Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A brit formatervezés minőségét nem kell hangsúlyozni azok számára, akik az Apple termékeit ismerik és használják. A nagy márkáktól függetlenül a piacra berobbant RHA éppen annak köszönheti nevének hirtelen legendássá válását hogy a brit mérnöki precízió hagyományait ültette át a hangtechnika világába csúcs minőségű alkatrészek és jól átgondolt, tartós megoldások alkalmazásával.

Ennek az irányzatnak egy közepes árfekvésű terméke az RHA MA750i jelzésű hallójárati fülhallgató, amely kategóriáját tekintve a hallójárati monitor (in-ear monitor, IEM) családba tartozik. A kis i betű utal arra, hogy az iOS rendszerek vezérlésére is alkalmas: képes az iPhone készülékeken hívást fogadni, rendelkezik mikrofonnal és hangerő szabályozó gombokkal.

Formaterv
Az RHA Audio egyik fő értéke a tartósság, azaz hogy a prémium kategóriás termék valóban éveken át szolgálja a felhasználóját, és ne váljon a garancia lejárta után pár hónappal ipari hulladékká. Ezt szem előtt tartva alkotott a gyártó rendkívül strapabíró, ugyanakkor kényelmesen ruganyos kábelezést. A kábel nem törekszik arra, hogy lenyűgözően vékony legyen, cserébe viszont nem is hajlamos arra, hogy megtörjön, és a hidegben sem merevedik meg olyan könnyedén, mint egy vékony kialakítású kábel.

A csatlakozók, a kábelek kettéágazásának helye és a fülhallgató teste rozsdamentes acélból készült, méghozzá 303F osztályú ötvözetből, amely a króm és nikkel mellett kis mértékben rezet is tartalmaz. A minijack vég acéllal van megerősítve annak érdekében, hogy az esetleges kábel megtörés esélyét kizárják.Az RHA szlogenje a következő: hang, mérnökileg megtervezve. Ennek az elgondolásnak a terméke az úgynevezett Aerophonic™ formaterv. Az RHA mérnökei olyan testet terveznek az egység fülbe helyezkedő részének, hogy azon a légrezgések tisztán és csúcs minőségben, káros visszaverődések nélkül jussanak keresztül. „A hagyományos In-Ear kialakítású fülhallgatók működése közben a meghajtóból kiáramló levegő egy kisméretű kamrába kerül, egyenes falaival körülvéve a hangcsövet. Ez a működési elv a kibocsájtott hangot nyerssé vagy zavarossá is teheti, hiszen a levegő a kamra falainak nyomódik, mielőtt a hangcsőbe kerül. (…) Az Aerophonic™ forma megszületését (…) a trombita kürtjének levegő áramoltatási mechanizmusa és akusztikus jellemzői ihlették. A kutatási és fejlesztési csapat a hagyományos formát úgy alakította át, hogy a fülhallgató képes legyen a létrejövő hangot természetesen továbbítani, melynek köszönhetően a levegő akadály és erőltetés nélkül juthat el a meghajtótól a fülhöz” - írja a gyártó a weblapján az Aerophonic™ formaterv jellemzőit.

Hangzás
A bámulatos formaterv mellett persze a fülhallgató legfontosabb paramétere a hangzás.

Ez az élmény megér egy bővebb beszámolót, de elsőként néhány gondolat arról a hangról, amelyet az RHA képvisel. A brit gyártó fülhallgatói azért nyújtanak igazi különlegességet, mert az ember a használatukkal képes elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy fülhallgatót hallgat. Beskatulyáznánk a termék hangját, ha olyan egyszerűen írnánk körül a hangzást, hogy fülhallgatóként egy fejhallgató hangját nyújtja. Sokkal inkább igaz az, hogy képes kikapcsolni annak érzékelését, hogy valami a fülünkbe dugva szól. Annyira természetes és részletgazdag a hangja, hogy egy átszellemült zenehallgatás során szinte nem értjük, hogy a környezetünk hangjai hová lettek, és miért csak a zenét halljuk. (Ehhez persze a 35 grammos rendkívül légies tömeg is hozzájárul.)

A fülhallgatók (és fejhallgatók) használata során tipikus élmény, hogy rá tudunk mutatni arra a levegőben, hogy körülbelül honnan érezzük szólni a hangot. Ez a termékek tipikusan szűk terére vezethető vissza. Általában a hallójáratunktól 2-3-5 centiméterre határozzuk meg azt a helyet, ahonnan a hangot a fülünk érzékeli a fülhallgató használata közben. Az RHA Audio e téren mutat be forradalmi fejlesztést, ugyanis nem pontszerűen bombázza a fülünket hanggal. Nincsen meg az a klasszikus érzetünk, mintha a fejünktől pár centiméterre szólna egy hangszóró a fülünkbe. Helyette a hangok elhelyezkednek a térben, és nem azt érzékeljük, hogy két membrán szól, hanem képessé válunk csak a zenére koncentrálni.

Felmerülhet persze a kérdés, hogy ezt az élményt kivisszük-e az utcára, hiszen átszellemülten zenét élvezni általában olyan helyen lehet, ahol minden mást kikapcsolunk. Az RHA Audio válasza azonban az, hogy vigyük ki bátran a zenénket: a termék zajszűrős kialakítású (a szilikonvégei dupla vastagságú fallal rendelkeznek), és a hajlított, a fül tetejébe kapaszkodó pántok révén nem pottyan ki a fülünkből minden alkalommal, amikor szétnézünk egy gyalogos átkelőnél.

Az RHA termékek megfoghatatlanul újszerű hangzásélménye után térjünk vissza az MA750i típusra, amelynél maximálisan tetten érhető ez a jelleg. A cég 560.1 jelzésű, kézi készítésű meghajtójának technikai részletei ki is emelik: rendkívül mély hangzás teret nyújt az egység. A gyártó azonban ráerősített erre azzal, hogy a hallójárati fülhallgatókra jellemző gumiharangokból nem a szokásos 2-3 példányt biztosítja, hanem tíz párt. Ezek közül hat pár a szokásos szilikon kialakítású gömb különféle méretekben, két pár a fület teljesen kitöltő emlékező szivacs, kettő pedig az egy időben csak a japán piacon elérhető dupla redős harang, amely sok szempontból jól illik az 560.1 meghajtó hangzásához, és jól fokozza a fülhallgató technikájának hatását.

Az RHA MA750i egyébként 16 és 40.000 Hz közötti hangokat szólaltat meg. Az emberi fül által hallott tartomány fölötti hangok megjelenítésének célja, hogy a különféle felharmonikusoknak az összhangképre gyakorolt hatása is érvényesüljön.

Extra funkciók
Az RHA MA750i a hajlított pántja révén kiválóan alkalmas lehet sportoláshoz is, hiszen nem esik ki könnyen a fülünkből. Vezérlő funkciója révén a Mac, az iPod, iPhone és iPad lejátszását is tudjuk irányítani, a hangerejét szabályozni, a mikrofon segítségével pedig beszélgetéseket hajthatunk végre az eszközökön, és hangjegyzeteket készíthetünk.

A csomag része egy elegáns tok, amelybe a fülhallgató végeket helyezhetjük el biztonságos szállításra, egyúttal a fülhallgató számára is elegáns szállítási módot biztosíthatunk.

Az RHA MA750i termékre három év gyártói garancia érvényes.

Az RHA Audio MA750i hallójárati monitor fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 23.614 forint+áfa (bruttó 29.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu