


A kis méret nem megy a funkció rovására a billentyűzet esetén sem, amelyet több gyártó kisebb méretbe zsugorít. Az Apple ragaszkodott hozzá, hogy a standard méretű gombok maradjanak a gépen, így a kis méret ellenére is a többi Apple számítógéppel megegyező billentyűzete van a MacBook Air modelleknek, még a tizenegy hüvelykes példány is a megszokott gépelési élményt nyújtja. A sötétben világító billentyűzet révén a hálószobában történő írás sem kellemetlen, hiszen nem kell folyton felvennünk a kijelző fényerejét, vagy próbálgatással keresgélni, hogy hol is van a hosszú Ó, egyszerűen csak rápillantunk a billentyűzetre, és azon a nappali használat egyszerűsűgvel találjuk meg a keresett billentyűt.

A MacBook Air mobil használatának alapelemét képezi a többujjas mozdulatok érzékelésére alkalmas, nagy felületű, üveg bevonatú ujjkövető, amelyet anyagánál fogva kényelmes használni, kellemes tapintani, és sosem kopik el. Az macOS Sierra rendszerrel az ujjkövető funkciói nem csak sokoldalúak, de roppant természetessé is válnak: a tartalom orientált görgetés révén a mobil eszközökön megszokott módon haladhatunk lefelé és felfelé a tartalomban, nem egy görgetősávot húzunk, hanem magát a tartalmat lapozzuk; a nagyítás, dupla bökés, forgatás mellett három és négy ujjal további rendszer és program képességeket érhetünk el.


Az illusztráción amerikai kiosztású billentyűzet látható. A kép mindössze illusztráció. Az értékesítésre kerülő gépeken magyar kiosztású billentyűzet található.
 

Gyors és energiatakarékos memória; Az Intel legújabb Broadwell processzorai
A MacBook Air alapmodellek mindegyike 8 GB memóriával felszerelve érkezik. Az Apple gyors 1600 MHz-es DDR3 memóriával szereli ezeket a gépeket, amely azért is előny, mert az Intel HD Graphics 6000 grafikus vezérlő is a főmemóriából használ a videó gyorsításhoz memóriát. A cég a maximális energiahatékonyság érdekében LPDDR3 memóriákat alkalmaz, amelyek elején az LP a low-power, azaz alacsony tápigényre utal. A gyakorlatban egy 2,5 Volt helyett 1,2 Voltot jelent, amely hozzájárul a gép által nyújtott bámulatos akkumulátor időhöz.

A jelenlegi MacBook Air modellek az Intel "Broadwell" kódnevű processzor családját tartalmazzák, amelyen belül az alap konfigurációk 1,6 GHz Intel Core i5 kétmagos processzorral vannak szerelve, igény szerint pedig a gépek 2,2 GHZ-es Intel Core i7 kétmagos processzorral is rendelhetők. Az Intel Core i5 és i7 processzorai a Turbo Boost képességük révén egy-egy nagy erőforrás igényes, nem több magot használó feladat során képesek időlegesen emelni az órajelet, így a MacBook Air 13"-as modell akár 2,8 GHZ-ig fel tudja tornázni a frekvenciát. Az Intel Core i7-es, egyedi rendelésű processzor a Turbo Boost technológia révén akár 3,2 GHz-es órajelen is üzemelhet maximális terhelés esetén. A Turbo Boost technológia alkalmazása révén a processzor az átlagos használat mellett képes rendkívül energiahatékonyan működni, ám ha szükség van a teljesítményre, felpörgeti magát, és akár sokkal gyorsabban is dolgozik.

Csatlakozó felületek
A MacBook Air az iparág egyik leggyorsabb csatlakozó felületeivel rendelkezik, amely révén professzionális környezetben is megállja a helyét. A Thunderbolt 2 kapcsolat tovább fűzhető, illetve integrált Mini DisplayPort videó kimenetet is tartalmaz. Ezen keresztül kapcsolódik a géphez bármely kijelző, de ultragyors külső tárhelyeket felcsatolhatunk például videós vagy fotós munkához. E területen úttörő megoldások kínál a Sonnet, amely a brutális méretű, gyors merevlemezeken alapuló tárhely rendszerek első számú szállítója. A mobil felhasználók számára lehet ideális külső tárhely megoldás az Monster Digital OverDrive Mini 3.0 külső SSD, amely ideális például Aperture Library tárolására.A MacBook Air rendelkezik két darab USB 3 csatlakozóval. Az USB 3 a Thunderbolt 2 sebességének negyedét, 5 gigabit/másodperc névleges átviteli sebességet nyújt. Előnye, hogy viszonylag olcsó, így egylemezes külső merevlemezek használatához ideális. A Thunderbolt 20 gigabit/másodperces átviteli sebessége kétirányú, tényleges sebességet jelent, és professzionális kapcsolatot biztosít az aktív kábelnek köszönhetően, amelynek két végén mikro-számítógép biztosítja a zavartalan, gyors és hibamentes átvitelt. Emiatt azonban a Thunderbolt kapcsolat drágább, de mindenképpen ideális nagy tárhely rendszerek, profi környezetek és szilárdtest meghajtók külső csatolásához. A MacBook Air SDXC memóriakártya olvasó nyílással is rendelkezik, így a digitális kameránk AVCHD tartalmait könnyedén letölthetjük az iMovie szoftverbe, fényképezőnk tartalmát a Photos / Fényképek alkalmazásba.

A MacBook Air modellek MagSafe 2 csatlakozóval tölthetők, amely stabil T alakú kábelvéggel van szerelve. Ha régi töltőnk van otthon, esetleg LED Cinema Display vagy Apple Thunderbolt Display tulajdonosai vagyunk, egy olcsó adapterrel megoldhatjuk a gépek töltését a régi töltőről is. Az új MagSafe szabvány a gépek vékonyságát követi, kevesebb helyet foglal a külső felületen. A MacBook Air modellek gyárilag 45 Wattos MagSafe 2 töltővel érkeznek, de természetesen tölthetők a MacBook Pro 85 Wattos töltőjével is.

Kommunikáció
A beépített FaceTime 720p webkamera segítségével az internet kapcsolatunk mellett bármikor lehetőségünk van akár videó alapú kommunikációra, vagy a Photo Booth program segítségével vicces fotók készítésére, esetleg videófelvétel készítésére. A Messages / Üzenetek program segítségével lehetőségünk van akár videókonferenciában is részt venni a gép jóvoltából. Amikor az FaceTime 720p webkamera adást rögzít, a kis zöld LED világít. A gépen természetesen beépített mikrofon is található - ez a tizenegy hüvelykes modell esetén a gép bal oldalán, a tizenhárom hüvelykes gép esetén a kamera mellett található.

A termék doboza a MacBook Air mellett tartalmazza a MagSafe 2 töltőt.

Mindegyik gép a macOS Sierra operációs rendszerrel előre telepítve érkezik, benne a következő technológiákkal: AirDrop, AirPlay, Dictation, Gatekeeper, Notification Center, Facebook integráció, Twitter integráció, több kijelzős támogatás, Finder címkék és kulcsszók, iCloud, iCloud Keychain, Dashboard, Mission Control, Spotlight kereső, Safari, App Nap, Power Nap, tömörített memória, megosztási képességek

Gyárilag telepített alkalmazások:MacBook Air konfigurációk és vásárlás* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak
 
MQD32MG/A - 13" 128GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 236.212 Ft+áfa
Bruttó 299.990 Ft


CTO - 13" 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)

Nettó: 322.826 Ft+áfa
Bruttó 409.990 Ft
Szállítás: 2 hét; AKCIÓS ÁR*

MQD42MG/A - 13" 256 GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
256 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 314.953 Ft+áfa
Bruttó 399.990 Ft
Raktáron; Akciós ár

CTO - 13" 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)

Nettó: 388.976 Ft+áfa
Bruttó 494.000 Ft
Szállítás: 2 hét

CTO - 13" 512 GB + 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)
512 GB szilárdtest meghajtó

Nettó: 446.457 Ft+áfa
Bruttó 567.000 Ft
Szállítás: 2 hét  Kiegészítő termékek:
  Apple USB SuperDrive (külső USB-s optikai meghajtó a MacBook Air számítógéphez) | Megrendelés
  USB Ethernet adapter (külső Ethernet port a MacBook Air számítógéphez) | Megrendelés
  Thunderbolt Gigabit Ethernet Adapter (gyors hálózati kapcsolat lehetősége) | Megrendelés
  Thunderbolt FireWire 800 Adapter (külső perifériák, másik Mac csatlakoztatására) | Megrendelés
  Griffin Mini DisplayPort HDMI adapter (a MacBook Air televízióra és kivetítőre való csatlakoztatására) | MegrendelésAppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone X
iPhone SE
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch
iPod nano
iPod shuffle

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu