MacBook Pro (2018.) | Ajánlott kiegészítők | Technikai paraméterek

Ajánlott kiegészítők a MacBook Pro (2016, 2017 és 2018) termékvonalhoz

Ezen a lapon a MacBook Pro modellek mellé kínált alapvető kiegészítőket gyűjtöttük össze az Apple és más gyártók kínálatából. A rövidebb ízelítő mellett a termékekről részletes információkat is olvashat a cikkelyek végén lévő hivatkozásra kattintva.

Lightning USB-C adatkábel 1 és 2 méteres kivitelben az Apple-től

A MacBook Pro modelleken 2016-ban bemutatott újfajta csatlakozó formátum, az USB-C elnevezésű, rendkívül kis méretű, fordítva is csatlakoztatható konstrukció a legtöbb feladathoz kezdetben adaptert igényelt. Az Apple ezen a problémakörön igyekezett változtatni azzal, hogy az iOS eszközök, a Siri Remote, a Magic Mouse 2, Magic Keyboard és Magic Trackpad 2 termékek csatlakoztatására is szolgáló Lightning felülethez adapter nélküli kábel megoldást alkotott 1 méteres és 2 méteres kivitelben.

A praktikus, Apple-re jellemző módon hófehér kábel erős végekkel rendelkezik, amelyek letisztult fehér műanyag fogantyú részel egészülnek ki, és a csatlakozó előtt finoman megvastagodnak, hogy a hajláskor védjék a kábelt. Az Apple a gyártás során nem alkalmaz egészségre káros, illetve nehezen újrahasznosítható anyagokat, amely fontos minőségi eleme a kábelnek, és amely megkülönbözteti a piacon előforduló olcsóbb hamisítványoktól.

A MacBook Pro és az iOS eszközök kapcsolata mellett az USB-C Lightning kábelnek más előnye is van: a MacBook és MacBook Pro tulajdonosok a segítségével a mobil gép 61 vagy 87 Wattos töltőjének igénybevételével tölteni tudják az iPad, iPhone és iPod eszközüket, amely révén az gyorsabban töltődik, illetve szükségtelenné teszi további töltő egység szállítását az utazások során.
Bővebben a Lightning USB-C adatkábelekről…

TwelveSouth BookArc asztali állvány
A TwelveSouth gyönyörű asztali állványt kínál a lecsukva, külső kijelzővel használt MacBook Pro és MacBook Air gépekhez. Az Apple által 2015-ben bemutatott, minden korábbinál vékonyabb, Retina kijelzővel szerelt MacBook gépek tárolására azonban valami teljesen újszerűt hoztak létre a Mac rajongó amerikai cég mérnökei: a BookArc MacBook változat kisebb, alacsonyabb, ugyanakkor a MacBook Apple logójához hasonlóan fényes elemeket is tartalmaz. Mi több: cserélhető gumibetétei révén nem csak a MacBook modellekkel kompatibilis, hanem a MacBook Air, a Retina kijelzős MacBook Pro gépekkel, és a korábbi unibody MacBook Pro példányokkal is.

A TwelveSouth elsősorban abból a megfontolásból alkotta meg a BookArc asztali állványát, hogy esztétikus módon oldhassuk meg a Mac tárolását, miközben egy külső kijelzőn dolgozunk, és a Mac egyébként le van csukva. Ilyenkor a MacBook az asztalon hánykolódik, nem szellőzik megfelelően, mert például a kijelző lábához csúsztatjuk, vagy éppen rápakolunk. A TwelveSouth BookArc ennek vet véget, és függőlegesen oldja meg a mobil számítógép tárolását, ezáltal a leginkább helytakarékos. Az alumínium állvány ugyanakkor elképesztően stabil, tehát biztonságban is van a Mac, miközben lefelé a szellőző rácsain ki tudja fújni a meleg levegőt, és a folyamatos légmozgás révén passzívan is hül.
Bővebben a Twelve South BookArc asztali állványról…

Apple 61 Wattos és 87 Wattos USB-C töltő MacBook Pro modellekhez
Az Apple a 2016. októberében bemutatott MacBook Pro termékvonal esetén az USB-C csatlakozó kizárólagosságát honosította meg. Ennek a szabványnak sokféle előnye közül az egyik, hogy képes az adatkapcsolat mellett töltést is továbbítani. A MacBook Pro 15" ennek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbb töltővel van felszerelve, amely az iOS eszközök könnyedségét hozza el a Mac világába.

A cserélhető fejű töltő Magyarországon az európai szabványú fejjel érkezik, de köszönhetően a cserélhetőségének, utazásaink során elegendő az Apple világjáró csomagját megvásárolni, és máris nemzetközileg használható MacBook Pro töltő áll a rendelkezésünkre.

A MacBook Pro 13" modellek mellé a 61 Wattos USB-C töltőt vásárolhatjuk meg…
A MacBook Pro 15" modellek mellé a 87 Wattos USB-C töltőt vásárolhatjuk meg…
Mindkét töltő mellé szükséges az Apple USB-C töltőkábele…

Twelve South Curve - elegáns asztali állvány
A Twelve South Curve gyönyörű kialakítású termék, amely jól illeszkedik a gyártó több más termékéhez, és remekül mutat egy MacBook vagy MacBook Pro alatt. Az állvány kimondottan a külső billentyűzettel és egérrel vagy ujjkövetővel való használathoz ideális, mivel finoman megemeli a gép elejét és hátát. A dőlésszög jóvoltából akár az állványra helyezett gép billentyűzetét és ujjkövetőjét is használhatjuk, bár a magasság miatt ez némileg nehezebb használati mód, mint a kényelmes külső perifériák igénybe vétele. Az állvány használata révén a MacBook vagy MacBook Pro nem csak elhelyezkedik az asztalunkon, hanem lebeg fölötte bámulatos letisztultsággal. A gép alsó részének 70%-át szabadon éri a levegő, ezáltal az eszköz szellőzése ideálisabbá válik, a kijelző figyeléséhez pedig nem kell lehajolnunk, hanem kényelmesen tarthatjuk a fejünket, kímélve a nyakunkat a munka vagy szórakozás közben.
Bővebben a Twelve South Curve asztali állvány…

Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter
Átalakító az új számítógépekhez, amely kompatibilitást biztosít a korábbi Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kiegészítőkkel. (A termék nem alkalmazható Mini DisplayPort kimenetként!)

Figyelem! A duál kábeles 5K kijelzők használata az adapterrel nem támogatott. A kábel a Dell UP2715K és a HP Z27q 5K felbontású kijelzők Mini DisplayPort kábellel való csatlakoztatása esetén nem fog képet adni!Az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) - Thunderbolt 2 adapter a fogadó eszköz oldalán 40 Gb/s átvitelt kínál, a Thunderbolt 2 maximuma pedig 20 Gb/s, de az egység lefelé kompatibilis a Thunderbolt 1 csatlakozós eszközökkel is.

Az átalakító ráadásul kétirányú, azaz régebbi Mac gépekhez Thunderbolt 3 (USB-C) kiegészítők csatlakoztatására is alkalmas.

Akár Target Disk / Céllemez módot is használhatunk az adapter segítségével egy új MacBook Pro és egy régebbi Mac között ilyen módon.
Bővebben az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter termékéről…

Apple Multiport Adapterek: VGA vagy HDMI kimenet USB-A kapuval és töltéssel

Az Apple a felhasználók számára két átalakítót, úgynevezett Multiport Adapter terméket mutatott be az analóg és a digitális videó kapcsolatokra, amelyek a használat idejében töltést is képesek továbbítani, illetve egy darab klasszikus A típusú USB kapuval is felvértezik a számítógépet. Az USB-nek ez a régi formája megszokott, de az USB-C szabvány annyira sokoldalú és annyira nagy ugrás az USB technológiában, hogy az elterjedése vélhetőleg igen dinamikusan lezajlik majd. Addig is lehetőségünk van a multiport adapterek segítségével kompatibilitást biztosítani a régi eszközeik számára úgy, hogy közben videó jelet továbbítunk, és akár töltjük is a MacBook Pro mobil számítógépet.

Twelve South ParcSlope asztali állvány
A Twelve South hasznos kiegészítőinek egy remek példánya a ParcSlope nevű állvány, amely révén a Touch Bar felülettel rendelkező MacBook Pro modell saját billentyűzetét és hatalmas ujjkövetőjét használhatjuk, miközben ideális dőlésszögre emelhetjük a Mac-et és annak kijelzőjét.

A TwelveSouth ParcSlope abból a tényből indul ki, hogy az íróasztalra helyezett mobil gépek használat közben a kezünk még csak-csak pozicionálható kényelmesen, de a nyakunk abszolút rossz, előre hajoló tartást vesz fel, hogy a lent látható kijelzőre megfelelően rálássunk. E problémakörre több gyártó kísérelt már meg megoldásokat alkotni - közéjük lépett be a TwelveSouth is egy egészen tetszetős, alumínium alapanyagú termékkel, amely a gyártóra jellemző prémium, ám eközben környezetbarát csomagolásban érkezik.
MacBook Pro konfigurációk és vásárlási opciók

AKCIÓS ÁR: A készlet erejéig érvényes, készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkozik.
Bankkártyás fizetés esetén a bank 1,5%-os jutalékát az akciós árak esetén nem tudjuk átvállalni, az a vételárhoz adódik.


• MacBook Pro 13" (2018-as modellek)
 MacBook Pro 13" funkciógombokkal

2,3 GHz kétmagos Intel Core i5
8 GB 2133 MHz memória
128 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel Iris 640 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet


Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

393.693 forint+áfa
Bruttó 499.990 FtMacBook Pro 13" funkciógombokkal

2,3 GHz kétmagos Intel Core i5
8 GB 2133 MHz memória
256 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel Iris 640 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet


Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

456.685 forint+áfa
Bruttó 579.990 Ft


Egyedi konfigurációs opciók
Szállítási idő: 2-3 hét

2,5 GHz i7 processzor
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 689.000 Ft

16 GB RAM 8 GB helyett
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 652.000 Ft

512 GB tárhely
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 622.000 Ft

Csúcsmodell
2,5 GHz i7 processzor
16 GB RAM
512 GB tárhely
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 830.000 FtMacBook Pro 13" Touch Bar felülettel

2,3 GHz négymagos Intel Core i5
8 GB 2133 MHz memória
256 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel Iris Plus 655 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet


Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

511.803 forint+áfa
Bruttó 649.990 Ft
Raktáron: asztroszürke, ezüstszürke
AKCIÓS ÁR


Egyedi konfigurációs opciók
Szállítási idő: 2-3 hét

2,7 GHz i7 processzor
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 789.990 Ft

16 GB RAM 8 GB helyett
Asztroszürke színben
Raktáron: asztroszürke
Ezüstszürke színben
bruttó 752.000 Ft

Csúcsmodell
2,7 GHz i7 processzor
16 GB RAM
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 861.990 Ft

 MacBook Pro 13" Touch Bar felülettel

2,3 GHz négymagos Intel Core i5
8 GB 2133 MHz memória
512 GB PCIe szilárdtest tárhely
Intel Iris Plus 655 videóvezérlő
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet


Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

582.669 forint+áfa
Bruttó 739.990 Ft
Raktáron: asztroszürke
AKCIÓS ÁR


Egyedi konfigurációs opciók
Szállítási idő: 2-3 hét

2,7 GHz i7 processzor
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 869.990 Ft

16 GB RAM 8 GB helyett
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 832.990 Ft

Csúcsmodell
2,7 GHz i7 processzor
16 GB RAM
1 TB PCI Express tárhely
Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben
bruttó 1.101.990 Ft

 • MacBook Pro 15" Retina kijelzővel, Touch Bar felülettel (2018-as modellek)


MacBook Pro 15" Touch Bar felülettel
2,2 GHz hatmagos Intel Core i7 „Coffee Lake”
Turbo Boost órajel: 3,8 GHz
16 GB 2400 MHz LPDDR3 memória
256 GB PCIe szilárdtest tárhely
Radeon Pro 555X videókártya 4 GB memóriával
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet Touch Bar és Touch ID képességgel

Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

708.654 forint+áfa
Bruttó 899.990 Ft
Szállítás: 6-8 nap

Egyedi konfiguráció opció
32 GB 2400 MHz DDR4 memória
Bruttó 1.045.000 Ft

MacBook Pro 15" Touch Bar felülettel
2,6 GHz hatmagos Intel Core i7 „Coffee Lake”
Turbo Boost órajel: 3,9 GHz
16 GB 2400 MHz LPDDR3 memória
512 GB PCIe szilárdtest tárhely
Radeon Pro 560X videókártya 4 GB memóriával
Force Touch ujjkövető
Magyar billentyűzet Touch Bar és Touch ID képességgel

Asztroszürke színben
Ezüstszürke színben

787.402 forint+áfa
Bruttó 1.000.000 Ft
Raktáron: asztroszürke
AKCIÓS ÁR


Egyedi konfiguráció opció
2,9 GHZ hatmagos i9 processzor
bruttó 1.154.000 Ft

Egyedi konfiguráció opció
32 GB 2400 MHz DDR4 memória
Bruttó 1.205.000 Ft

Egyedi konfiguráció opció
1 TB tárhely
Bruttó 1.205.000 Ft

Egyedi konfiguráció opció
1 TB tárhely
32 GB 2400 MHz DDR4 memória
Bruttó 1.351.000 Ft

Egyedi konfiguráció opció
2,9 GHZ hatmagos i9 processzor
1 TB tárhely
32 GB 2400 MHz DDR4 memória
Bruttó 1.445.000 Ft

AKCIÓS ÁR: A készlet erejéig érvényes, készpénzes vagy utalásos fizetésre vonatkozik.
Bankkártyás fizetés esetén a bank 1,5%-os jutalékát az akciós árak esetén nem tudjuk átvállalni, az a vételárhoz adódik.AppleCare Protection Plan kiegészítő szolgáltatáscsomag

Az Apple lehetőséget ad a gyári egy év garancia kiterjesztésére, illetve a géphez biztosított technikai támogatás meghosszabbítására is. A Mac gépeket ugyan magas minőségi standardoknak megfelelően gyártják, természetesen egy műszaki cikk esetén a hiba esélye mindig megvan. Az AppleCare Protection Plan révén a vásárlás dátumától számított három évig nyugodtan használhatjuk a gépünket, hiszen ha bármi elromlik benne, amely gyári alkatrész, azt Apple szerviz szakemberek minőségi Apple alkatrészek használatával javítják költség nélkül.Mi több, az AppleCare Protection Plan sokféle kiegészítőnk garanciáját is kiterjeszti, így a Mac gép mellé használt AirPort termékek, Apple billentyűzet, egér vagy ujjkövető jótállása is megnövekszik felár nélkül.

 

Mac gépek
Mac Pro // Mac mini
MacBook Air
MacBook
MacBook Pro / iMac Pro
iMac 4K / iMac Retina 5K

Kiegészítők
Magic Mouse 2
Magic Trackpad 2
Magic Keyboard
Vezetékes billentyűzet

iPhone készülékek
iPhone 8 és 8 Plus
iPhone 7 és 7 Plus
iPhone XS és Max
iPhone kellékek

WiFi megoldások
AirPort Express
Apple TV 4K


Vásárlási információk
Általános információk

Szerver megoldások
Caching szerver
Wiki szerver
Netrestore funkció
Time Machine Server

Szolgáltatások
CIG készülékbiztosítás

iPad termékvonal
Az iPad 9,7" terméklapja
iPad mini 4
Az iPad Pro terméklapja

Pages kiadványszerkesztő
Keynote prezentációkészítő
iBooks könyvtárszoftver
ePub könyvek létrehozása
Screens VNC alkalmazás
Remote WiFi távvezérlő

Bővebb ismeretek
Aperture
iMovie videószerkesztő
Finder környezet
iBooks Author
GarageBand
Final Cut Pro X
Photos / Fotók
iTunes
AirPort technológia (WiFi)
iOS panorámák
Digitális fényképezés

iPodok
iPod touch

QuickTime
QuickTime megoldások
AAC hangformátum
MPEG-4 formátum
H.264 kódolás
Virtuális valóság 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu