Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
Az iMac 2011-es modellek esetén az Apple egy szabványtól eltérő, saját meghajtó csatlakozót alkalmazott: a korábbi külső hőszenzor helyett a speciális SATA kábelezés különálló erei viszik az alaplap felé a meghajtó hő információit. Emiatt nem helyezhetünk a gépbe akármilyen meghajtót, csak olyat, amely ezt a megoldást alkalmazza, vagy gondoskodnunk kell arról, hogy a hő adat eljusson az alaplaphoz, máskülönben a ventilátor mindig emelt fordulatszámon dolgozik majd.

Az iJoe.hu Apple kereskedés ügyfelei számára megoldást kínál arra, hogy nagy teljesítményű asztali munkaállomásaikat kellő gyorsasággal és nagy hatékonysággal üzemeltessék úgy, hogy az ne menjen a felhasználói élmény rovására a ventilátor túlzott aktivitása miatt. E célra az iJoe.hu az Other World Computing (OWC) cég által gyártott szenzort kínálja az ügyfelei számára, amely révén szabaddá válik az iMac 2011 modellek bővítése - legyen szó akár a merevlemez SSD-re cseréléséről a kínálatunkból, vagy valamely egyéb, nagyobb kapacitású merevlemez beszereléséről.

Az iMac 2011 modellek processzor és videókártya teljesítménye még napjainkban is meggyőzőnek számít, ám a merevlemezek meghaladott műszaki tartalmat nyújtanak a gépben, amely okán hasznos lehet azok SSD-re cserélése. A legideálisabb esetben az összes adatunkat SSD-n tárolhatjuk, amelyhez az iJoe.hu a Crucial nagy kapacitású MX200 sorozatát kínálja.

Tipp: Az iMac 2011 modellek második meghajtó befogadására is alkalmasak, amelyhez szintén kínálunk megoldást. Ezzel akár 2 x 1 TB SSD is helyezhető ezen iMac modellekbe, hosszú távú, nagy kapacitású gyorsaságot kínálva a gép számára.
Bővebben a második meghajtó beszerelésére kínált eszközökről…

Az iJoe.hu Apple Kereskedés nem üzemeltet szerviz szolgáltatót, de külső szervizpartner bevonásával lehetőséget kínálunk arra, hogy ügyfeleink számára az iMac 2011 modellek merevlemeze cseréjét is végre lehessen hajtani, amely előnyös lehet akkor, ha öregedő lemezünket kívánjuk újabbra cserélni, vagy a gép sebességének látványos fokozása céljából szilárdtest meghajtóra kívánunk váltani. Utóbbi esetben az iJoe.hu a Sonnet Transposer nevű terméket is kínálja, amely révén a 3,5 hüvelykes foglalatba könnyedén beilleszthető a 2,5 hüvelykes SSD modul.

Az OWC által kínált iMac 2011 hőszenzor jóvoltából az iMac megkapja a szükséges hő információkat, ezáltal a ventilátor fordulatszámát a hűtési igényekhez illeszkedve tudja szabályozni.

Megjegyzés: Szerviz partnerünk igény esetén az iMac modellek belül esetlegesen porosodó kijelzőjét is kitisztítja a bővítés miatti szétszedéssel egy időben. Ennek díja bruttó 25.000 Ft. Amennyiben kijelző tisztításra is szükség van, úgy a bővítés szervizdíját nem kell külön kifizetni, azt magában foglalja a kijelző tisztítás ára, hiszen nem kerül kétszer szétszedésre a gép.

Figyelem! A beszerelést nem az iJoe.hu végzi, hanem független szerviz! Emiatt a teljesítési határidők kapcsán előzetes emailes egyeztetés szükséges. A gép beszállítását és visszaszállítását a szervizbe az iJoe.hu elvégzi. A számítógép külső állapotáról az átvétel előtt és után filmfelvétel készül az esetleges kellemetlenségek kizárása érdekében. Kérjük, hogy a művelet előtt - és praktikusan minden egyéb helyzetben is - adataikról biztonsági mentést készíteni szíveskedjenek.

A termék ára az iJoe.hu-tól vásárolt SSD mellé kedvezményes 14.000 Ft.

Szilárdtest meghajtóink listája itt érhető el…

Az iMac 2011 modellek meghajtócseréjéhez szükséges hőszenzor alkatrész megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Ára: 12.598 forint+áfa (bruttó 16.000 Ft)

OWC hőszenzor iMac 2009-2010 modellekbe
OWC hőszenzor iMac 2011 modellekbe
OWC hőszenzor iMac 2012 modellekbe

Mit is jelent összegszerűen a bővítés?
Merevlemez csere esetén a gép tulajdonosa által hozott merevlemez kerül beszerelésre, amelyhez a hőszenzor 16.000 Ft-os ára és a szerviz 10.000 Ft-os díja társul, tehát bruttó 26.000 Ft extra költség jelentkezik az adathordozón túl. Adatköltöztetés esetén további 6.000 Ft költség merül fel.

Szilárdtest meghajtó beszerelése esetén az iJoe.hu-tól vásárolt valamely Crucial MX200 meghajtó árához 14.000 Ft-os kedvezményes hőszenzor ár és a szerviz 10.000 Ft-os díja társul. 


Az iMac 2011 modellek kiváló tulajdonsága, hogy bennük van elég hely második meghajtó beszerelésére, amely lehet egy szilárdtest meghajtó, azaz egy ultragyors SSD, amely révén újjászületik az iMac.

Az iJoe.hu erre a célra az Other World Computing (OWC) cég által gyártott hőálló ragasztó tappancsokat és SATA III kábelt kínálja ügyfelei számára, amely révén az iMac alaplapjára csatlakoztatható a meghajtó, és az Apple által alkalmazott módon, ragasztó tappancsokkal szerelhető fel az SSD az alaplapra. A ragasztótappancsok hőállóak, azaz melegedés esetén sem engednek el.

Az iMac 2011 modellek belső paraméterei révén még napjainkban is versenyképesek, esetleges lassúságuk forrása az elavult merevlemez technológia használata. Az SSD beszerelésével akár 2-3 évvel is meghosszabbíthatjuk ezen gépek versenyképes működési időszakát az új gép vásárlásánál lényegesen alacsonyabb összeg befektetésével.

Az iJoe.hu nem üzemeltet szerviz szolgáltatót, de külső partnercég jóvoltából az iMac 2011 bővítéseket is meg tudjuk oldani a vásárlóink számára. Fontos javaslat, hogy bármilyen szerelési művelet előtt készítsünk a gépről biztonsági mentést!

Az iJoe.hu-tól vásárolt SSD mellé a kábel kedvezményes bruttó 9.000 Ft-os áron vásárolható meg.

A második meghajtó beszerelésénél használatos gyári hőszenzor alkatrész megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Ára: 9.448,8 forint+áfa (bruttó 12.000 Ft)

OWC SATA kábel második meghajtóhoz 21,5 hüvelykes gépbe
OWC SATA kábel második meghajtóhoz 27 hüvelykes gépbe

Mennyibe fog kerülni a teljes művelet?
Az iJoe.hu-tól vásárolt SSD esetén a meghajtó ára mellé 9.000 Ft költség vonzattal jár a SATA III kábel, illetve 10.000 Ft szervizdíja van a külső szerviznek. Az adatok költöztetését ilyen esetben ingyenesen elvégezzük.

Amennyiben máshonnan beszerzett SSD kerül beépítésre, a kábel ára bruttó 12.000 Ft, a szervizdíj 10.000 Ft, az adatok költöztetése pedig 6.000 Ft-ba kerül, amennyiben szükség van azok átmozgatására.ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu