Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A világítás olyan eleme az épületeknek, amely mindenütt jelen van. A Sengled mérnökei ezt a kézenfekvő tulajdonságot használták fel arra a célra, hogy olyan izzókat alkossanak, amelyek többlettudással is rendelkeznek. A Snap névre hallgató izzó például beépített kamerát foglal magában, amely révén nem csak világít, hanem nappali fényben, este saját világítása mellett vagy épp az éjjeli sötétben meg tudja figyelni az alatta vagy előtte fekvő területet.

Az izzó
A Sengled Snap E27-es foglalatba illeszkedő, európai piacra szánt energiatakarékos izzó, amely 14 Wattos LED világítással rendelkezik, és 850 lumen fényerőt képes kibocsátani a meleg fehér, 3000 Kelvines tartományban. A 148 milliméter hosszúságú izzó átlója 121 milliméter, vagyis szűk búrába nem tudjuk belehelyezni, kimondottan a kültéri lámpák szélesebb búráiba illeszkedik, illetve búra nélkül is pozicionálható egy foglalatba. Maga az izzó IP54 vízállósági paraméterrel rendelkezik, vagyis egy heves záport is kibír, és teljes mértékben UV védett, tehát a napfény sem teszi tönkre. A téli hidegben akár (-20)°C-ig használható, a nyári hőséget pedig 40°C-ig tolerálja.

A kamera
A kültéri IP kamerák árszínvonala alá pozicionált Sengled Snap 1080p nagy felbontású felvételt készít a világítástól függetlenül. A villanykapcsolót fel kell kapcsolni annak érdekében, hogy az eszköz alkalmazás által vezérelhetővé váljon, és WiFi kapcsolat mellett képes legyen videóanyagot sugározni. Ha a beállításokat elvégeztük, akkor folyamatosan megfigyelhetjük az adott területet, beállíthatjuk, hogy mozgás érzékelésre az izzó értesítést küldjön, illetve előfizetéses felhő alapú tárhelyre rögzítheti az elmúlt 1, 7 vagy 30 nap felvételét. Arra is mód van, hogy csak azt az időszakot rögzítse, amikor mozgást érzékel, vagy akár értesítést küldjön, ha mozgolódás van a megfigyelt területen.

A Sengled Snap kifinomult és átgondolt megoldás, amelynek nagyszerűsége, hogy izzóként az E27 foglalatból veszi az áramot, vagyis nem kell külön kábelezést végezni vagy konnektort kiépíteni a használatához. Ezzel jelentősen leegyszerűsíti a megfigyelési feladatokat.

A működés alapja a WiFi kapcsolat, amely az üzembe állítástól a működés minden fázisában szükséges. Ha gyenge a WiFi, akkor nem tudunk folyamatosan jó minőségű működést biztosítani, vagyis ügyelni kell arra, hogy megfelelő minőségű hálózati kapcsolatunk legyen az 1080p nagy felbontású videó továbbításához. (A WiFi jel javítására egyébként a Sengled Boost termékcsalád is kiválóan alkalmas, amely segítségével jelentősen növelhető a hatósugár.)

A Sengled Snap sokféle működésre képes az igényeink szerint. A rögzítéshez mindenképpen valamely felhő alapú tárolás előfizetés szükséges: ez egynapos megőrzéssel 3,5 euró, egyhetes megőrzéssel 6,5 euróba kerül. Amennyiben nem igénylünk rögzítést, bármikor rá tudunk nézni a kamera képére, de az nem kerül eltárolásra. Ez azonban önmagában nem hátrány, hiszen az izzó képes arra, hogy értesítést küldjön az iOS eszközünkre, ha mozgást érzékel, és olyankor azonnal oda tudunk nézni, hogy éppen a szomszéd macskája járkál az udvarunkon, vagy a rendőrséget kell értesíteni, esetleg egy berepült labda mozgását érzékelte az egység.

Ami nagyon hasznos, hogy a lámpa teljesen függetlenül működik a kamerától, vagyis olyankor is kapunk képet, ha nem világít az izzó. Mód van ugyanakkor arra is, hogy mozgásra a világítás is bekapcsoljon. Sőt, akár programozott világítási időszakokat is beállíthatunk - ez akkor praktikus, ha céges telephelyen kültéri lámpaként használjuk az izzóval egyesített kamerát, és fontos, hogy világítást is adjon egy adott napszakban az eszköz. De akkor is előnyös az időzített világítás, ha nem vagyunk otthon és szeretnénk elhitetni a potenciális betörőkkel, hogy nem üres a ház, hiszen fények vannak odabenn.

Az infrakamera révén sötétben is látjuk az eseményeket, a mikrofon révén pedig akár hallani is tudjuk, hogy mi zajlik az adott területen. A beépített hangszórónak köszönhetően akár figyelmeztethetjük is a kamera előtt lévő személyt, hogy távozzon.

Felvételek eseményekkor
Amennyiben a felhő alapú előfizetést is kiválasztjuk, lehetőségünk van arra, hogy a rögzítésbe ne kerüljön bele az a több órányi anyag, amikor semmi sem történik a megfigyelt helyszínen, hanem mozgásra induljon el a rögzítés, és annak megszűnésével leálljon. Ezzel konkrétan az eseményekre koncentrálhatunk, és nem kell több órányi videót végignézni, hogy egy megvizsgálandó felvételrészt átfussunk.

A Sengled Snap okos izzó megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.
Ára: 55.110 forint+áfa (bruttó 69.990 Ft)


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu