Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

A Marshall legenda az 1960-as évekig nyúlik vissza, és mondhatni közel egyidős a rock'n'roll zenei irányzattal. Jim Marshall dobfelszereléseket árusított, amikor két fiatal gitáros, Pete Townshend és Richie Blackmore arra kérte, hogy árusítson gitár felszereléseket, például erősítőket a boltjában.

Jim Marshall hamar nekifogott saját erősítője megépítésének, amely nem annyira számszerű méréseken, mint halláson és ösztönökön alapult. Megszületett a Marshall hang. Ez a hang sokkal erősebb és nehezebb volt, mint bármi más azelőtt, és olyan együttesek csaptak le az új megoldásra, mint a The Who, a Deep Purple, Jimi Hendrix és Eric Clapton - csak hogy a legnagyobb legendákat említsük. A Marshall hangzás megváltoztatta a rock'n'roll addigi alakulását, később meghatározó elemévé vált.

Az évek alatt a technika és az alapanyagok sokat változtak, a Marshall hangtechnika is fejlődött, de a zeneiségének lelke ugyanaz maradt.

A Marshall márkanév az évtized elején megjelent a multimédia területén is a találó Dúr (Major) fejhallgató termékcsaláddal. Ebbe az irányzatba kapcsolódik a Marshall Stanmore hangszóró, amely semmi eddigihez nem hasonlítható. Arculatát tekintve elsősorban a rock legendák által is használt úgynevezett kabinetekhez hasonlít, fantasztikus hitelességgel képezi azt le!

A Marshall Stanmore hangszóró egy elegáns papírdobozból kerül elő, amelyben igényes leírás és minijack kábel is található az európai és brit tápkábelen kívül. A hangfal egy logózott ruhába csomagolva bújik meg, amelyből elővéve a kellemes prémium műszaki cikk illat csapja meg a felhasználót. A termék megjelenése kapcsán ügyeltek arra, hogy a régi Marshall hangfalakat utánozzák: a fehér textillel borított hangszórórács fekete cérnával van átvarrva, elől márkajelzéssel. A termék minden oldalát a gitáros igényekhez alkotott gumi bevonat veszi körül. Az egység tetején három potméter található: a hangerő, a mély és a magas hangok arányát szabályozó gomb. A bekapcsoló gomb abszolút retro hatású.

A régies külsőben azonban a legmodernebb technika bújik meg: a Marshall Stanmore hangszóró teljes mértékben alkalmas a vezeték nélküli kommunikációra: Bluetooth technológiával kommunikál az eszközeinkkel. Ennek megfelelően párosítani kell a Mac-hez, iPhone-hoz, iPod touch vagy iPod nano lejátszóhoz, iPad modellhez. A zavartalan hangminőséget egy helyiségben akár 10 méterről biztosítani tudjuk, falak között azonban nem érdemes kísérleteznünk, mert ott szakadozhat a vétel - logikusan persze nem is lenne értelme annak, hogy egy távoli másik szobából játsszuk a zenét. A termék különlegessége, hogy a tetején lévő analóg minijack, a hátoldalán lévő analóg RCA bemenetek mellett optikai bemenet is található rajta, vagyis a legjobb minőségű digitális tartalmat is ráküldhetjük, sőt, akár egy Apple TV egységgel is közvetlenül összeköthetjük. Ez utóbbi nem alap funkció, inkább hasznos extra, de a Mac-kel való optikai kapcsolat reális lehetőség lehet a minőségi zenehallgatásra fogékony felhasználóknak.Amennyiben több forrás is van csatlakoztatva a Marshall Stanmore hangszóróhoz, úgy az Input gomb segítségével tudunk léptetni a források között.

A Marshall Stanmore hangszóró a hangzása terén is nyújt meglepetéseket: nem csak a papírforma szerinti ütős hangzást kínálja. Az iOS eszközökhöz kínált hangszórók területén szokatlannak számít a mély és magas hangok állításának lehetősége. Ennek azonban az az oka, hogy a hangszóró a paraméterek fokozása nélkül alapvetően egy rock stílusú hangzásképre van formálva. Az elektromos gitárok hangjának ereje és színezete más, mint például az elektronikus zene, a pop vagy a különféle komolyzenei stílusok. Éppen ezért előnyös, hogy ízlésünkhöz tudjuk formálni a hangképet, és optimalizálni a hangzás mély és magas elemeit.Érdekesség, hogy a hangerő fokozása a középszint fölött nem fájó ordítássá válik, hanem ugyanaz a telt muzsika hangosodik, és a zene tere növekszik. A Marshall Stanmore egészen nagy hangerőn is igen jól hallgatható, nincsenek meg a kis méretű hangszórókra jellemző dinamika szűkülések, torzítások. Ami még különlegesség, hogy a hang olyan mértékben betölti a teret, hogy az egység mögött hallgatva sem volt teljesen tompa - a hangszóró háta mögött állva inkább volt olyan érzés, mintha oldalról hallgatnánk a hangot. Ugyan más volt, mint az egységgel szemben, de nem vesztette el a teljes élvezeti értéket. A Marshall Stanmore előtti területen állva azonban nem határozható meg becsukott szemmel, hogy pontosan hol található a hangszóró, köszönhetően a betöltött nagy térnek.

A jó hangszórókat természetesen minősíti az is, hogy mennyire szólnak jól halkan - sőt, egyes vélemények szerint elsősorban akkor jó egy hangszóró, ha halkan is jól szól. A Marshall Stanmore minden hangerőn azonos hangképet ad, és valóban csak a hangerő az, ami érzékelhető változás.Hangzás terén a Marshall Stanmore egyértelműen túlszárnyalja a kategóriáját, de persze nem szabad elfelednünk a megjelenés és kivitel páratlan stílusát sem, ami nem elhanyagolható pluszt ad az egységnek. A készülék fantasztikusan jól néz ki bárhol: használhatjuk egy modern lakásban, egy zsúfolt és rendetlen garázsban, gyerekszobában - mindenütt természetesen hat. A Bluetooth zenehallgatás kényelme pedig, hogy bármikor tudunk rá zenét küldeni néhány bökést követően.

Részletes technikai paraméterek
Szélesség: 350 centiméter
Magasság: 185 centiméter
Mélység: 185 centiméter
Tömeg: 5,1 kilogramm
Magas sugárzó: két darab 3/4 hüvelykes dóm
Mély sugárzó: 5,25 hüvelykes mélysugárzó
Frekvenciatartomány: 45 Hz- 20.000 Hz
Bemenetek: minijack, RCA, optikai, Bluetooth vezeték nélküli
Táp: 100-240 Volt
Minimális fogyasztás: 0,43 Watt (standard készenlét: 8,7 Watt)
Maximális fogyasztás: 200 Watt
A Marshall Stanmore hangszóró megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Akciós ára: 82.598 forint+áfa (bruttó 104.900 Ft)

Vásárlás krém színben (1 darab elérhető!)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu