MacBook Air terméklap        Lenyűgöző formaterv        Meggyőző teljesítmény        Vezetékek nélkül        Technikai paraméterek
 A MacBook Air modelljeiben az Apple mindent a hosszabb akkumulátor időnek rendelt alá, és olyan használati időt mutat be egy mobil számítógépben, amelyet korábban csak tábla gépekben tapasztalhattunk. Ennek több kulcsa is van, így az Intel új Broadwell kódnevű processzor családja, amely egyszerre nyújt meggyőző teljesítmény és alacsony fogyasztást, és az LPDDR3 memória, amely rendkívül alacsony feszültségű.

A MacBook Air 13 hüvelykes modell 12 óra akkumulátor időt biztosít, amely azonban nem megy a teljesítmény rovására. (A gépek az eddigi 7,3 Voltos, 6700 milliamperórás akkumulátorok helyett 7,6 Voltos 7150 milliamperórás akkumulátorokat tartalmaznak.) Noha az 1,6 GHz-es órajel sokunk számára kevésnek tűnhet, az Apple-től az évek alatt megtanulhattuk, hogy a teljesítmény nem mindig az órajeltől függ. Az Intel kétmagos Broadwell processzorai alacsonyabb órajelen is képesek árnyalatnyival jobb teljesítményt nyújtani, mint elődeik, de ha komolyabb műveleteket végzünk - nagy méretű képeket szerkesztünk az Photos / Fényképek alkalmazásban, családi videót vágunk az iMovie-ban, akkor az 1,6 GHz-es órajelet az Intel Turbo Boost technológiája révén a MacBook Air akár 2,8 GHz-ig is képes megemelni, fokozva a hatékonyságot azokban a pillanatokban, amikor arra szükség van.

A nagyobb teljesítményt igénylő felhasználóknak lehetősége van előzetesen 2,2 GHz-es Intel Core i7 kétmagos processzorral rendelni a MacBook Air modelleket, amely akár 3,2 GHz Turbo Boost órajelre képes, és még jobban teljesít az iMovie, iPhoto és GarageBand számítási igényeivel szemben. (Természetesen ezen processzorok nem vethetők össze a professzionális gépek négymagos erőforrásaival, de a MacBook Air nem is a professzionális termékvonal képviselője, hanem egy briliáns teljesítményű ultramobil megoldás.)

A megoldás a maga nemében zseniálisnak mondható, hiszen egy levélírás vagy szövegszerkesztés közben nincsen szükségünk 2,6 GHz-es processzorra, miért áldoznánk hát fel érte értékes akkumulátor időt?

A MacBook Air gyárilag 8 GB LPDDR3 memóriával felszerelve érkezik. Az 1600 MHz-es órajelű modulok a professzionális gépekből ismert teljesítményűek. Az LP jelzés az alacsony feszültségre utal (low-power), amely azt jelenti, hogy a szokásos 2,5 Volt helyett csupán 1,2 Volt a memória feszültség igénye, amely természetesen jótékonyan hat az akkumulátor időre nélkül, hogy a teljesítményt hátrányosan érintené.

A MacBook Air teljesítményének és gyorsaságának kulcsa a bámulatos szilárdtest meghajtó (SSD) tárhely, amelyre a gép épül. A felhasználó mit sem lát kívülről abból a fejlesztésből, amelyet e területen az Apple végrehajtott: a lassan korlátozó tényezővé váló SATA felület helyett a cég mérnökei a professzionális eszközök által elsősorban bővítőkártyák területén használt, M.2 formátumba csomagolt PCI Express architektúrára tért át, amely még komolyabb szárnyalást tesz lehetővé a meghajtónak: ez a gyakorlatban akár 2000 MB/s sávszélességet nyújt, azaz nem csak most volt képes az Apple a piac leggyorsabb SSD-it alkalmazni, de a jövőben, egy-két év múlva egy esetleges bővítés során elérhetővé váló még gyorsabb meghajtókat is alkalmazni tudjuk. A MacBook Air PCI Express 2.0 kétsoros (x2) csatlakozófelületet használ a tárhely kiszolgálására.

Nem szabad elfelejtkezni a Thunderbolt 2 kapuról sem, amely a MacBook Air bővítésének kulcsa. A gép belső bővítésére már csak a hely szűke miatt sincs komolyabb lehetőség: a belső tárhely költséges cseréjén kívül másféle belső módosítást nem tudunk végrehajtani.

Nem így a külső felületen: A Thunderbolt 2 kapu a PCI Express 2.0 technológiára alapuló megoldás, amely két irányban akár 20-20 gigabites másodpercenkénti átvitelt tesz lehetővé. Ha például nagy méretű Photos / Fényképek tárunk nem fér el a gép belső tárolóján, egy AKiTiO Thunder2 QUAD Mini meghajtón úgy tudjuk elhelyezni, hogy a külső meghajtón gyakorlatilag a belső meghajtók elérési sebességével férhetünk hozzá a képeinkhez. Ezzel tehát csatlakozthatunk olyan professzionális tárhelyet, amely akár akadásmentes 4K videó visszajátszásra is képes, ha a Final Cut Pro alkalmazással szeretnénk az íróasztalunktól távol dolgozni.

A Thunderbolt 2 kapun olyan megoldások is csatlakoztathatók a géphez, mint a Sonnet Echo Express professzionális megoldásai, így a MacBook Air olyan kártyákat és hardvereket érhet el ezen hatékony kapun át, amelyek korábban csak a professzionális termékek világa számára voltak hozzáférhetőek.
Bővebben a Sonnet Echo Express kártyáról…

Az Apple az alap kategóriás gépeiben nem alkalmaz dedikált videókártyákat, hanem az Intel egyre fejlődő sebességű integrált vezérlőit alkalmazza: az Intel HD Graphics 6000 chip épít a Thunderbolt 2 kapu nyújtotta külső kijelző támogatási lehetőségekre, és képes arra, hogy a belső kijelző felbontása mellett natív felbontáson támogasson egy nagy felbontású 4K kijelzőt.

A MacBook Air teljesítménye, megjelenése és akkumulátor ideje révén egy tökéletesen átgondolt mobil megoldás az Apple-től.


MacBook Air konfigurációk és vásárlás* Az akciós árak előreutalásos vagy készpénzes fizetésre vonatkoznak
 
MQD32MG/A - 13" 128GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
128 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 236.213 Ft+áfa
Bruttó 299.990 Ft
Raktáron; Akciós ár

CTO - 13" 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)

Nettó: 322.826 Ft+áfa
Bruttó 409.990 Ft
Szállítás: 2 hét; AKCIÓS ÁR*

MQD42MG/A - 13" 256 GB

1,8 GHz Intel Core i5 kétmagos
   processzor (64-bites)
8 GB LPDDR3 1600 MHz memória
256 GB szilárdtest meghajtó
Intel HD Graphics 6000
macOS, iLife, iWork
365 nap garancia

Nettó: 314.953 Ft+áfa
Bruttó 399.990 Ft
Raktáron; Akciós ár

CTO - 13" 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)

Nettó: 388.976 Ft+áfa
Bruttó 494.000 Ft
Raktáron

CTO - 13" 512 GB + 2,2 GHz i7

2,2 GHz Intel Core i7 kétmagos
   processzor (64-bites)
512 GB szilárdtest meghajtó

Nettó: 446.457 Ft+áfa
Bruttó 567.000 Ft
Szállítás: 2 hét

AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone 6s és iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
AirPort Extreme
AirPort Time Capsule
Apple TV (32 és 64 GB)


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
MKB készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
Az iPad mini 4 terméklapja
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch
iPod nano
iPod shuffle

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu