Bolt: 1052 Budapest, Galamb utca 5.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

iJoe.hu > Mac kiegészítők > Sonnet Echo Express III-D és III-RA számítógépek professzionális szintű bővítését korábban az határozta meg, hogy mennyi PCI foglalat található az alaplapon. Az Apple felismerte, hogy ez az irány nem tartható tovább, mégpedig több okból.

Mind több felhasználó végzi szakmai tevékenységét szinte kizárólag mobil számítógépen: napjaink MacBook Pro gépei már jobb teljesítményt nyújtanak, mint a néhány évvel ezelőtti csúcs asztali munkaállomások. A processzor generációk fejlődése és a szilárdtest meghajtók elterjedése bámulatos gyorsulást hozott, amely révén már valós megoldás lehet egy MacBook Pro akár egy profi videóvágó munkahely létrehozása céljából is.

A másik ok, hogy a korábbi nagy méretű Mac Pro modellek a PCI Express foglalatok ellátására optimalizált jelentős fogyasztásuk ellenére is csak kettő, esetleg három bővítő kártyát voltak képesek befogadni, vagyis a belső bővítésük erősen korlátozottnak bizonyult.

Az Apple a Mac Pro 2013-ban bemutatott új konstrukciójával végleg kijelölte az irányt a bővítés számára: külső foglalatok alkalmazásával van mód a PCI Express kártyáink képességeit kiaknázni, számítógép belsejébe többé ilyesmiket nem helyezhetünk.

Hogy az irány ne menjen a teljesítmény rovására, az Apple a Mac Pro és MacBook Pro termékvonalát Thunderbolt 2 csatlakozóval szerelte fel, amely immáron 20 Gb/s kétirányú adatátviteli sebességet tesz lehetővé, és egyenként hat eszköz csatlakoztatására kínál lehetőséget. Ezt azt jelenti, hogy a Mac Pro esetén akár 36 eszköz kapcsolható a rendszerbe, a MacBook Pro esetén pedig 12. Ez látványosan több a 2-3 darabnál, a nullánál pedig mindenképpen.

A Sonnet Technologies Inc. azonban ennél is többet kínál.

A Thunderbolt kiegészítők gyártása terén úttörőnek számító Sonnet a szabvány megjelenése után röviddel útnak indította az Echo és Echo Express termékvonalát. Előbbi egy ExpressCard|34 foglalt, utóbbi pedig egy PCI Express foglalat, többféle kivitelben.

A Sonnet Echo Express termékvonal nagyszerűsége, hogy akár egyszerre három PCI Express kártya csatlakoztatására is lehetőséget kínál, vagyis új fekete Mac Pro számítógépünk mellé egy szintén fekete színű házba pakolhatjuk meglévő Fibre Channel, videókódoló, 10GbE, eSATA, aktív SSD, RAID vezérlő vagy sok egyéb kártyánkat.
A teljes kompatibilitási lista ide kattintva érhető el…

A matematika iránt fogékonyak kiszámolhatják, hogy ha a Mac Pro hat Thunderbolt 2 foglalatára egyenként hat Sonnet Echo Express egységet csatlakoztatunk három kártyahellyel, akkor összesen mennyi PCI Express kártya egyidejű felhasználására nyílik módunk. A végeredmény birtokában beláthatjuk: az Apple nem túloz, amikor a kicsiny Mac Pro munkaállomást a valaha volt legjobban bővíthető Mac-nek határozza meg.

A Sonnet Echo Express termékvonal kettő tagból áll: az Echo Express III-D egy asztali megoldás, amely álló helyzetben használható, és elsősorban a hátoldali hozzáférhetőséget teszi lehetővé - ideális olyan kártyák alkalmazásához, amelyek valamilyen csatlakozó felülettel is fel vannak szerelve.

A Sonnet Echo Express III-R egy szerver szekrénybe helyezhető, szabványos 2U méretű konstrukció, amely ideális olyan kártyák behelyezésére, amelyek nem igényelnek közvetlen hozzáférést az üzembe állításuk után - mint a Sonnet Tempo SSD megoldás vagy a videó kódoló segédkártyák.

Az Apple a fekete Mac Pro modellek kapcsán hangsúlyozza a lecsökkent energiaigényt, ezáltal kevesebb hőt és ventilátort. Ennek elérését részben úgy tudta biztosítani a cég, hogy a PCI Express kártyák többé nem igényelnek tápot az alaplap részéről. A Sonnet Echo Express III-D és III-R azonban természetesen biztosítja a kártyák számára alap 300 Watt teljesítményt, illetve a 75 Wattos plusz tápot azon kártyák részére, amelyeknek erre szüksége van.

A Sonnet arra is ügyelt, hogy egyes profi kártyák BNC csatlakozói is kivezethetőek legyenek, így ha egy RED Rocket kártyát használunk, akkor arról ezzel a kimenettel is tudunk adatot áramoltatni.

A szerver szekrénybe szerelhető óriás változat és az asztali megoldás is törekszik a csendességre, de természetesen képes igen aktívan hűteni, ha az szükséges. A házban kettő ventilátort található, amelyek a hőérzékelők jelzésének függvényében változó sebességgel dolgoznak.

Megjegyzés: A zajszintet befolyásolhatják a PCI Express kártyák saját ventilátorai, amelyek szintén hozzájárulnak a munka közbeni hanghatáshoz. A professzionális kártyák többségén található külön ventilátor.

A Sonnet Echo Express eleje és háta is rácsos, így a rácsokon át beszívja a hűsítő levegőt, amelyet a dupla ventilátor kifúj. A Sonnet Echo Express III-D esetén elől és hátul érkezik be a hűvös levegő, és a felső oldalon jut ki a forró levegő. A Sonnet Echo Express III-R esetén elől és hátul jön be hűsítő levegő, és elől, illetve oldalt jut ki a meleg dedikált hőcsatornákon keresztül. Köszönhetően a fém háznak, némi passzív hűtés is hozzájárul a kártyák ideális üzemi hőmérsékletének az eléréséhez.

Míg a Sonnet Echo Express III-D esetén a gyártó nem készített a szükségesnél nagyobb házat, és a könnyű alumínium alapanyagot használta, hogy a termék relatíve szállítható maradjon, addig az acél alapanyagú Sonnet Echo Express III-R esetén a tervezők nem törekedtek a kis méretre, mivel a 2U méret keretei úgyis kötöttek. Ennek köszönhetően ez a szerver szekrénybe helyezhető megoldás alkalmas arra, hogy a bal oldalán kettő darab, maximum 2 x 5,25 hüvelykes méretű kiegészítőt helyezzünk el a külön megvásárolható Sonnet Echo Express III-R Mobile Rack Kit segítségével, amely lehet akár három darab, merevlemezek használatára rendszersített, 3,5 hüvelykes mobil rack, LTO 6 kazetta meghajtó és akár a Sonnet saját memóriakártya olvasó hardvere (Qio), vagy éppen a kártyaolvasó és négy 2,5 hüvelykes SSD… Mindez úgy, hogy nem kell átlépnünk a 2U méretű ház kereteit, hanem annak üres bal oldalát használhatjuk. Ezen eszközök számára a Sonnet Echo Express III-R egy különálló 250 Wattos tápegységet és dedikált ventilátort tartalmaz, valamint rögzítő megoldásokat az eszközök biztonságos tárolására.

A Sonnet Echo Express III-D és III-R termékek kiváló megoldást nyújtanak akár a régi Mac Pro munkaállomásunkat cseréljük le az új modellre, és szeretnénk megőrizni a PCI Express kártyáink funkcionalitását, akár csúcs teljesítményű mobil számítógépünket szeretnénk extra funkciókkal kiegészíteni, akár ha egy szerver szolgáltatást szeretnénk például egy Mac miniről többletfunkciókkal kiegészíteni.

A Sonnet Echo Express III-D PCI Express foglalat megvásárolható az iJoe.hu-tól.
Ára: 259.055 forint+áfa (bruttó 329.000 Ft)

A Sonnet Echo Express III-R 2U méretű PCI Express foglalat megrendelhető az iJoe.hu-tól.
Ára: 306.299 forint+áfa (bruttó 389.000 Ft)

A Sonnet Echo Express III-R Mobile Rack Kit oldalsó 2 x 5,25" tároló egység önálló táppal és hűtéssel megrendelhető az iJoe.hu-tól.
Ára: 62.205 forint+áfa (bruttó 79.000 Ft)
 


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2017. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. V. Galamb utca 5. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu