Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek
A Sonnet Technologies a régi Mac Pro modellek tulajdonosai, valamint az újabb, henger alakú Mac Pro gépeket Sonnet Echo Express PCIe dobozzal kiegészítve üzemeltető felhasználók számára alkotta meg költséghatékony USB-C foglalatát, a Sonnet Allegro USB-C PCIe nevű megoldást, amely egy USB 3.1 Gen 2. csatlakozót kínál a szélesebb körű kompatibilitás érdekében a felhasználók számára.

A legelején fontos kiemelni, hogy a kártya USB-C csatlakozót kínál USB 3.1 szabvány szerint, vagyis akit az a remény motivál, hogy valamilyen módon Thunderbolt kaput helyezzen a régi Mac Pro gépére, sajnos a szomorú valósággal kell szembesülnie, mert ez nem lehetséges, és bár formátumát tekintve e kártya csatlakozója azonos a Thunderbolt 3 kapuval, az USB-C formátum ennél a kártyánál egy USB 3.1 kapcsolatot rejt. A kártya tehát NEM Thunderbolt adapter, nem lehet rá Thunderbolt eszközöket csatlakoztatni!

Napjaink modern meghajtói és külső perifériái előszeretettel alkalmazzák az iparág legújabb szabványát, a következő évtizedeket minden bizonnyal meghatározó USB-C formátumot. Külső merevlemezek és SSD-k, modemek és sok egyéb kiegészítő tért át az USB-C kapu alkalmazására, hiszen kisebb, és néhány éven belül ez a formátum lesz az elterjedt, vagyis célszerű időben váltani a hosszabb kompatibilitás érdekében.A Sonnet e célra alkotta meg költséghatékony kártyáját, amely PCI Express 3.0 szabványra épül, vagyis a belső csatoló felületek közül a legmodernebbet alkalmazza. Ezt a régi szürke Mac Pro gépek nem tudják kiaknázni, de a kártya lefelé kompatibilis akár a PCIe 1.1 szabványig, és természetesen támogatja a Mac Pro PCI Express 2.0 foglalatát is. Ráadásul érzékeli, hogy PCIe 2.0 foglalatban van, és úgy irányítja a lábak kiosztását, hogy kiaknázza ilyen portban is a 10 Gb/s átviteli sebességet. Emellett együttműködni képes a Sonnet számos Thunderbolt 2 külső foglalatával, amely PCI Express kártyák befogadására készült, és olyan gépekhez kapcsolható, amelyeken nincsen még USB-C, de van már Thunderbolt 1 vagy Thunderbolt 2 kapu - mint a fekete cilinder alakú Mac Pro modell (Late 2013).

A Sonnet Allegro USB-C PCIe kártya előnye, hogy a 10 Gigabit/másodperc átviteli sebességű USB 3.1 Gen. 2 keretrendszert támogatja, vagyis az USB 3.0 dupláját nyújtja elméletben. A USB Power Delivery szabvány megfelelősége révén akár 15 Watt tápot képes leadni az eszközök számára 3 Amper áramerősséggel, vagyis képes ellátni bizonyos eszközöket a működésükhöz szükséges táppal.

A kártyák lévő két USB-C port teljesen különálló táp kezeléssel rendelkezik, vagyis az egyik portra kapcsolt eszköz esetleges túlzott energia felvétele - amely ellen védelemmel is rendelkezik a termék - nem okoz fennakadást a másik kapu működésével kapcsolatosan. A túláram igény esetén a kártya blokkolja az adott port működését, amelyet ki- és bekapcsolással tudunk újraállítani.

A Sonnet Allegro USB-C PCIe kártya segítségével gyorsabb perifériákat kapcsolhatunk olyan géphez, amelynek nincsen ilyen gyors külső kapcsolata - például a régi Mac Pro modellekhez. Az USB-C (USB 3.1 Gen 2.) kapcsolat révén akár 960 MB/s átviteli sebesség érhető el külső RAID rendszerek vagy éppen SSD meghajtók csatlakoztatása esetén. A kártya arra is optimalizálva van, hogy külső Thunderbolt foglalatban alkalmazzuk, vagyis a Sonnet ilyen megoldásaiban is kiaknázódik a tudása.

Részletes technikai paraméterek
Típusszám: USB3C-2PM-E
Garancia: 1 év
Formátum: PCIe x4 alacsony profilú kártya (teljes hosszúságú rögzítő keret mellékelve igény szerinti használatra)
Interfész: PCI Express 2.0 x2 vagy PCI Express 3.0 x1 - önműködően választva
Külső csatlakozó: USB 3.1 Gen 2. USB-C formátumban
Támogatott perifériák: külső merevlemezek, SSD-k, RAID, DVD meghajtó, Blu-ray lejátszó
Tápellátás: 15 Watt USB Power Delivery szerint
Támogatott kábelek: USB-C 10 Gb/s, USB-C 5 Gb/s, Thunderbolt 3 (40 Gb/s, 0,5 méter),
Thunderbolt 3 (20 Gb/s)
Chipset: ASMedia 1142
Támogatott eszközök száma: 31 darab
Rendszerindítás támogatás: nincs
Rendszerkövetelmények: macOS 10.10.5 vagy macOS 10.12.6 és frissebb (nem kompatibilis a macOS 10.11 rendszerrel!) vagy Windows 7, 8.1, 10 vagy Linux 4.12 vagy újabb
Megjegyzés: A macOS hibásan 10 Gb/s helyett 5 Gb/s kapcsolatot jelent annak ellenére, hogy az egység 10 Gb/s kapcsolaton működik.


A Sonnet Allegro USB-C PCIe kártya megrendelhető az iJoe.hu AAR szaküuzlettől.
Ára: 15.748 forint+áfa (bruttó 20.000 Ft)

Szállítási idő: 3-5 nap


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 

  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu