Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékekÉvtizedekkel ezelőtt az Apple volt az első cég, amely kereskedelmi forgalomban megjelent egy külső vezérlő eszközzel, amely a kéz mozgását megjeleníti a képernyőn, és különféle funkciókkal egészíti ki. Az Apple a régi idők egygombos egeréhez sokáig ragaszkodott, mígnem 2005. nyarán bemutatta új, többgombos egerét Mighty Mouse néven.

Az új egér megőrizte az egygombos egerek páratlanul kényelmes kialakítását, és a héja nem oszlott szét kétfelé, ellenben az alatta lévő területet gazdagon beszövik érzékelők, amelyek révén az egér tudja, hogy az adott mozzanattal éppen kattintunk, vagy a jobb gombot nyomjuk le. Ezen felül egy középső gombbal is el van látva, amelyet szabadon tudunk programozni különféle funkciókra (App Exposé, Dashboard, Mission Control stb.). A két oldalsó gomb - amely a korábbi egereken a héj nyomva tartását segítette az egér felemelt állapotában - szintén beállítható egy funkcióra. Az egér közepén kényelmes pozícióban pedig egy apró golyó található, amely segítségével lehetőségünk van görgetni akár 360 fokban. Ez a weblapokon kényelmes navigálást tesz lehetővé, a nagy méretű képeken, PDF dokumentumokban szintén könnyed mozgást kínál.

A Mighty Mouse az Apple új termék struktúrájában a Magic Mouse megjelenése után egyszerűen Mouse néven futott tovább, és korábbi vezeték nélküli társát kifuttatva USB csatlakozóval elérhető.

A termék megvásárolható az iJoe.hu Apple kereskedéstől.
Ára: 11.811 Ft+áfa (bruttó 15.000 Ft)

A termékre 12 hónap garanciát biztosítunk.Az egér paramétereinek beállítását a System Preferences / Rendszerbeállítások programban érhetjük el a Mouse / Egér panel alatt.

Itt beállíthatjuk az egérkurzor mozgásának sebességét (Tracking), a dupla kattintás gyorsaságát (Doube-Click), illetve a görgetés sebességét (Scrolling) dedikált csúszógombokkal.

Felnyíló menükből választhatunk a gombok funkcióinak megadása közül. Az egér a balkezesek és jobbkezesek számára egyaránt jól használható, hiszen a magyarul jobb gombnak hívott másodlagos kattintás funkciója mind a bal, mint a jobb oldalra beállítható. Ehhez egyszerűen csak a felnyíló menüből kell kiválasztani, hogy elsődleges gomb (Primary Button) vagy másodlagos gomb - jobb gomb (Secondary Button) - legyen az adott oldal. A két oldalsó gomb egy funkcióra állítható - praktikusan a Műszerfal behívására -, az középső gomb - amelyet a görgő lenyomásával tudunk elérni - kiváló a Desktop láthatóvá tételére az Exposé funkciói révén.A görgetés (Scrolling) paramétere alatt beállítható, hogy az egér csak fel-le (Vertical Only), függőleges és vízszintes irányban (Vertically and Horizontally) vagy minden irányban (360 Degree) alkalmas legyen a görgetésre.Mik a termék rendszerkövetelményei Macintosh alatt?
Bármely Macintosh USB csatlakozóval és legalább Mac OS X 10.4.8 operációs rendszerrel. Használható az USB csatlakozós egér Windows operációs rendszer alatt?
Igen, az USB-s Apple egér használható PC-n Windows operációs rendszer alatt is. USB csatlakozó, és Windows XP vagy Windows 2000 operációs rendszer szükséges hozzá.

Használható az egér vezetékes változata Boot Camp alatt Windows-ban?
Igen, a termék Windows alatt támogatott, a Boot Camp alatt a meghajtóprogramokkal együtt az egér programja is feltelepül.Az Apple egere - bár roppant népszerű és könnyen megszerethető a használata - egy idő után összekoszolódik, csakúgy, mint minden más egér. Annyi a nehézség az Apple termékével kapcsolatban, hogy nem szedhető szét. Míg a külső felületét könnyedén le lehet tisztítani finom ruhával, papírzsebkendővel, addig a belsejébe kerülő kosz eltávolítása nehezebb.

> Ha az egér nem görget lefelé, felfelé vagy oldalra, vélhetőleg valamilyen szennyeződés került a belsejébe vagy a golyóra. Amennyiben a görgetés nem egyenletes, praktikus lehet áttörölni a golyót száraz ruhával tartósan minden irányba, hogy a golyó felülete letisztuljon. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, úgy a tisztítást enyhén vizes ruhával célszerű megismételni. Hogy a golyó mozgását érzékelő felületeket is letisztítsuk, praktikus fejjel lefelé fordítani az egeret, így a kosz kifelé fog szállni belőle, és a golyó ruhával való törlése közben kitisztul az egér szennyeződésre leginkább fogékony felülete. A szakszerű tisztítást követően az egér ismét kifogástalanul fog működni.

Amennyiben a tisztítás nem lenne eredményes, lépj kapcsolatba a viszonteladóddal, és garanciás megoldást kínálunk a problémára. Semmilyen indokkal ne szedd szét a Mighty Mouse-t!


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu