Bolt: 1077 Budapest, Rottenbiller utca 38.
Nyitva: hétfőtől-péntekig, 11-19 óra
Elérhetőség: ijoe@ijoe.hu
0670.2650784
(Boltunk telefonon nyitva tartási időben elérhető; 11-19ó.)
Termékkategóriák

• Akkumulátorok
• Fül- és fejhallgatók
• Billentyűzetek
• Biztosítás
• Elgato termékek
• FiiO termékek
• Griffin termékek
• Használt Mac
iPad kellékek
iPhone kellékek
• iPod kiegészítők
• Hangszórók
• Kábelek, átalakítók
• Mac kiegészítők
• Memóriák (RAM)
• SSD meghajtók
• Számlázóprogram
• Táskák, tokok
• Tisztítósprék
• Töltők Mac-hez
• WiFi termékek

A MacBook Air 13” és MacBook Pro mobil számítógépeken lévő SD kártya olvasók fantasztikus bővítési lehetőséget nyújtanak a gépek számára - nem annyira a teljesítmény igényes, mint inkább a gyakran használt, de nem létfontosságú anyagok tárolására. Ezt a remek lehetőséget ismerte fel többek között a Transcend cég, amely JetDrive Lite nevű termékvonalával minden SDXC olvasóval rendelkező mobil Mac számára kínál legalább 64 GB belső/külső tárolási lehetőséget.

A Transcend JetDrive Lite négy formában elérhető, amelynek oka, hogy az Apple több gépe esetén más-más mélységű foglalatokat alkalmazott. A MacBook Air 13” másféle mélységű SDXC olvasóval rendelkezik, mint a MacBook Pro Retina modellek, de különbség van a MacBook Pro 15” Retina modellek első két és utolsó generációja között is.

A Transcend JetDrive-ot csak be kell illeszteni a kártyaolvasó nyílásba, és 64 vagy 128 GB kapacitással máris megtoldja a gép belső tárolóját. Ez tipikusan alkalmas arra, hogy a helyigényes iTunes zenetárunkat rajta tároljuk. Az iTunes zenék nem igényelnek ultragyors hozzáférést, ám nagy kapacitásra van szükségük. A zenehallgatás esetleges megszakítása fotók vagy videók letöltésekor még tolerálható néhány percig, ha éppen más célra használjuk a kártyaolvasó nyílást a gépen.

A Transcend JetDrive nagyszerűsége abban rejlik, hogy csatlakoztatása nem érzékelhető a gép fizikai megjelenésén: észrevétlenül simul a gép síkjába, éppen csak annyira lóg ki az oldala, hogy körömmel ki tudjuk feszíteni a kártyaolvasóból. Használata közben hihetetlennek tűnik, hogy akár 128 GB-ot ilyen kis méretűre össze tudnak sűríteni.

A JetDrive nem csak kicsi, de gyorsaságával is felhívja magára a figyelmet: 95 MB/másodperc olvasási sebessége impresszív, kétszer gyorsabb, mint egy jobb merevlemez, írási sebessége 60 MB/másodperc, amely hasonló aránypár felállítására kínál lehetőséget.

Az OS X rendszerben működő Time Machine az HFS+ fájlrendszerre formázott Transencd JetDrive Lite meghajtóról szintén készít biztonsági mentést a belső lemezzel együtt, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a meghajtón tárolt adatokat esetleg elveszítjük azért, mert nem tudunk róla rendszeres mentést készíteni. Mi több, a gyártó egy JetDrive Toolbox nevű ingyenes szoftvercsomagot is kínál a termékhez, amellyel a véletlenül letörölt tartalmakat tudjuk visszaállítani a JetDrive meghajtóra.

A Transcend JetDrive Lite hosszú távú üzemét biztosítja, hogy a chip-on-board technológia révén nem éri zárlat, ha folyadék éri. Ellenáll a pornak és a rázkódásnak is, vagyis igen komoly kalandokat kiáll, legyen az megázás vagy leejtés. Tekintve, hogy a JetDrive Lite adathordozónak is kiváló, efféle ellenálló képessége mindenképpen garancia arra, hogy a rajta tárolt adataink biztonságban utaznak majd.

Mivel a MacBook Air és MacBook Pro modelleken az utóbbi években négyféle mélységű SD kártya olvasó nyílás jelent meg, a Transcend összesen négyféle méretű modellt kínál a vásárlók számára.

A MacBook Air 13” számítógépek 2010, 2011, 2012, 2013 és 2014-es modelljei számára 64 és 128 GB-os JetDrive Lite 130 meghajtók elérhetőek.
128 GB :: bruttó 35.990 Ft
256 GB :: bruttó 65.990 Ft

A MacBook Pro Retina 13” a legkisebb SD nyílással rendelkezik, de a Transcend ehhez a modellhez is alkotott méretben illeszkedő JetDrive Lite kártyát.
64 GB :: 24.000 Ft
128 GB :: 35.990 Ft
256 GB :: 65.990 Ft

A MacBook Pro 15” Retina modellek Mid-2012 és Early-2013 modelljei egy viszonylag mély foglalattal rendelkeznek, amelybe 64 és 128 GB kapacitású JetDrive Lite meghajtót illeszthetünk.
128 GB :: bruttó 35.990 Ft

A MacBook Pro 15” Retina Late-2013 modell árnyalatnyival kisebb foglalata okán a Transcend külön meghajtót alkotott ezen típushoz, amely 64, 128 és 256 GB kapacitással vásárolható meg. Az Apple a 2014-es és 2015-ös modelleknél is ezt a kisebb méretet alkalmazza.
128 GB :: bruttó 35.990 Ft
256 GB :: bruttó 65.990 Ft

A termékekre a gyártó korlátozott élettartam garanciát biztosít, amely azt jelenti, hogy a termék meghibásodására vonatkozik a garancia, de például arra nem, hogy egy centrifuga összezúzza, vagy rátaposunk.

A Transcend JetDrive Lite kiváló megoldás arra, hogy Recovery HD / Helyreállító lemez partíciót hozzunk létre rajta, és így könnyedén tudjuk orvosolni a Mac gépünk esetleges váratlan helyzeteit.

Megjegyzés: A meghajtó gyárilag Master Boot Record sémát használ és ExFAT formátumban van létrehozva a rajta lévő partíció. Az OS X indítását GUID partíciós sémájú HFS+ fájlrendszerű lemezen lehet létrehozni, vagyis a Disk Utility segítségével ilyen igény esetén újra kell formázni a meghajtót.

Tipp: Amennyiben iTunes Library iratot szeretnénk áthelyezni a Transcend JetDrive Lite termékre, úgy a Music mappában lévő iTunes mappát kell teljes egészében áthúzni, amikor az iTunes program nem fut. Ezt követően a régi helyéről törölhetjük az iTunes mappát és a teljes zenetárat. Az iTunes programot az Alt billentyű nyomva tartása mellett indítva tudjuk megmutatni a programnak az iTunes Library új helyét, és innentől kezdve onnan fut majd a program zenetára.


ÁSZF; Vásárlási, fizetési és garanciás információk | Környezetvédelmi irányelvek
©2001-2018. iJoe.hu Apple Authorised Reseller
 
  E-mail kapcsolat  Bolt: BP. VII. Rottenbiller utca 38. Nyitva: H-P: 11-19 óra  Kapcsolat, információ: 0670.2650784; ijoe@ijoe.hu