Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

A Marshall legenda a rock világban olyan örök értéket képvisel, amely még a sorozatos licencelések ellenére sem kopik, így aztán bámulatos produktumok jelennek meg a világpiacon a neves zenekari kiegészítőket, gitárokat, erősítőket és hangfalakat is gyártó cég arculatával. Jó példa erre a Marshall kabinet hangszórók megjelenésére hajazó, egyébként elképesztően modern és sokoldalú, optikai és Bluetooth kapcsolattal is rendelkező hangfalak példája. E terület egy újabb szereplője a Marshall Headphones Monitor nevű terméke, egy fület körülölelő, masszív, átgondolt céleszköz, amely rengeteg tudást vegyít össze, hogy meggyőző hangzással lepje meg a felhasználóit a kis hangerőtől a fájóan harsány hangzásig.A csomagolás terén a Marshall Headphones a praktikusság pragmatikus képviselője: a kis méretű, négyzet alapú doboz látványa előrevetíti, hogy bár a Monitor fejhallgató inkább a hangminőségre van kihegyezve, mint a mobilitásra, annak a szempontnak a figyelembevételével készült, hogy a felhasználók jelentős része nem asztali gép előtt ülve használja a terméket, hanem akár utazás közben, egy MacBook Pro vagy egy iPad Air készülékről szeretne csúcs minőségben zenét hallgatni, szerkeszteni.A Monitor fejhallgató ennek érdekében apróra összecsukható, a pántja alá okosan behajtható, de mindez úgy van megvalósítva, hogy ne legyenek kábel megtörési lehetőségek: a mozgó, meghajló részen spirálkábel fut a hangsugárzótól külön állva, vagyis az összehajtással nem rontjuk a termék minőségét, nem kockáztatjuk a működését. A különálló minijack kábel a Marshall termékek köréből már ismert lehet: vékony, de árnyékolt TPU borítású zsinege sárgaréz bevonatú, megerősített csatlakozókban végződik. A minijack fejeknél néhány milliméter hosszban rugalmas fém borítás is védi a kábelt a megtöréstől. A kábelezésnek természetesen része a lejátszás vezérlés (indítás, megállítás, léptetés), illetőleg a mikrofon, hogy a bejövő hívásaink miatt se kelljen levenni a kedvelt fejhallgatót.

Érdekesség, hogy szabadon választhatjuk ki, hogy a jobb vagy bal oldalon szeretnénk-e viselni a kábelt és a nyomógombot: a Marshall Monitor fejhallgató mindkét oldalán lehetőség van bedugni a gyárilag biztosított minijack kábelt, így aktuális viseletünkhöz is igazíthatjuk a kábel elhelyezését. Ilyen kényelmes, és jelentős többlet tervezést nem igényelő, ám roppant okos megoldással a piac más termékei esetén még nem találkoztunk!A szabad minijack aljzat jóvoltából egyébként tovább is tudjuk vezetni a hangot, vagyis ha például utazás közben vagy gyermek mellett nézünk filmet a kedvesünkkel, nem kell minijack elosztókábelt keresgélni, hanem mindenki a saját fejhallgatójával élvezheti a hangot a Mac-en lévő egyetlen kimenet használatával. (Sőt, ahogyan a fentebbi képen látható, akár három fejhallgató is összekapcsolható.)

A kényelmi paraméter nem elhanyagolható egy fejhallgatónál. A Marshall Monitor fület körülölelő kialakítása révén az átlagos fülmérettel rendelkezők fülét abszolút körülveszi, és szinte teljesen izolálja a külső zajokat, kevéssé engedi kijutni a fejhallgató belsejéből származó hangokat, de persze nagy hangerőn azért kihallatszik valami a zeneélményből. A Monitor név persze valamelyest kötelez is erre, hiszen ha utazás közben szeretnénk tökéletes zeneélményt, akkor a zajoknak mindenképpen kívül kell maradni.A Marshall Monitor szubjektíven értékelve valóban úgy lett kialakítva, ahogyan egy fejhallgatónak illeszkednie kell: feszesen illeszkedik a fülre, nem hagy indokolatlanul nagy teret a hangsugárzó és a fül között, kényelmesen kapaszkodik meg a fejünkön, és jól zár. A felépítése révén a hajmennyiségtől és fejmérettől szinte teljesen függetlenül van mód arra, hogy ideálisan tudjuk viselni. A masszív fém fejpánt állítható, így a pánt által alkotott körvonal átmérője növelhető vagy csökkenthető az igényeinknek megfelelően.

A Marshall Monitor fejhallgató esetén kijelenthető, hogy a név kötelez: a termék remekül szól akár gitárban gazdag rockzenével, akár elektronikus, de komoly zenével is. Dinamikája meggyőző, a hangképe kimondottan jól eltalált, a gyártó nem erőlteti a mélykiemelő, színezett hangzást, amely sok divatmárka esetén kedvelt. Ettől persze még teltek a mély hangok, de sokkal inkább a zene teljessége a cél, mint a dübörgő mélyek által torzított valótlan hangkép.

A Marshall Headphones mérnökei arra is ügyeltek, hogy a magas hangok ne legyenek sziszegősek: ennek érdekében egy filc szűrő réteg került beépítésre a termékbe, amely áldásosan szűri ki a magasak hangzásélményt rontó melléktermékeit.

A Marshall Monitor fejhallgató vonzó zenehallgatási élményt nyújt akár órákon keresztül is, viselete pedig mindvégig kényelmes marad. A fület körülölelő kialakítása okán nem annyira utcai viselet, hiszen a fül alatta tipikusan felmelegszik, és a szinte teljes zajkiszűrés rontja a biztonságos közlekedés esélyeit, de otthoni és utazás közbeni zenehallgatásra kiváló megoldás.

A jó hangzás érdekében a Marshall Headphones saját, 40 milliméteres dinamikus hangsugárzót alkotott, amely 42 Ohmos impedanciájú. Frekvencia tartománya 10 és 20.000 Hz közötti. A rock hivatalos színében, fekete árnyalatban elérhető.A legmegdöbbentőbb paramétere a Marshall Monitor fejhallgatónak, hogy a Mac-en elérhető legnagyobb hangerő mellett is csak azt érezni, hogy sokkal hangosabban szól a muzsika, de nem tapasztalni a fejhallgatóknál megszokott torzulásokat, a zene szétesését, a dinamika drámai visszaesését. A Monitor nagy hangerőn is ugyanazt szólaltatja meg, mint közepes vagy kis hangerőn, egyszerűen csak sokkal hangosabban. Ez mindenképpen másféle zenei élvezetet kölcsönöz, mint sok rivális modell.

A Marshall Monitor fejhallgató megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller szaküzlettől.
Ára: 30.709 forint+áfa (bruttó 39.000 Ft) Akciós ár a készlet erejéig

A Marshall Monitor fejhallgató egy év garanciával elérhető. A csomag részét képezi egy vászonzsák is a termék kényelmes és karcmentes szállítására.


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu