Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Nike Pursue sport fülhallgató


A Nike+ iPod Sport Kit megjelenésével a sport és a zene elválaszthatatlanul összeforrt. Logikusan, hiszen a kíméletlen gyakorlatok közepette, a végeláthatatlan kocogás fáradalmaiban, esetleg az országúti tekerés verejtékében kifejezetten jól esik, ha elvonja a figyelmünket néhány nagyszerű, dinamikus muzsika. E célra az iPod dallistákat, a Nike nagyszerű lábbeliket, az Apple és a Nike közösen lépésszámláló és teljesítmény figyelő megoldáscsomagot kínál.

A Nike azonban egy lépéssel közelebb merészkedett a felhasználók füléhez, mégpedig a Nike Pursue sport fülhallgatójával, amely a fülkagylóba helyezhető, kényelmes viseletű, futás közben sem kieső, strapabírónak szánt megoldás a zenére mozgó felhasználók számára.

Amikor egy cég kimerészkedik a szakterületéről, az nem ritkán vegyes eredménnyel sikerül és változatos fogadtatásra talál - gondoljunk csak az Apple zsákutcájára a játékkonzolok terén a Pippin nevű termékkel a kilencvenes években, vagy a Harman/Kardon belépőjével a navigációs rendszerek világába. A Nike azonban nem olyan terméket dobott piacra, amely pusztán a nevéből kíván megélni, hanem jól átgondolt, az adott célterület igényeit felmérő, és arra választ kínáló megoldást. A Nike Pursue fülhallgató nem a mindennapi fülhallgatónk, hanem egy sportoláshoz szánt, jó minőségű, de nem hifi világba invitáló megoldás, amely kifejezetten a testmozgás időszakára nyújt kellemes élményt.

A Nike Pursue fülhallgató a hallójárati megoldásokhoz szokott füleknek elsőre furcsán hat, hiszen nincsen benne az az erős mély intenzitás, amely a hallójáratba benyúló megoldások sajátossága. A behelyezés igényel némi tapasztalást, főleg ha az embernek nem pont egyforma a bal és jobb fülének nyílása, illetve a behelyezési ügyessége. Meglepő módon a nagy lapos felületű fülhallgató simán beilleszkedik a fülbe, és extrémnek tetsző tornamozdulatok között sem hullik ki. A lapos kialakításra háromféle méretű lyukacsos gumivég húzható, amelyek az eltérő fül méretekhez illeszkednek, egyúttal a fülhallgató stabil tartását is segítik, hogy az ne essen ki a fülből. Elsőre meglepi a felhasználót, hogy a mennyire stabilan megül a fülben a két oldal.

A Nike vékony és rugalmas vezetékkel segíti, hogy a mozgások közepette se rántsa ki a nehéz kábel a fülhallgató végét a fülből. A minijack csatlakozót elsőre nem sikerült kellő mélységben csatlakoztatni az iPod nano aljzatába, de kihúzás és újra bedugás nyomán már tökéletesen szólt. A kábelvég egyébként vékonyított, így az első generációs iPhone modellel is működik.

A hangzás meglepetésnek mondható: nem hallójárati fülhallgatóból az ember ritkán hall jó közép és magas hangokat tűrhető mélyekkel kiegészülve. A Nike Pursue fülhallgató kimondottan kellemes és hosszan hallgatható. Nincsen kellemetlen fémes zöngése, és nem érezni kopogósnak a hangját azért, mert nem a hallójáratban szól. A nyitott kialakításnak megvan az az előnye, hogy sportolás közben halljuk a minket körülvevő világot. A sportolás talán azon kevés élethelyzetek egyike, amikor nem szerencsés a hallójárati megoldások használata, mivel egyrészt saját lihegésünk kínjait hallhatjuk belülről, másrészt a kocogás, kerékpározás közbeni külső zajokat elzárva potenciális balesetveszélynek is kitehetjük magunkat, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Így aztán ebben a helyzetben jobb egy nem hallójárati megoldás, amely beenged némi hangfoszlányokat a külvilágból is.

A Nike Pursue fülhallgató fekete kábelezésű, sötétszürke fejű, áttetsző grafit színűek a gumivégei. További okosság a kábelcsévélő megoldása, amely egy kis műanyag kör, amelyet a ruhánkra vagy táskánkra csíptethetünk, és bele tudjuk csúsztatni a fülhallgató kábelét, ha befejeztük a zenehallgatást, így a fülhallgató nem a földre lóg le, hanem csak derék tájig ereszkedik. Sportolás közben a kis csíptető révén a fülhallgató kábel nem lifeg ide-oda, hanem rögzítve húzódik az iPodtól a fülünkig.

A Nike sport megoldásai hasznos kiegészítői a sportolásnak: az iPhone és iPod touch modellek integrált Nike érzékelője, az iPod nanóhoz megvásárolható sport csomag és a Nike Pursue fülhallgató tovább fokozzák az élményt és a teljesítmény iránti ösztönzést.

Ami szimpatikus a termékben, az az a tulajdonsága, hogy a Nike nem próbált meg másolni senkit sem: saját terméket hoztak létre saját öltetekből, amely úgy sikerült, ahogyan annak eredményét a kezünkben foghatjuk, és amely nem ad okot a cégnek a szégyenkezésre.

A Nike Pursue (SHJ066/00) fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Ára: 2.354 forint+áfa (bruttó 2.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu